Intrebari frecvente legate de dieta ketogenica – partea a- II- a

Ce pot mânca în dieta keto ?

image_share_1553175562020.jpg

Există o multitudine de optiuni, alimente cu continut ridicat în grăsimi si redus în carbohidrati.

Consultă și ghidul vizual de mai jos.

 

 

Poti lua masa în oraș sau poti gati mereu proaspăt acasă, poti adapta dieta la necesitățile tale, inclusiv daca esti vegetarian sau alergic la alune/nuci , sau ai intoleranță la lactoza.

Ceea ce este important de retinut este ca în această dietă este permis un continut moderat de proteine, deci, aici trebuie sa ai grija. De ce ? Am explicat intr-un articol anterior, dar repetiția nu aduce nici un rau cu sine . Deoarece consumul a prea multe proteine va duce la sinteza de glucoza tocmai din aceste proteine. Creșterea glicemiei va declanșa secretia de insulina. Insulina va inhiba arderea grăsimilor, implicit producerea de corpi cetonici, cu dispariția stării de ketoza.

La micul dejun poti servi omletă, ouă fierte, cârnați grași, bacon,ouă ochiuri, cafea cu bombe de grăsime, sau o prăjitură keto cu frisca/iaurt/smântână de cocos. Sunt multe posibilitati.

 

La prânz există varianta unei supe keto sau salată cu orice tip de carne , brânză, avocado, uleiuri de măsline,  semințe de in etc.

 

Seara va puteti delecta cu pizza, burgeri, chiftele, meniuri care sunt gustoase, dar si sățioase si mai arată si bine în farfurie.

 

Ca gustări puteți alege alune/nuci keto ( am scris un articol despre asta ), salam si brânză, iaurt gras, kefir de cocos sau alt produs din lapte de cocos ( vedeți si categoria ” home made ” ) , sau bomboane keto.

 

Cum pot afla daca am atins ketoza nutritionala ?

Producerea de ketone /corpi cetonici este un proces natural care se desfășoară în corp, si care este masurabil în sânge, urina si respiratie.

Metoda cea mai fidelă este cea care măsoară ketonele din sânge, dar este si cea mai scumpă. Totuși, după un timp, veți dobândi experiența de a sesiza daca mai sunteti in ketoza sau nu în funcție de cum va simțiți. Eu, de exemplu, imi pierd energia, starea de bine fizic si psihic, devin obosită. Atunci stiu ca am fost ” aruncată afară ” din ketoza si am si măsurat corpii cetonici din sânge în aceste situații, care aveau concentratii mai mici decât asa cum s-a obișnuit corpul meu, așadar, am si documentat ca simptomele se datorau scăderii concentratiei de ketone.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri :

www.ketodash.com

Restul sunt creația mea proprie .😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: