Dieta LCHF si diabetul zaharat de tip 2 – studiu randomizat controlat

                                                                                                                                                                  Diabetul de tip 2 este , la momentul actual, o boală epidemică, înfricoșătoare , datorită complicațiilor grave. Totul lovește ca un bumerang ca urmare a recomandărilor greșite privind nutriția și orarul meselor , recomandări stabilite de ceva persoane de prin America prin anii ’50- ‘ 60 , fără o bază științifică solidă. Ca urmare, explozia de obezitate, diabet, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, cancer, demență etc.

 

Există, în acest moment, o mișcare revoluționară legată de principiile unei nutriții corecte, mișcare care încetul cu încetul câștigă teren și care este susținută de personalități din domeniul medical, nutritionisti, analiști, chiar ingineri, ziariști de investigație. Este vorba de dieta LCHF și, piesa de rezistență, dieta keto. Voi dedica o postare specială pentru acest subiect, deoarece o parte din cei implicați au avut mult de suferit din partea autorităților, fiind puși pe rug, ca vrăjitoarele, datorită luptei lor în favoarea dietei LCHF , împotriva recomandărilor actuale de alimentație așa zis sănătoasă, care încurajează consumul periculos de mare de zahăr și carbohidrați.

Studiul despre care voi scrie astăzi a fost publicat în revista de profil medical ” Diabetic medicine “,  în septembrie 2005.

Pentru cei care doresc să citească mai în amănunt despre studiu , indic aici linkul care poate fi accesat în acest scop : https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1464-5491.2005.01760.x

Obiectivul studiului a fost evaluarea efectelor unei diete LCHF versus dieta clasică asupra unui grup selectat de subiecți care au avut în comun obezitatea și diabetul dezechilibrat de tip 2.

Caracteristicile studiului

  • A înrolat 102 subiecți.
  • Perioadă de desfășurare a studiului – 3 luni.
  • A monitorizat, ca o măsură a efectelor dietelor, greutatea corporală, glicemia, grăsimile din sânge și tensiunea arterială.

Rezultate

  • Scăderea ponderala a fost mai semnificativă în grupul care a adoptat dieta LCHF.
  • Colesterolul bun a prezentat o îmbunătățire în grupul celor aflați pe dieta LCHF , în ciuda consumului mare de grăsimi saturate ( total interzise de către recomandările actuale ).

Concluziile studiului

Restricția alimentară de carbohidrați este o metodă eficientă pe termen scurt de a obține scădere ponderală.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

http://www.skymartbw.com

http://www.drnitingupte.com

Written by 

Un om obisnuit, care s-a luptat mereu cu obezitatea.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: