Principii general valabile când se intrerupe un post prelungit

Cum am mai subliniat si în alte articole anterioare, a stii sa ” rupi ” postul este știință.

O sa scriu aici despre principiile general valabile pentru primele 2 zile după un post prelungit, în această perioadă corpul fiind foarte sensibil la supraalimentatie. Mai multe informatii găsiți în articolul dedicat, despre cum se întrerupe un post prelungit .

Principii generale

  1. Menține un aport de proteine sub 20 g /zi in primele 2 zile dupa perioadă de post prelungit.
  2. Nu depăși 20 g carbohidrati / zi în primele 2 zile după perioada de post prelungit.
  3. Aportul caloric trebuie sa fie de 500 – 800 kcal pentru femei și 800-1000 kcal pentru bărbați, în prima zi după post.
  4. În a doua zi după post , aportul caloric poate fi crescut la 800-1000 kcal pentru femei și 1000-1200 kcal pentru bărbați.
  5. Ajuta intestinul, bila, ficatul, pancreasul, stomacul sa digere mult mai usor tot ce mănânci. Ia suplimente cu enzime digestive ! Aportul de suplimente cu enzime digestive este recomandat în fiecare zi , ca un stil de viață, deoarece ușurează mult procesele de digestie.
  6. Suplimentele cu vitamine si minerale pot fi reintroduse din prima zi după postul prelungit.

Respectând aceste recomandări generale, veți reuși să realizați o trecere ușoară a fiziologiei corpului din perioada de post către perioada de alimentație, evitând procesul de supraalimentatie , care streseaza major corpul, ducând la anularea tuturor beneficiilor obținute prin postul prelungit.

Be keto Be happy 🙂!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.