Post intermitent 5 zile glicemie si cetoza

Postul intermitent și o poveste adevărată

Postul intermitent si prelungit au devenit foarte la moda, daca imi permiteti sa spun asa. Dar, nu sunt mofturi. Exista si stiinta in spate. Exista si efecte benefice dovedite.

Omul postește de când lumea și pământul. De fapt, omul primitiv postea foarte des, deoarece nu avea acces la mâncare în fiecare zi ( nu în fiecare zi vânătoarea sau pescuitul erau un succes , iar carbohidrații periculoși nu existau- ce bine, 😃 că mureau strămoșii noștri primitivi din cauza lor și nu mai ajungea omenirea până aici ). Practic , omul primitiv a trăit în cetoză ( datorită alimentației tip carnivor ) și post intermitent.

In articolele mele pe care le vi le pun la dispozitie veti gasi o multime de informatii despre post.

De multe ori ideea de a posti este asociată cu aspecte religioase. O să vă pun la dispoziție o serie de citate care vor dovedi că postul e amintit ca metodă de tratament din timpuri foarte străvechi.

” În loc să luați medicamente, mai bine astăzi postiți” – Plutarch

” Postesc pentru o sănătate mentală și fizică mai bună”- Platon

” Să mănânci când ești bolnav nu face altceva decât să alimenteze boala ta “- Hipocrate

“O perioadă de post poate sa facă mult mai mult pentru o persoană bolnavă decât ceea ce pot face medicamentele sau doctorii “- Mark Twain

” Natura vindecă, doctorii doar ajută ” -Paracelus

” Omul este singurul animal care continuă să mănânce când e bolnav chiar dacă, poate, nu îi e foame sau alimentele îi provoacă greață “- Alan Cott

În mod instinctiv, un animal refuză mâncarea când e bolnav, dar bea apă.

V-ați întrebat vreodata de ce ?

Animalul are instinctul să postească,  să își autoasigure vindecarea, refacerea.

Omul pe de altă parte, a fost intoxicat cu teoria că trebuie să mănânce când e bolnav, ceea ce stresează și mai mult celulele corpului, care deja sunt stresate de boală.

Exista o multime de mituri legate de post si de eventualele efecte nocive si periculoase ale postului asupra corpului Asa o fi ? Ce zice stiinta?https://lacra.blog/2019/02/07/noi-date-stiintifice-despre-postul-prelungit-autofagie/

La ce sa te astepti cand postesti intermitent ? Ce se intampla in corp?

Citeste in acest articol despre cum reactioneaza organismul in post

Chiar dacă nu ești bolnav, postul intermitent vine cu o serie majoră de beneficii pentru sănătate, așa cum voi descrie în alte articole dedicate acestui subiect.

Te invit sa citesti articolul meu de mai jos legat de post.

Postul prelungit cu restricție calorică – siguranță, îmbunătățirea sănătății și a stării de bine
Cea mai lungă perioadă de post a fost de 382 de zile. Persoana care a experimentat acest post prelungit a băut apă și a luat suplimente, a scazut în greutate de la 207 kg la 82 kg, greutate pe care a reușit să și-o mențină chiar și dupa 5 ani, nu a prezentat nici un semn de boală pe parcursul postului sau după.

Vă invit să urmăriți un scurt filmuleț preluat de pe youtube.com , filmuleț care prezintă această reușită.

Nu începeți nici un post până nu va sfătuiți cu medicul și nutritionistul vostru. De asemenea, documentați- vă foarte bine înainte să porniți la drum în această călătorie. Contactul cu personalul medical calificat în aspecte legate de nutriție și cu doctorul este obligatoriu.
Insulina și postul intermitent

Exista o multime de beneficii ale postului intermitent. Si influente pozitive asupra diversilor hormoni. Si am tot scris despre asta, inclusiv in articolul de mai jos. Te invit sa il rasfoiesti cu privirea.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: