Cetoză in sange

Despre dieta keto

                                                                                                                                                                                    Dieta keto este , de fapt, o dietă  LCHF foarte strictă. LCHF înseamnă  low- carb / high-fat , care implică limitarea cantităților de carbohidrați  și creșterea consumului de grăsimi în stilul alimentar de zi cu zi.

Se descriu 3 tipuri de LCHF , în funcție de cantitatea permisă de carbohidrați pe zi:

  1. Dieta keto/ cetogenică , care permite cel mult 20 grame carbohidrați net / zi.
  2. LCHF moderat , care implică un consum zilnic de carbohidrați net între 20-50 g.
  3. LCHF liberal , care înseamnă  consumul a 50- 100 g carbohidrați net pe zi.

Eu îmi voi concentra postările pe dieta keto , dar rezultate pozitive asupra scăderii în greutate, stării de bine general și de sănătate a corpului se ating și în celelalte două cazuri.

Voi scrie despre dieta keto deoarece eu si și cu soțul meu suntem exemple vii ale efectelor asupra sănătății și greutății. Pe deasupra este și o dieta care are deja efecte pozitive în tratamentul  epilepsiei , tulburărilor de memorie și comportamentale, cancerului, bolilor inflamatorii, alergice , s.a.m.d. Lista e foarte lungă.

Voi încerca mereu să vin cu argumente științifice în sprijinul afirmațiilor mele : prelegeri ținute de profesioniști în medicină, articole, studii științifice, documente video.

Pun la dispoziție, și sper că va fi și accesibil, un link cu un documentar care este disponibil “ for free” , gratuit , pe you tube. Dacă linkul va fi șters , puteți căuta“ The magic pill “ –  care apare ca variantă în spaniola, dar e vorbit în engleză. Daca veți găsi timpul și curiozitatea necesară să îl vedeți până la capăt,  veți înțelege de ce industria alimentară, a zahărului, carbohidraților și produselor procesate /rafinate este în contradicție cu o mare parte din lumea medicală și științifică , cea din urmă fiind cea care sustine cu argumente că zahărul și carbohidrații ne îmbolnăvesc , ne îmbătrânesc mai rapid , cu efectul inevitabil, dar mult mai precoce : deces.

Keep an open mind ! 

Be keto Be happy!

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: