Postul intermitent- istoric

Despre postul intermitent se scrie foarte mult in acest timp.

Dar , omul posteste de când lumea și pământul. De fapt, omul primitiv postea foarte des, deoarece nu avea acces la mâncare în fiecare zi ( nu în fiecare zi vânătoarea sau pescuitul era un succes , iar carbohidratii periculosi nu existau- ce bine, 😃 ca mureau primitivii  din cauza lor si nu mai ajungea omenirea până aici ). Practic , omul primitiv a trăit în ketoza si post intermitent.

De multe ori ideea de a posti este asociată cu aspecte religioase, dar o sa va pun la dispoziție o serie de citate care vor dovedi că postul e amintit ca metodă de tratament din timpuri foarte străvechi.

” În loc să luați medicamente, mai bine astăzi postiti ” – Plutarch

” Postesc pentru o sănătate mentală și fizică mai bună”- Platon

” Să mănânci când ești bolnav nu face altceva decât să alimenteze boala ta “- Hipocrate

“O perioadă de post poate sa faca mult mai mult pentru o persoană bolnavă decât ceea ce pot face medicamentele sau doctorii “- Mark Twain

” Natura vindeca, doctorii doar ajută ” -Paracelus

” Omul este singurul animal care continuă să mănânce când e bolnav chiar dacă, poate, nu ii e foame sau alimentele ii provoacă greață “- Alan Cott

În mod instinctiv, un animal refuză mâncarea când e bolnav, dar bea apă.

V-ati intrebat vreodata de ce ?

Animalul are instinctul sa posteasca, sa isi autoasigure vindecarea, refacerea.

Omul pe de altă parte, a fost intoxicat cu teoria ca trebuie sa mănânce când e bolnav, ceea ce streseaza si mai mult celulele corpului, care deja sunt stresate de boală.

Chiar dacă nu ești bolnav, postul intermitent vine cu o serie majoră de beneficii pentru sanatate, asa cum voi descrie în alte posturi dedicate acestui subiect.

Cel mai lungă perioadă de post a fost de 382 de zile. Persoana care a experimentat acest post prelungit a băut apă și a luat suplimente, a scazut in greutate de la 207 kg la 82 kg, greutate pe care a reușit să si-o menține chiar si dupa 5 ani, nu a prezentat nici un semn de boală pe parcursul postului sau după.

Va invit sa urmăriți un scurt filmuleț preluat de pe youtube.com , filmuleț care prezintă această reușită.

Nu începeți nici un post până nu va sfătuiți cu medicul si nutritionistul vostru. De asemenea, documentati- va foarte bine înainte să porniți la drum în această călătorie. Contactul cu personalul medical calificat în aspecte legate de nutritie si cu doctorul este obligatoriu.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

www.ancient-origins.net

www.dcnews.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: