Dieta ketogenica vitamina C

Dieta ketogenica si vitamina C

Astazi am sa va povestesc foarte pe scurt despre legatura dintre dieta ketogenica si vitamina C. Pentru ca există o strânsă legătură biochimica între vitamina C si carbohidrati.

Introducere

Majoritatea organismelor animale ( dar nu si cel uman ) au capacitatea de a -și sintetiza propria vitamina C în cantitățile necesare pentru diversele procese biologice , în absența carbohidratilor. Nu sunt animale care necesita suplimente cu vitamina C 😄 si nici prea multe animale care mananca , în mod natural, carbohidrati. Doar noi ne îmbolnăvim animalele de companie oferindu-le mâncare plină de carbohidrati. Si creștem animalele de carne în ferme , unde li se oferă cereale, super tratate cu pesticide, insecticide si alte ” cide” si cu carbohidrati, în loc ca ele să pască iarbă, asa cum e natural.

Omul a pierdut abilitatea de a-și autosintetiza, autoproduce cantitățile necesare de vitamina C si, de aceea, este necesar consmul de suplimente cu vitamina C , o vitamina extrem de importantă pentru procesele celulare. Vitamina C împarte aceeași receptori ca si glucoza ( zahărul din sânge). Un receptor reprezintă o structură aflată pe suprafata celulelor care preia substanța sau medicamentul pentru care a fost creat si ajuta, prin diverse procese, la introducerea substantei în celulele țintă.

Dieta ketogenica este unica. Este științifică, având principii clare, este documentata ca are efecte super benefice asupra multor boli , existând o mulțime de studii științifice care să vină în sprijinul acestei afirmații si aduce cu sine o schimbare a mentalității privind modul de viață, alimentație, starea de bine fizic si psihic.

Se considera că pierderea capacității de a sintetiza vitamina C este secundara unei mutații genetice , care a afectat și alte mamifere.

Vitamina C are o structură chimică asemănătoare glucozei, si, de aici, afinitatea pentru același receptor. Un fapt interesant e ca vitamina C este sintetizată din glucoza. Așadar, sinteza de vitamina C este redusă atunci când aportul de carbohidrati/ glucoza este redus, ca în cazul LCHF / keto.

Sa ne gandim un pic cam cum se poate interpreta asta. În primul rînd, aceasta observație duce la concluzia ca organismul are nevoie de mai puțină vitamina C când se adopta o dieta low-carb/ keto.

În dieta ketogenica se produce acid uric, care, alături de glutation ( de asemenea sintetizat in cantitati mari in keto ) asigura o economisire a cantității de vitamina C din corp.

Cercetările au arătat că în cazul sindromului de rezistenta la insulina există cantități mari de vitamina C în sânge, dar , datorită proceselor de oxidarea provocate de glucoza aflată în exces, aceste cantități mari de vitamina C nu ajuta cu nimic corpul.

Alimente low carb bogate in vitamina C

Alimente low carb bogate in vitamina C

Concluzii

  1. În dieta ketogenica , organismul are nevoie de cantități mici de vitamina C.
  2. Dieta ketogenica asigura ” crutarea ” vitaminei C , datorită efectelor acidului uric si glutationului, substanțe produse în cantități mari în keto.
  3. Dieta keto va asigura un aport adecvat de vitamina C. Asta în condițiile în care principiile dietei sunt strict respectate.

☆☆☆ Dacă luați suplimente cu vitamina C , e bine să știți că organismul va elimina surplusul .

Incercați să vă bazați pe alimente pentru a asigura un aport adecvat de vitamine si minerale. Desigur, se indică suplimentele în dieta keto, deoarece sunt minerale si vitamine care necesită, pe lângă aportul dietetic, si o suplimentare ( exemplele care imi vin acum în minte sunt vitamina D, magneziu, seleniul,  zincul etc ).

Be keto Be happy 😃!

Bonus – medicamentele din poseta ta care iti blocheaza vitamina c si alte vitamine

Despre alte vitamine importante

Sursele naturale de vitamina K
Vitamina K – importanta si surse naturale
E importanta vitamina D - despre suplimente
Vitamina D si tu

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from lacra.blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top