Lapte de migdale facut in casa ( home made ) si neindulcit

Imi place foarte mult sa prepar diverse cu mâna mea, pornind de la alimente, până la produse cosmetice ( poate ca o sa scriu articole si despre acestea din urmă. La urma urmei, e vorba tot de sănătate și starea de bine 😀 ).

 

Pe lângă satisfacția ca am mereu ceva proaspăt preparat în casă, cu ingrediente ecologice alese de mine, fără adaosuri de conservanti / chimicale/zahar, am si un control mai bun asupra bugetului familiei.

Iar efectul asupra stării mele de satisfacție psihică este incomensurabil.

Valoarea nutritionala pentru 250 ml lapte de migdale home made este următoarea:

  • Grăsimi 2,5 g
  • Carbohidrati 1 g
  • Fibre < 0,7 g
  • Zahar 0 g
  • Proteine 1 g
  • Energie 30 kcal

Ingrediente

  • 70 g migdale proaspete, neprajite
  • 800 ml apă

Modul de preparare este foarte simplu.

Puneti dimineta/seara migdalele în apă și lasati-le la înmuiată pentru 12-24 de ore ( eu prefer 24 de ore, pentru a extrage cat mai mult din migdale ).

După această perioadă de timp, clatiti migdalele înmuiate în apă rece și puneti-le intr-un blender împreună cu 800 ml apă proaspătă, curata, filtrată ( daca este posibil ). Puneti blenderul în funcțiune la viteza cea mai mare pentru 30- 40 secunde .

Strecurati apoi prin tifon si o strecuratoare conținutul, deasupra unui castron care va colecta laptele, storcand bine tifonul la sfarsit. În final veți rămâne cu o mână de migdale sfărâmate. Eu le-am băgat la uscat în cuptor, la circa 150 grade , vreo 10 minute, dar controlati-le mai repede, pentru că le puteți usca cat doriți de putin sau mult. Le puteți folosi la prăjituri, torturi, deasupra înghețatei, cafelei etc. Eu, de ex, am ornat tortul pentru ziua soțului meu cu astfel de migdale.

Laptele il puteti bea ca atare, il puteti pune în cafea sau il puteti folosi la prepararea de deserturi keto.

Rezista la frigider maxim 1 săptămână.

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: