Cerealele integrale și bolile cardiovasculare

                                                                                                                                                              Obișnuiesc să citesc foarte mult despre carbohidrați/LCHF/dieta ketogenică  și doresc să împărtășesc din experiența mea , pentru ca cei interesați să conștientizeze că suntem ceea ce mâncăm și că actualele recomandări dietetice / nutriționale au eșuat, deoarece au dus la o explozie de boli grave , precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inima și accidentele  vasculare cerebrale, insuficiență renală cu dializă, cancer , boli inflamatorii etc.

Astăzi am citit un articol interesant pe http://www.cochrane.org , care este o librărie virtuală ce conține informații practice și științifice despre diverse studii .

Titlul original al articolului pe care îl voi traduce/adapta și cita în acesta postare  este ” Whole grain cereals for cardiovascular disease “

Articolul a fost publicat în 2017 , după ce a fost revizuit ( așa  sunt cerințele) de Heart Group ( Grupul Inimii , o organizație care se ocupă de sănătatea inimii și prevenția bolilor cardiovasculare).

Autorii au evaluat rezultatele a 9 studii științifice randomizate , care au comparat efectele dietelor bogate în produse din cereale integrale ( foarte recomandate de ceva ani buni ) cu efectele dietelor bogate în cereale rafinate sau cu o dieta obișnuită.

S-au comparat efectele asupra colesterolului și tensiunii arteriale, factori considerați factori de risc pentru bolile cardiovasculare

Concluzii: nu există date suficiente care să susțină recomandarea de a adopta o dietă bogată în produse obținute din cereale integrale pentru a reduce riscul de boală cardiovasculara, de a scădea colesterolul sau tensiunea arterială.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image Search Man care pune la dispoziție imagini de pe următoarele site-uri:

http://www.bristolfarms.com

Puteți accesa link-ul urmator pentru a obtine mai multe informații despre articol.

https://www.cochrane.org/CD005051/VASC_whole-grain-cereals-cardiovascular-disease

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: