Analizele mele de sange

Am fost învățați sa evitam total consumul de grăsimi saturate gen unt, smântână și brânzeturi grase , oua prea multe, carne grasa , deoarece ne creste colesterolul ( care, apropo , reprezintă 60 % din compoziția creierului ) și facem ” buba ” la artere , cu infarct și accident vascular.

LCHF înseamnă low – carb / high- fet = putini carbohidrați și cantități mari de grăsimi saturate, enumerate mai sus.

Dacă ipoteza ca aceste grăsimi cresc colesterolul sta în picioare. …..Va las pe voi sa decideți.

Va prezint probele mele de sânge legate de colesterol și alte grăsimi în sânge.

NOIEMBRIE 2017 ( am început dieta în ianuarie 2018 ) :

 • Colesterol 5, 4
 • Trigliceride 1, 1
 • HDL ( colesterolul bun ) 0,8
 • LDL ( ” colesterolul rău ” , deși nu e deloc adevărat )  4, 1

După ghidurile actuale de la americani și ghidurile europene am valori mari pentru colesterol si LDL și mica pentru HDL. Cu afirmația legata de HDL sunt de acord. Vreau sa am un HDL cel puțin peste 1 . HDL e prietenul nostru.

* Cifrele sunt deosebite fata de cele cunoscute în România, pentru ca aici se folosesc alte unități de măsură , dar ideea e aceeași.

Cum spuneam, dacă grăsimile de mai sus sunt atât de periculoase , cum de am eu azi , după 150 de zile în care am mâncat unt cu lingura, de exemplu, aceste valori ale grăsimilor :

 • Colesterol 4, 7
 • Trigliceride 1, 1
 • HDL 0, 9
 • LDL 3, 3

Practic , acum mă înscriu în recomandările ghidurilor , dar fără sa fi luat medicamente gen statine (Simvastatin, Atorvastatin etc ) , ci făcând exact invers recomandărilor, mâncând pumni de grăsimi saturate.

Sunt dovada vie ca exista multe de reevaluat în ghidurile nutriționale , absolvirea de păcate a colesterolului și recunoașterea adevărului : zaharul și derivații îmbolnăvesc și omoară.

Mai multe informații despre colesterol în postul cu titlul : ” Despre colesterol “.

Be keto Be happy !

2 thoughts on “Analizele mele de sange

 1. Foarte interesant Dna Doctor și eu doresc să mă informez despre aceasta dieta ,va felicit cu privire la rezultatele obtinute.

  1. Multumesc frumos ! Incerc să postez cat mai multe despre dieta, meniuri , studii stiintifice , dar nu am suficient timp pentru tot ce doresc sa fac. Continui însă pentru că poate cineva va considera , la un moment dat, ca aceste informații sunt utilee. O zi frumoasă ! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: