Eu și stilul de viață keto

Cum știi că ești în cetoză

Există 3 tipuri de corpi cetonici :

care pot fi măsurați în sânge, respirație și urina.

Măsurarea corpilor cetonici în urină este foarte simplă și foarte ieftină. Este recomandată când ești începător în keto. Se bazează pe o reacție de culoare : cu cât intensitatea culorii este mai închisă, cu atât mai bine.

Dezavantaje :

  • Măsoară doar o parte din corpii cetonici
  • Nu reprezintă o măsură reala a cetozei, deoarece rezultatul variază în funcție de gradul de hidratare al corpului ( deshidratarea poate conduce rezultate fals crescute )
  • Când corpul începe să se adapteze la cetoză , există un proces de absorbție a corpilor cetonici din urină și , atunci, vei deveni dezamăgit total inutil  deoarece nu vei măsura nici o cetoza , deși tu te afli in cetoză.

Măsurarea corpilor cetonici în respirație nu este o măsura reala a cetozei, dar are ceva fiabilitate. Este mult mai scumpă decât testarea in urina .

Măsurarea corpilor cetonici în sânge este cea mai scumpă, dar cea mai fiabilă metodă de ați evalua cetoză nutrițională. Arată cu exactitate statusul cetozei. Folosește , de obicei, același principiu și aparat de măsurare ca și în cazul controlului glicemiei , dar testele sunt scumpe, plus că trebuie sa te înțepi în deget. Noi pe astea le folosim, ca să știm când greșim ceva.

Mai jos aveți diferite valori ale cetozei și semnificatia lor :

Cetoză optimă , nutrițională , benefică pentru scăderea în greutate este între 1 și 3.

Imaginile sunt preluate cu ajutorul aplicației gratuite ” ImageSearch Man ” care pune la dispoziție imagini de pe site-urile :

www.perfektketo.com

www.nutritionadvance.com

www.insidetheclinic.com

www.ketonix.co

www.quora.com

www.drmarthapalley.com

Semne “gratuite ” că te afli în cetoză : 

  • Respirație care miroase a acetonă (dispare cu timpul )
  • Mâncărimi difuze de piele , erupții ( dispare cu timpul ) citește mai multe aici
  • Stare accentuată de sete ( nu dispare cu timpul )
  • Urinări frecvente, a cantități mari de urină ( deoarece consumi cantități mari de lichide si datorită scăderii, până la anulare , a rezistenței la insulină )

Be keto Be happy !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: