Cum știi ca ești in cetoza

Exista 3 tipuri de corpi cetonici :

care pot fi măsurați in sânge, respirație și urina.

Măsurarea corpilor cetonici in urina este foarte simpla și foarte ieftină. Este recomandata când ești începător in keto. Se bazează pe o reacție de culoare , cu cât intensitatea culorii este mai închisă, cu atât mai bine.

Dezavantaje :

  • Masoara doar o parte din corpii cetonici
  • Nu reprezintă o măsura reala a ketozei , deoarece rezultatul variază in funcție de gradul de hidratare al corpului ( deshidratarea poate da resultate fals crescute )
  • Când corpul începe sa se adapteze la ketoza din ce in ce mai bine , exista un proces de absorbție a corpilor cetonici din urina și , atunci, vei deveni dezamăgit total inutil  deoarece nu vei măsura nici o cetoza , deși tu te afli in cetoza.

Măsurarea corpilor cetonici in respiratie nu da o măsura reala a ketozei, dar are ceva fiabilitate. Este mult mai scumpă decât testarea in urina .

Măsurarea corpilor cetonici in sânge este cea mai scumpă, dar cea mai fiabila. Arată cu exactitate statusul cetozei. Folosește , de obicei, același principiu și aparat de măsurare ca in controlul glicemiei , dar testele sunt scumpe, plus ca trebuie sa te înțepi in deget. Noi pe astea le folosim, ca sa știm când greșim ceva.

Mai jos aveți diferite valori ale ketozei și semnificatia lor :

Ketoza optima, nutrițională , benefică pentru scăderea in greutate este între 1 și 3.

Imaginile sunt preluate cu ajutorul aplicației gratuite ” ImageSearch Man ” care pune la dispoziție imagini de pe site-urile :

www.perfektketo.com

www.nutritionadvance.com

www.insidetheclinic.com

www.ketonix.co

www.quora.com

www.drmarthapalley.com

Semne gratuite ca te afli in ketoza :

  • Respiratie care miroase a acetona (dispare cu timpul )
  • Mâncărimi difuze de piele , fără apariția de erupții ( dispare cu timpul )
  • Stare accentuată de sete ( nu dispare cu timpul )
  • Urinari frecvente, a cantitati mari de urina ( deoarece consumi cantitati mari de lichide si datorita scaderii pana la anulare a rezistentei la insulina )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.