Keto/LCHF

Întrebări frecvente legate de dieta keto- partea a- II- a

 

Când am început keto, am avut o mulțime de întrebări legate de dieta. De aici și timpul dedicat să găsesc răspunsuri la întrebările frecvente. Ca urmare, incerc sa sistematizez în câteva articole răspunsurile la întrebările tale legate de dieta keto.

Ce pot mânca în keto ?

Te invit la un scurt film :

Poti lua masa în oraș sau poți găti  mereu proaspăt,  acasă, poți adapta dieta la necesitățile tale, inclusiv dacă esti vegetarian sau alergic la alune/nuci , sau ai intoleranță la lactoză.

Ce să pui pe lista ta de cumpărături ?

La micul dejun poti servi omletă, ouă fierte, cârnați grași, bacon,ouă ochiuri, cafea cu bombe de grăsime  ( bullet proof coffee, keto fat bombs )  sau o prăjitură keto cu frișcă/iaurt/smântână de cocos. Lactatele grase sunt , de asemenea, o alternativă, după ce te-ai informat despre posibilele efecte inflamatorii ale derivatelor din lapte de vacă.  Poți citi mai multe în articolele de mai jos :

https://lacra.blog/2019/11/02/derivate-din-lapte-de-capra-versus-derivate-din-lapte-de-vaca/

Exemple de meniuri keto ( rețetele le găsești în blogul meu , lacra.blog ).

Te invit la un mic dejun de vis :

La prânz există varianta unei supe keto sau salată cu orice tip de carne , brânză, avocado, uleiuri de măsline,  semințe de in etc.

Seara vă puteți delecta cu pizza, burgeri, chiftele, meniuri care sunt gustoase, dar și sățioase,  șimai arată și bine în farfurie.

Ca gustări puteți alege alune/nuci keto, salam si brânză, iaurt gras, kefir de cocos sau alt produs din lapte de cocos  sau bomboane keto.

Nu-i așa că nu mai pot să mă bucur de dulciuri in keto ?

Nu, nu-i așa.

In keto se pot pregăti deserturi delicioase, de la biscuiți și clătite / vafe, până la brioșe, plăcinte, tarte și torturi.

Iata și exemple concrete din blogul meu ( sub prezentarea video vei găsi și linkurile către rețete )

Deserturi keto

Cum pot afla dacă am atins cetoza nutrițională ?

Producerea de cetone /corpi cetonici este un proces natural care se desfășoară în corp și care este măsurabil în sânge, urină și respirație.

Metoda cea mai fidelă este cea care măsoară corpii cetonici  din sânge, dar este si cea mai scumpă. Totuși, după un timp, veți dobândi experiența de a sesiza dacă mai sunteti în cetoză sau nu în funcție de cum vă simțiți. Eu, de exemplu, îmi pierd energia, starea de bine fizic și psihic, devin obosită. Atunci știu că am fost ” aruncată afară ” din cetoză și am și măsurat corpii cetonici din sânge în aceste situații, care aveau concentrații mai mici decât așa cum s-a obișnuit corpul meu, așadar, am și documentat că simptomele se datorau scăderii concentrației de corpi cetonici.

Mai multe găsiți în articolul următor https://lacra.blog/2018/06/18/cum-stii-ca-esti-in-cetoza/, dar și în filmulețul meu creat special pentru tine :

Abonează-te la canalul meu YouTube Be keto Be Happy !

Ne revedem în următorul meu articol dedicat întrebărilor frecvente legate de dieta ketogenica. Până atunci :

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: