Principii general valabile când se întrerupe un post prelungit

A știi să ” rupi ” un post prelungit este un ” must ” , pentru ca să nu ștergi cu buretele toate beneficiile pentru care ai muncit și pentru a nu stresa organismul. Când mă refer la postul prelungit, mă refer la maxim 5 zile de post cu apă, ceai cu ierburi și cafea. Dacă ții o perioadă mai lungă de atât, e bine să te afli și sub supraveghere medicală și postul trebuie rupt și mai blând , pentru a evita așa numitul sindrom de realimentare.

O să scriu aici despre principiile general valabile pentru primele 2 zile după un post prelungit, în această perioadă corpul fiind foarte sensibil la supraalimentație.

Principii generale

  1. Menține un aport de proteine sub 20 g /zi in primele 2 zile după perioadă de post prelungit.
  2. Nu depăși 20 g carbohidrați / zi în primele 2 zile după perioada de post prelungit.
  3. Aportul caloric trebuie sa fie de 500 – 800 kcal pentru femei și 800-1000 kcal pentru bărbați, în prima zi după post.
  4. În a doua zi după post , aportul caloric poate fi crescut la 800-1000 kcal pentru femei și 1000-1200 kcal pentru bărbați.
  5. Ajuta intestinul, bila, ficatul, pancreasul, stomacul să digere mult mai ușor  tot ce mănânci. Ia suplimente cu enzime digestive ! Aportul de suplimente cu enzime digestive este recomandat în fiecare zi , ca un stil de viață, deoarece ușurează mult procesele de digestie. Adaugă și probiotice, naturale sau sub formă de suplimente.
  6. Suplimentele cu vitamine și minerale pot fi reintroduse din prima zi după postul prelungit.

Respectând aceste recomandări generale, vei reuși să realizezi o trecere ușoară a fiziologiei corpului din perioada de post către perioada de alimentație, evitând sindromul de realimentare , care stresează major corpul, ducând la anularea tuturor beneficiilor obținute prin postul prelungit.

*** Dacă te decizi să postezi prelungit , ia legătura cu medicul tau și nutriționistul. Nu îți pune sănătatea în primejdie. Dacă ai inceput un post și nu te simți bine, oprește-te și ia legătura cu cadrele medicale de specialitate. Informațiile puse la dispoziție în articolele mele nu reprezintă metode de diagnostic sau tratament, nu substituie medicina convențională și contactul cu personalul medical calificat. Ia decizii informate și sigure pentru sănătatea ta ! Nu te risca !

 

Be keto Be happy !

1 thought on “Principii general valabile când se întrerupe un post prelungit

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: