Cum se întrerupe un post

Am promis intr-o postare anterioară ca voi reveni cu informatii practice despre cum se întrerupe un post mai lung de 20 de ore, deoarece există și aici reguli , în a stii ” să rupi postul “, pentru a nu anula toate efectele benefice obținute cu postul.

GEORGE BERNARD SHAW a spus :

” Every fool can fast , but only the wise man knows how to break a fast ” – traducerea mea este ” Oricine poate posti, dar doar cei înțelepți stiu cum se întrerupe un post “.

Dacă începi să mănânci ” fără cap ” după un post , vei reusi doar sa supui toate celulele corpului unui stress major si vei provoca inflamatie în exces. Tot ce ai obținut va fi șters cu buretele , iar pe deasupra, vei atinge zona efectelor negative, nedorite pentru sănătatea ta.

Când întrerupi postul trebuie să te gândești să consumi alimente care stimulează canalul digestiv , dar FĂRĂ A STIMULA SECRETIA DE INSULINĂ.

Așadar, carbohidratii sunt excluși, deoarece, pur si simplu ” biciuiesc ” insulina, ducând la eliberarea unor concentratii mari de insulină în sânge. Aceasta conduce , la rândul ei , la creșterea brusca în greutate , deoarece insulina scade eliminarea urinara de sodiu , cu reținerea apei si sodiului în corp, adică ” reținere de apă ” , cum se zice popular.

Alimente permise când se întrerupe postul :

  1. Oțetul de mere este alimentul perfect pentru ” ruperea” postului. Acționează prin echilibrarea pH-ului corpului, are un mecanism antibiotic împotriva bacteriilor ” rele ” din intestinul subtire , stabilizează glicemia. Poti prepara cockteilul de dezintoxicare a cărui rețetă o găsiți intr-un post anterior.

2. Supa de oase este un aliment absolut delicios si nutritiv. Conține colagen si numeroase minerale.

Voi dedica o postare supei de oase, deoarece merită atenție separată.

Noi ” rupem ” postul cu supa de oase în care punem oțet de mere și semințe încolțite.

După circa o oră puteți mânca o masă cu alimente cu continut redus de carbohidrati , precum :

  • 2-3 ouă, avocado, o mână de nuci permise în keto, spanac
  • Peste cu ulei de măsline și o mână de salată

Nu consuma carne roșie când întrerupi postul , deoarece celulele intestinului subțire vor fi suprasolicitate, ceea ce va duce la distrugerea peretelui intestinal , cu formarea de brese care vor permite scurgerea de toxine si deșeuri rezultate din digestia alimentelor , în sânge. Este vorba despre ” sănătatea intestinului subțire ” , un alt subiect pe care il voi dezbate separat.

Urmatoarea masă pe care o vei lua poate contine carne roșie.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

www.alivebynature.com

www.me.me

www.hyper.ahajournals.org

www.pinterest.com

www.alesstoxiclife.com

www.marthastewart.com

www.reviveyourself.co

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.