Precauții in dieta keto

Dieta- medicament este foarte bine tolerata de corp , deoarece așa suntem concepuți, sa supraviețuim cu cantități mici de carbohidrați.

Dar, după ce ai mâncat cantități greu de imaginat de zahăr și carbohidrați , creierul tău devenind dependent de zahăr , corpul va reacționa la lipsa de zahăr.

Nu e bai, exista remedii pentru fiecare simptom.

O sa încep cu un pont personal, pe care l-am trăit pe pielea mea. Și am găsit și explicația pentru fenomenul pe care îl voi descrie.

In primele 2 luni de dieta am făcut o mulțime de coșuri , către furuncule , pe fata și corp. M-am tot gândit de ce se întâmpla asta și mi-am explicat astfel. Grăsimea pe care o tot depunem pe noi înmagazinează toate toxinele din alimentele și produsele pe care le folosim ( alimente rafinate, prelucrate, produse cosmetice cu conținut in substanțe canceroase, produse de curățenie și îngrijire personală etc ). Când am intrat in starea de ketoza – adică am început sa îmi ard diversele straturi de grăsime din corp – grăsimile arse eliberau cantități imense de toxine, microbi.

Ce am făcut ? Am eliminat toate produsele obișnuite pe care le foloseam pentru igiena, cosmetice, curățenie in casa, spălat rufe etc și am achiziționat produse marcate ecologic. O afacere scumpă , dar merita toți banii din lume. E vorba de sănătatea noastră.

Un alt efect secundar al dietei keto este ca urinezi foarte des și cantități mari de urina , deci, dacă nu te hidratezi corespunzător și nu suplimentezi cantitățile de electroliți pe care le pierzi prin urina, poți deveni obosit, fără chef, iritabil.

Beți cel puțin 2 litri de lichid pe zi. In apa adăugați putina sare ( o jumătate de lingurița de sare la 4 litri de apa – preferabil sare de Himalaya , care conține și mici cantități de potasiu, magneziu ). Mentineti-va bine hidratat și , astfel, veți obține maximul din ketoza și veți evita formarea pietrelor la rinichi. Ce se poate bea? Apa plata, apa cu lămâie, cafea cu bombe de grăsime, cu frișcă , ceai fără adaos de fructe, fără zahăr.

O alta întrebare care , sunt sigura, apare este dacă cei suferinzi de afecțiuni ale ficatului sau ale fierei pot tine aceasta dieta. Dieta keto este folosită acum împotriva steatozei ( ficatul gras ) .Voi detalia asta intr-un alt post.

Dacă cei cu afecțiuni ale bilei pot mânca așa gras ? Da este răspunsul, iar eu sunt exemplul viu. Sunt operata de fiere de 8 ani și nu am pățit nimic de când mănânc numai grăsimi.

Ce recomand , totuși ? Noi luam suplimente cu enzime pancreatice care ne ajuta mai bine la digestie și contribuie la sănătatea intestinului subțire ( un subiect important, despre care voi posta in viitor ).

Se recomanda , de asemenea , suplimente cu multivitamine și multiminerale.

CRAMPELE MUSCULARE pot fi prevenite sau combătute prin intermediul unei hidratări corespunzătoare , consumul adecvat de sare, suplimente de magneziu.

CONSTIPAȚIA are ca și cauza deshidratarea, deci, hidratați-va ! Mâncați multe verdețuri care sunt permise in LCHF/ keto și care aduc un aport de fibre.Totuși, chiar și cu o hidratare corespunzătoare se poate sa fie greu cu digestia. Puteți folosi atunci laxative, dar nu zilnic, și controlați pe ambalajul laxativului câți carbohidrați conține medicamentul respectiv. Alegeți varianta cu conținutul cel mai redus.

RESPIRAȚIA URAT MIROSITOARE se datorează excreției de acetona – care este un corp cetonic – prin respirație. Este un semn ca arzi grasime😀 , ești in ketoza, deci , slăbești 😆. Poate fi neplăcut. Dispare cu timpul și se poate combate prin hidratare corespunzătoare , igiena bucala obișnuita, folosirea regulata a apei de gura sau spray-ului. Acetona se elimina și prin piele și atunci o sa apara mâncărimea de piele, fără erupții pe piele, semn bun ca arzi grăsime. Este , de asemenea , trecător. Transpirație poate capăta, in același context, un miros neplăcut, mai ales atunci când faci efort fizic. Trecător.

PALPITAȚIILE pot sa apara ca un semn de deshidratare. Bea apa îmbogățită cu sare.

DIABETUL este un subiect foarte interesant când vine vorba de dieta keto. Cei care au diabet de tip 2 pot reduce sau chiar elimina total tratamentul. Soțul meu nu mai ia nimic împotriva diabetului și, la controalele repetate ale glicemiei, înainte și după masa, glicemia lui este perfect normala. Controlează mereu glicemia dacă începi keto și ai diabet de tip 2. Ia contact cu diabetologului tău pentru ajustarea tratamentului când valorile glicemiei au tendința sa scadă.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ se poate ameliora sau disparea total in timpul dietei. Eu și Victor nu mai luam nici o pastila împotriva tensiunii crescute. Luați-va un aparat de tensiune și controlați mereu tensiunea, mai ales dacă va simțiți amețiți, obosiți, faceți palpitații. Luați contact cu medicul de familie pentru a va recomanda cum sa scadeți dozele de medicamente.

Pozele sunt preluate din aplicația gratuită ” ImageSearch Man ” care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-URI :

http://www.medicinehow.com

http://www.vitamine-info.nl

http://www.femeia.ro

http://www.perfecte.md

http://www.pentrusuflet.com

http://www.bendo.ro

http://www.time.com

http://www.vexels.com

http://www.youtube.com

http://www.slideshare.net.

http://www.snitel-urias.ro

http://www.secom.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.