Avantajele pentru sănătate cu dieta keto

                                                                                                                                                                    Probabil că atunci când spui cuvântul ” dietă “,  gândul te duce doar la scăderea în greutate , dar keto nu este doar o dietă, este un stil de viață care promovează sănătatea la multe niveluri,  pe lângă efectul de scădere în greutate. De fapt, scăderea în greutate este considerată o ” reacție adversă pozitivă “.

Primul efect pozitiv și rapid vizibil , si, de obicei, , principalul motiv pentru care se începe keto, este scăderea în greutate.

 

Aceasta se datorează scăderii marcate a cantităților de carbohidrați ingerați la mese. Astfel, corpul începe să ardă grăsimi în loc de glucoză , produându-se scăderea în greutate mult dorită.

Scăderea în greutate este progresivă, armonioasă, se produce de la o săptămână la alta, rezultatele sunt vizibile, ceea ce încurajează pe mulți să continue. Nu vă așteptati la rezultate spectaculoase precum cele anunțate de alte diete, ” slăbești 7 kg în 10 zile “. Nu, nu va fi așa. Va fi lent, sigur, elegant, sănătos.

Într-un post anterior v-am prezentat analizele mele de sânge privind colesterolul și ați putut vedea cât de mult s-au îmbunătățit acestea doar după 5 luni în cetoză nutrițională.

Efectul de îmbunătățire a profilului de grăsimi din sânge este un alt efect pozitiv al stilului de viață keto. Astfel, se reduce dramatic riscul pentru bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Cetoză este o stare relativ stabilă ( daca respectați principiile macrozei specifice keto ) , ceea ce înseamnă că glicemia este stabilă. Aceasta conduce la o capacitate crescută de concentrare a atenției , o stare psihică de bine, de fericire. Multe persoane folosesc dieta keto pentru a-și îmbunătăți capacitatea de concentrare, alții pentru starea psihică pozitivă. Sunt persoane care au relatat că au scăpat de migrene sau alte tipuri de dureri de cap cu dieta keto. Nivelul de energie fizică și psihică crește spectaculos, te simti de milioane. 

Dieta keto a fost studiată , și au fost evidențiate rezultate foarte bune , în tratamentul bolii Alzheimer, scleroza laterală amiotrofica, scleroza multiplă, traumatisme craniocerebrale, epilepsie, boala Parkinson. Efectul benefic în tratamentul epilepsiei e cunoscut încă din 1920!!!

Efecte superioare tratamentului convențional cu hormoni au fost , de asemenea, obținute cu dieta keto în tratamentul ovarelor polichistice.

Diabetul zaharat de tip 2 se poate remite  sub dieta keto și,  aici, vă dau drept exemplu pe soțul meu, Victor, care nu mai ia nici un tratament împotriva diabetului de 2 luni (noi am început cu keto pe 13 ianuarie 2018, ca referință pentru calcule ). Sindromul metabolic – obezitate+ diabet+rezistență la insulina+colesterol mare+hipertensiune + steatoză hepatică se ameliorează incredibil când organismul trăiește keto.

Dieta keto e o dietă antiinflamatorie, deoarece anihilează oxidarea în celulele corpului, fiind, astfel, benefică în bolile inflamatorii. Am citit despre pacienți cu boli inflamatorii intestinale sau reumatice care relatează cât de mult li s-a redus intensitatea simptomelor și li s-a îmbunătățit calitatea vieții după ce au adoptat stilul de viață keto.

Dieta keto acționează asupra centrului de foame din creier, scăzând până la dispariție ( la cei care se află în cetoză nutrițională ) senzația de foame. Este o dieta care încurajează senzația rapidă de sațietate datorită conținutului mare de grăsimi, care , este cunoscut, sunt foarte sățioase ( și gustoase, adaug eu ).

Cancerul trăiește cu glucoză , datorită unui metabolism defectuos ( ăsta poate fi un noroc și o șansă pentru viitoarele abordări terapeutice în cancer ) și nu poate folosi corpii cetonici ca energie alternativă. Practic, daca termini să mănânci zahăr și alți carbohidrati, care se transformă în glucoză în sânge, slăbești puterea cancerului, înfometezi cancerul. În prezent sunt multe date pozitive legate de dieta keto si abordarea metabolica  terapeutică a cancerului.

Acestea sunt doar o parte din bolile care au fost ameliorate cu dieta keto.

Lista e însă mult mai lungă, existând date despre impactul pozitiv al dietei asupra :

 • ADHD
 • Acnee
 • Astm
 • Alergii în diverse forme
 • Autism
 • Osteoporoza
 • Stari de dependenta
 • Candidoze
 • Depresie
 • Infecții
 • Carii si parodontoze ( parodontoza mea a dispărut, asa cum m-a informat doctorul la ultima mea vizită)
 • Ficat gras
 • Pietre la rinichi
 • Tulburări de vedere
 • Probleme de prostata
 • Boli de toridă
 • Stress
 • Insomnii
 • Durere
 • Bulimie

În viitor planific să scriu articole legate de aplicațiile keto/LCHF în managementul multor boli. Totul va fi documentat cu date științifice, din studii de specialitate.

Revin cu recomandarea să vă sfătuiți cu medicul sau nutriționistul vostru înainte să începeți dieta. Este foarte important, de asemenea, să vă documentați, să vă informați, să aveți un plan foarte bine stabilit înainte să treceți la stilul de viață keto. Nu uitați să vă faceți un control general de sănătate. Asta vă va ajuta foarte mult in călătoria voastră keto.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:
http://www.pinterest.com
http://www.despreboli.ro
http://www.lorenaburlacu.ro
http://www.feministe.ro
http://www.descopera.ro
http://www.ghiduldesanatate.ro
http://www.ghidulpacientului.ro
http://www.stiripesurse.ro
http://www.endocrinopedia.info
http://www.compassphs.com

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: