Este sigură dieta LCHF pe termen lung ?

                                                                                                                                                                           În lumea medicală se duce un război greu : pe de o parte sunt susținătorii dietei LCHF ( care dă o lovitură dură industriei zahărului și carbohidraților ,  industrie care câștigă sume de bani de nici nu ne putem imagina ).   Iar în tabăra opusă se află conservatorii, cei care continuă să susțină că actualele recomandări nutritionale, cu cantități mari de carbohidrați și reduse de grăsimi , sunt cele care sunt sănătoase ( în rândul acestei tabere sunt foarte mulți care nu mai pot să își mențină independența și credibilitatea științifică, deoarece sunt sponsorizați de industria zahărului sau băuturilor răcoritoare, sau studiile efectuate de către ei sunt plătite de industria zaharului).

 

Așa că, susținătorii dietei actuale au ordonat efectuarea unui studiu care să arate cât de dezastruoase,periculoase, devastatoare 😅😅 pot fi efectele pe termen lung ale unei diete LCHF.

 

 

( CA O PARANTEZĂ , MĂ DISTREAZA TERIBIL SĂ DEZVALUI CĂ REZULTATELE STUDIULUI S-AU ÎNTORS IMPOTRIVA LOR 😎 ).

Rezultatele studiului au fost publicate în revista de mare prestigiu în lumea medicală NEJM – The New England Journal of Medicine.

Linkul pentru cei care doresc să citească mai mult : https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa055317

Studiul a înrolat 82 802 femei care , inițial, au participat la studiul numit ” Nurses ‘ Health Study” . Acestea au completat un chestionar, răspunsurile fiind utilizate apoi pentru calcularea unui scor LCHF. A fost examinată asocierea între scorul dietei LCHF și riscul de boală cardiovasculară la femeile participante.

În timpul a 20 de ani cât a durat procesul de urmărire al celor înrolate în studiu, s-au diagnosticat 1994 de cazuri noi de boli cardiovasculare ( din totalul de 82 802 !!! ).

Studiul a concluzionat ( traducerea autorului ) : ” Rezultatele noastre sugerează că dietele sărace în carbohidrați și bogate în proteine și grăsimi NU SUNT ASOCIATE cu un risc crescut de boli de inimă la femei . Când sunt consumate grăsimi și proteine vegetale , există chiar o reducere moderată a riscului de îmbolnăvire de boală de inimă “.

Așadar:

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

http://www.twitter.com/johnmcgrathmb

http://www.myketokitchen.com

http://www.thenationshealth.aphapublications.org

http://www.eatthebutter.org

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: