Alimente keto

Ce mănânc în keto ?

                                                                                                                                                                 Specialiștii în keto sunt de acord că în dieta keto  nu se calculează caloriile. Am scris 2 articole despre acest subiect legat de teoria caloriilor.

Mănâncă oricând  îți e foame . La început vei mânca poate mai mult și mai des,  deoarece așa era obișnuit  corpul tău când mâncai mulți carbohidrati. Pe urmă, se produce o reeducare  și o readaptare  a centrului  din creier care controleaza mecanismele de foame și sațietate și nu te vei  mai simți  la fel de flămând  ca înainte. Totuși , întreabă-te mereu, reevaluează mereu  dacă chiar îți mai e foame sau mănânci doar din obișnuință până la suprasaturație. Tu ești cel care îți cunoști cel mai bine corpul. Dacă te simți sătul , nu mai mânca. Poți   mânca din nou când ți se face foame. Oricât de des.

Ce poți mânca ?

  • carne de vită, porc, pasăre, pește gras, fructe de mare
  • ouă
  • grăsimi naturale – unt, smântână, brânză grasă, cașcaval, parmezan, frișcă grasă, iaurt gras, brânză feta, halloumi, ghee, lapte și frișcă de cocos
  • ulei  de măsline, ulei de avocado, ulei de cocos
  • verdețuri care cresc deasupra pământului-conopidă, brocoli, varză albă, varză de Bruxelles, vinete, măsline, ciuperci, salată verde , avocado, sparanghel, ceapă, ardei, roșii, zuchini, dovlecei, spanac, kale ( varză furajeră )
  • fructe de pădure, nuci, alune, semințe

Ce să eviți total ?

  • tot ce conține zahăr, amidon, carbohidrați cu un conținut mai mare de 5 g/ 100 g produs
  • toate produsele zise  ”light ”
  • toate produsele  procesate și rafinate industrial

Dieta  keto și LCHF înseamnă mâncare  proaspătă în fiecare zi.

Nu , nu este deloc obositor să gătești zilnic. Rețetele sunt foarte simple și nu necesită mult timp. Poți face un plan  cu meniuri timp de o saptamana și , in funcție de acesta , o listă de cumpărături pe care le faci doar o dată pe  săptămână . Exista un capitol special dedicat în blogul meu pentru meniuri săptămânale. Puteți modifica numărul de porții în rețete și puteți printa lista de cumpărături. Astfel ,  economisești timp  (mergi la cumpărături doar o dată pe săptămână ) , bani ( vei cumpara doar ce ai nevoie și în cantitățile de care ai nevoie )  , nu o să mai arunci  mâncare la gunoi,  ceea ce te face un prieten al mediului înconjurător.

Dieta keto este contraindicată în diabetul de tip 1. Specialiștii în keto nu recomandă această dietă în cazul femeilor gravide și a celor care alăptează.

                                                                                                                                                                       Mai jos este o prelegere susținută ținută de profesorul în pediatrie  ROBERT  H. LUSTIG, care lucrează la Universitatea California, San Francisco-Divizia de endocrinologie. Cred ca prelegerea lui despre obezitatea la copii e foarte relevantă  și  pentru  adulți . Concluzia- zahărul  ne  îmbolnăvește , ne ucide, pe noi și pe copiii noștri.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: