Cum se prepara agar agar

Agar agar este alternativa vegetală la gelatina animală. Toate produsele de gelatina conțin cel putin un E , asa ca am cercetat mult până am gasit această soluție extrem de sănătoasă.

Agar agar-ul se poate gasi in comert sub formă de praf sau fulgi. Este produs din alge rosii si nu are gust sau miros. Produsul sub formă de praf este de preferat , deoarece se dizolva mai usor. Este de 8 ori mai puternic decat gelatina.

Este o sursa veritabilă de calciu si fier, si este foarte bogat in fibre. Nu conține zahăr, grăsimi sau proteine, si este foarte cunoscut pentru abilitatea sa de a îmbunătăți digestia ( datorită fibrelor constituente) si de a contribui la scăderea în greutate.

Reduce inflamatia, ajuta la îmbunătățirea proceselor metabolice care se desfășoară în ficat, are efecte pozitive pe bună funcționare a plamanilor.

Agar agar absoarbe glucoza în stomac, trece rapid prin intestine si se elimină rapid , ducând , astfel, la scăderea glicemiei si la diminuarea depunerii de grăsimi.

Are, deasemenea, efecte benefice în tratamentul hipertensiunii arteriale, bolilor de inima, diabet, este un laxativ natural si ajuta la detoxifierea organismului. Multe produse cosmetice conțin agar agar. Este foarte bine tolerat de copii, chiar si cei foarte mici, dar si de vârstnici.

Isi gaseste cea mai mare întrebuințare în prepararea deserturilor, unde înlocuiește gelatina. Atenție, însă, nu se foloseste in stare pura de praf sau fulgi , ci necesita o preparare termică în prealabil.

Se foloseste la prepararea jeleurilor, gemurilor, dulceturilor, budicilor , aspicurilor, panacotta etc.

Cum se prepara corect pentru a obține maximul de beneficiu

  • Dizolva o lingura de fulgi / sau o linguriță de praf în 4 linguri apa rece/4 lingurite apă rece ( sau orice alt lichid dorești, doar sa fie rece).
  • Fierbe timp de circa 5 minute , în cazul ca folosești praf, sau 10-15 minute , daca folosești fulgi.
  • Amesteca apoi cu restul ingredientelor pe care dorești să le ingrosi, dar ai grija ca acestea să fie si ele cat mai fierbinți, altfel, în caz diferența de temperatură agar agar-ul se ca solidifica rapid si va forma cocoloase care nu pot fi dizolvate.
  • Se încheagă foarte bine la temperatura camerei , dar poti da si la frigider.
  • 1 lingura fulgi de agar agar gelatinizeaza 350 ml lichid.
  • 1 linguriță praf de agar agar gelatinizeaza 350 ml lichid.

Be keto Be happy 😀!

Scroll to Top
%d bloggers like this: