Precauții în dieta keto

                                                                                                                                                                   Dieta- medicament este foarte bine tolerată de corp , deoarece așa suntem concepuți să supraviețuim , cu cantități mici de carbohidrați.

Dar, după ce ai mâncat cantități greu de imaginat de zahăr și carbohidrați , creierul tău devenind dependent de zahăr , corpul va reacționa la lipsa de zahăr.

 

Nu e bai, există remedii pentru fiecare simptom.

O să încep cu un pont personal, pe care l-am trăit pe pielea mea. Și am găsit și explicația pentru fenomenul pe care îl voi descrie.

În primele 2 luni de dietă am făcut o mulțime de coșuri , către furuncule , pe față și corp. M-am tot gândit de ce se întâmplă  asta și mi-am explicat astfel. Grăsimea pe care o tot depunem pe noi înmagazinează toate toxinele din alimentele și produsele pe care le folosim ( alimente rafinate, prelucrate, produse cosmetice cu conținut crescut în substanțe canceroase, produse de curățenie și îngrijire personală , metale grele , produși de degradare a medicamentelor, etc ). Când am intrat în starea de cetoză – adică am început să  ard diversele straturi de grăsime din corp – grăsimile arse eliberau cantități imense de toxine, microbi, chimicale, etc. Și se eliminau prin piele ( coșuri ) . Asta se vedea, că se eliminau și pe alte căi.

Ce am făcut ? Am eliminat toate produsele obișnuite pe care le foloseam pentru igienă, cosmetice, curățenie în casa, spălat rufe , etc și am achiziționat produse marcate ecologic. O afacere scumpă , dar a meritat toți banii din lume. E vorba de sănătatea noastră.

Un alt efect secundar al dietei keto este că urinezi foarte des și cantități mari de urină , deci, dacă nu te hidratezi corespunzător și nu suplimentezi cantitățile de electroliți pe care le pierzi prin urină, poți deveni obosit, fără chef, iritabil. 

Bea cel puțin 2 litri de lichid pe zi.Adăugă sare în apă- preferabil sare de Himalaya , care conține și mici cantități de potasiu, magneziu .  Menține-te bine hidratat și , astfel, vei obține maximul din cetoză și vei evita formarea pietrelor la rinichi. Ce se poate bea? Apă plată, apă cu lămâie, cafea cu bombe de grăsime, cu frișcă , ceai fără adaos de fructe, fără zahăr.

O altă întrebare care , sunt sigură, apare este dacă cei suferinzi de afecțiuni ale ficatului sau ale fierii pot ține aceasta dietă. Dieta keto este folosită acum împotriva steatozei ( ficatul gras ) .Voi detalia asta într-un alt post.

Dacă cei cu afecțiuni ale bilei pot mânca așa gras ? Da este răspunsul, iar eu sunt exemplul viu. Sunt operată de fiere de 8 ani și nu am pățit nimic de când mănânc numai grăsimi. O sa scriu și despre asta.

Ce recomand , totuși ? Noi luam suplimente cu enzime pancreatice,  care ne ajută mai bine la digestie și contribuie la sănătatea intestinului subțire ( un subiect important, despre care voi posta in viitor ).

Se recomanda , de asemenea , suplimente cu multivitamine și multiminerale.

CRAMPELE MUSCULARE pot fi prevenite sau combătute prin intermediul unei hidratări corespunzătoare , consumul adecvat de sare, suplimente de magneziu.

CONSTIPAȚIA are ca și cauza deshidratarea, deci, hidratați-vă ! Mâncați multe verdețuri care sunt permise în LCHF/ keto și care aduc un aport de fibre.Totuși, chiar și cu o hidratare corespunzătoare se poate să fie greu cu digestia. Puteți folosi atunci laxative, dar nu zilnic, și controlați pe ambalajul laxativului câți carbohidrați conține medicamentul respectiv. Alegeți varianta cu conținutul cel mai redus sau, și mai bine, varianta naturală : semințe de in înmuiate in apa timp de circa 12 ore. Brici !

RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE se datorează excreției de acetona – care este un corp cetonic – prin respirație. Este un semn că arzi grasime😀 , ești în cetoză, deci , slăbești 😆. Poate fi neplăcut. Dispare cu timpul și se poate combate prin hidratare corespunzătoare , igienă bucală obișnuită,  folosirea regulată a apei de gura sau spray-ului. Acetona se elimină  și prin piele și ,atunci , o să apara mâncărimea de piele, erupții pe piele, semn bun că arzi grăsime. Este , de asemenea , trecător. Eu am început să mestec rășină de tămâie- antiinflamator, antiseptic și multe alte miracole pe care le aduce cu sine. Nu insist acum. Transpirația poate capăta , în același context, un miros neplăcut, mai ales atunci când faci efort fizic. Trecător. Fă dușuri mai des.

PALPITAȚIILE pot să apară ca un semn de deshidratare. Bea apa îmbogățită cu sare.

DIABETUL este un subiect foarte interesant când vine vorba de dieta keto/LCHF. Cei care au diabet de tip 2 pot reduce sau chiar elimina total tratamentul. Soțul meu nu mai ia nimic împotriva diabetului și, la controalele repetate ale glicemiei, înainte și după masă, glicemia lui este perfect normală. Controlează mereu glicemia dacă începi keto și ai diabet de tip 2. Ia contact cu diabetologul tău pentru ajustarea tratamentului când valorile glicemiei au tendința să scadă.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ se poate ameliora sau disparea total în timpul dietei. Eu și Victor nu mai luam nici o pastila împotriva tensiunii crescute. Luați-vă un aparat de tensiune și controlați mereu tensiunea, mai ales dacă vă simțiți amețiți, obosiți, faceți palpitații. Luați contact cu medicul de familie pentru a vi se recomanda cum să scadeți dozele de medicamente.

 

Vă recomand să luati contact cu medicul și nutriționistul înainte să începeți keto sau orice alt tip de dietă. Faceți un control general de sănătate, inclusiv cu analize de sânge.

Pozele sunt preluate din aplicația gratuită ” ImageSearch Man ” care pune la dispoziție imagini de pe următoarele siteuri:

http://www.medicinehow.com

http://www.vitamine-info.nl

http://www.femeia.ro

http://www.perfecte.md

http://www.pentrusuflet.com

http://www.bendo.ro

http://www.time.com

http://www.vexels.com

http://www.youtube.com

http://www.slideshare.net.

http://www.snitel-urias.ro

http://www.secom.ro

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: