Lapte de migdale preparat în casa ( home made ) și neîndulcit

                                                                                                                                                                         Îmi place foarte mult să prepar diverse cu mâna mea, pornind de la alimente, până la produse cosmetice ( poate că o să scriu articole și despre acestea din urmă. La urma urmei, e vorba tot de sănătate și starea de bine 😀 ).

Pe lângă satisfacția că am mereu ceva proaspăt preparat în casă, cu ingrediente ecologice alese de mine, fără adaosuri de conservanți / chimicale/zahăr ( sub diversele lui forme ) , am și un control mai bun asupra bugetului familiei.

Ingrediente

  • 100 g migdale proaspete, neprajite
  • 1000 ml apă

Modul de preparare este foarte simplu.

Puneți dimineața/seara migdalele în apă și lăsați-le la înmuiat pentru 12-24 de ore ( eu prefer 24 de ore, pentru a extrage cât mai mult din migdale , deși e doar părerea mea). Merele din poza erau pentru Casper, prietenul cu coadă vesela al familiei noastre. Între timp a trecut și el pe raw protein ( carne, oua și niște iaurt grecesc , pentru bacteriile intestinale ).

După această perioadă de timp, clătiți migdalele înmuiate în apă rece și puneti-le într-un blender împreună cu 1000 ml apă proaspătă, curată, filtrată ( daca este posibil ). Puneți blenderul în funcțiune la viteza cea mai mare pentru 30- 40 secunde .

Strecurați apoi prin tifon si o strecuratoare conținutul, deasupra unui castron care va colecta laptele, storcând bine  conținutul  la sfârșit. În final veți rămâne cu o mână de migdale sfărâmate. Eu le-am băgat la uscat în cuptor, la circa 150 grade , vreo 10 minute, dar controlați-le mai repede, pentru că le puteți usca cât doriți de puțin sau mult. Le puteți folosi la prăjituri, torturi, deasupra înghețatei, cafelei etc. Eu, de ex, am ornat tortul pentru ziua soțului meu cu astfel de migdale.

Exista diverse pareri legate de valoarea nutritiva a laptelui de migdale astfel preparat. Eu sunt de parere ca mare parte din carbohidrati raman in migdale, nu in lapte. Concluzia: nu pot indica valorile nutritionale corecte.

Laptele îl puteți bea ca atare, îl puteți pune în cafea sau îl puteți folosi la prepararea de deserturi keto.

Rezista la frigider maxim 4-5 zile.

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: