Întrebări frecvente legate de dieta keto- partea a- II- a

 

Ce pot mânca în keto ?

 

 

Există o multitudine de opțiuni, de alimente cu conținut ridicat în grăsimi , redus în carbohidrați sau amândouă.

Consultă și ghidul vizual de mai jos.

 

 

Poti lua masa în oraș sau poți găti  mereu proaspăt,  acasă, poți adapta dieta la necesitățile tale, inclusiv dacă esti vegetarian sau alergic la alune/nuci , sau ai intoleranță la lactoză.

Ceea ce este important de reținut este că în această dietă este permis un conținut moderat de proteine, deci, aici trebuie să ai grija. De ce ? Am explicat într-un articol anterior, dar repetiția nu aduce nici un rău cu sine . Deoarece consumul a prea multe proteine va duce la sinteza de glucoză tocmai din aceste proteine. Creșterea glicemiei va declanșa secreția de insulină. Insulina va inhiba arderea grăsimilor, implicit producerea de corpi cetonici, cu dispariția stării de cetoză nutrițională.

La micul dejun poti servi omletă, ouă fierte, cârnați grași, bacon,ouă ochiuri, cafea cu bombe de grăsime  ( bullet proof coffee, keto fat bombs )  sau o prăjitură keto cu frișcă/iaurt/smântână de cocos. Lactatele grase sunt , de asemenea, o alternativă, după ce te-ai informat despre posibilele efecte inflamatorii ale derivatelor din lapte de vacă.  Poți citi mai multe în articolele de mai jos :

https://lacra.blog/2018/10/08/bulletproof-coffee-ce-este-cum-se-prepara-si-ce-beneficii-are/

https://lacra.blog/2019/11/02/derivate-din-lapte-de-capra-versus-derivate-din-lapte-de-vaca/

La prânz există varianta unei supe keto sau salată cu orice tip de carne , brânză, avocado, uleiuri de măsline,  semințe de in etc.

 

Seara vă puteți delecta cu pizza, burgeri, chiftele, meniuri care sunt gustoase, dar și sățioase,  șimai arată și bine în farfurie.

 

Ca gustări puteți alege alune/nuci keto ( am scris un articol despre asta ), salam si brânză, iaurt gras, kefir de cocos sau alt produs din lapte de cocos  sau bomboane keto.

 

Cum pot afla dacă am atins cetoza nutrițională ?

Producerea de cetone /corpi cetonici este un proces natural care se desfășoară în corp și care este măsurabil în sânge, urină și respirație.

Metoda cea mai fidelă este cea care măsoară corpii cetonici  din sânge, dar este si cea mai scumpă. Totuși, după un timp, veți dobândi experiența de a sesiza dacă mai sunteti în cetoză sau nu în funcție de cum vă simțiți. Eu, de exemplu, îmi pierd energia, starea de bine fizic și psihic, devin obosită. Atunci știu că am fost ” aruncată afară ” din cetoză și am și măsurat corpii cetonici din sânge în aceste situații, care aveau concentrații mai mici decât așa cum s-a obișnuit corpul meu, așadar, am și documentat că simptomele se datorau scăderii concentrației de corpi cetonici.

 

Mai multe găsiți în articolul următor https://lacra.blog/2018/06/18/cum-stii-ca-esti-in-cetoza/

 

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.