Dieta keto si inflamatia

Povestea de azi o s-o incadrez la capitolul reușite cu dieta keto.

De ceva ani buni ma lupt cu o parodontoza, care înseamnă inflamatia gingiilor, care conduce, în final , la pierderea danturii.

Se spune că nu e vindecabila, dar cu tratament periodic la stomatolog, igiena corectă a gurii si dinților, precum și abandonarea fumatului evoluția spre căderea dinților poate fi încetinită.

În imagine se vede clar gingia inflamata si sangeranda, aspect specific parodontozei.

Despre dieta keto se spune că este o dieta antiinflamatorie si sunt multe dovezi în acest sens. O dovadă sunt eu.

De mai mulți ani merg la fiecare 6 luni pentru tratament de specialitate împotriva parodontozei la specialist. Nu a fost niciodată o îmbunătățire. Imi spunea ba ca arată mai binișor , ba mai grav.

Azi a fost prima dată când am fost chemată la control de când am început dieta keto. I-am povestit eu ca sunt pe o dieta antiinflamatorie si ca am mari așteptări ca situatia gingiilor mele sa fie mult mai puțin inflamata. 😅😅😅

Nu a fost deloc curios de dieta keto, ceea ce m- a dezamăgit un pic 🤣🤣.

În timp ce imi înțepa gingiile cu instrumentul ala de seamănă cu o croșeta, nu zicea nimic ( altfel, era un tip destul de vorbaret 😂😂😂 ).

La sfârșitul examinării, oftează un pic si imi zice asa :

” Arată mult mai bine, nu sângereaza deloc. Si la o persoana cu gingiile sănătoase acestea sângereaza în timpul acestei examinari. Pot să spun că gingiile tale sunt sănătoase acum “.

Fie vorba intre noi , mi s-a parut putin nemulțumit că a trebuit să recunoască asta .

Cred ca o mare parte a lumii medicale nu e pregătită să recunoască un adevăr evident: omul poate scăpa, preveni, vindeca multe boli grave doar prin intermediul unui anumit stil de viață și alimentar, evitând total diverse medicamente care au reactii adverse si conțin si alte substanțe decât medicamentul în sine.

Asa ca am parasit cabinetul cu un zâmbet larg și , cel mai important , oficial declarat sănătos, pe buze.

Fotografii preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

www.sanatate.bzi.ro

www.cuidei.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.