Cum esti creat sa mananci

Sa ne gandim putin la începuturile omenirii , când omul primitiv era un vânător. Nu găsea mereu de mâncare, iar ceea ce găsea sau vana nu conținea zahăr sau carbohidrati cu absorbție digestiva rapida. Mânca și el cam ce apuca niște ierburi , fructe si vânat.

Dar, nenorocirea e ca , în urma cu vreo 10 000 de ani în urmă am descoperit cerealele , iar orezul cartofii si pastele devin o bună marfa de transportat între diverse continente.

Apoi , se descoperă zahărul care, la început era un aliment prețios ce doar cei bogați si-l permiteau. Odată cu industrializarea , proces ce debutează în urmă cu 100 – 200 de ani , se dezvolta puternic industria zaharului si a fainii albe , care conțin numai carbohidrati cu absorbție extrem de rapida si, de aici, cu răspuns prompt din partea insulinei .

Corpul nostru este adaptat genetic sa digere proteine si grasimi pentru că strămoșii nostrii asta mâncau, si, știți si voi ca noi toti conținem un ADN ancestral care e comun cu al lui Homo sapiens.

Pentru ca organismul uman sa se adapteze unor schimbări, este nevoie ca niște modificări genetice sa survina, care sa duca la crearea de proteine si enzime noi .

Corpul nostru nu s-a adaptat la acești carbohidrati aparuti odată cu industrializarea. De aici răspunsul patologic al corpului la ingestia de zahăr și derivate .

Pe urmă au venit unii si au zis ca grăsimile sunt vinovate pentru toate relele pământului și așa au apărut produsele degresate. Dacă nu mai aduci grăsimi în corp , ceva trebuie sa aduci ca sa menții balanța energetică normală. Si atunci mănânci mai mulți carbohidrati.

Asa a inceput marea epidemie de obezitate si diabet, amândouă fiind factori de risc înalt de îmbolnăvire de cancer ( un om bolnav de diabet are risc dublu sa faca un cancer în timpul vieții lui ) , infarct de miocard si accident vascular, demență etc.

Public o copertă de carte, deși e scris in suedeză , deoarece imaginea de pe copertă mi se pare extrem de grăitoare pentu ceea ce am devenit. Autorul cărții, ANDREAS EENFELDT, este un medic de familie din Suedia , creatorul site-ului http://www.dietdoctor.com , care este pagina de internet care ne-a inspirat și continuă să ne inspire pe noi în călătoria noastră keto.

Există și un canal Youtube Diet Doctor cu același nume unde puteți viziona diverse prezentări stiintifice legate de keto si LCHF , povești de succes si chiar oameni care povestesc cum si-au vindecat cancerul cu ajutorul dietei keto ( mai mult despre acest subiect în postul ” Dieta keto și cancerul ” ).

Adaug si 2 video video cu ANDREAS , care consider eu va pot îndruma în cazul deciziei sa urmați o dieta ketogenica.

Mult succes ! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.