Balsam pentru par – varianta home made

                                                                                                                                                                     După ce am început să nu mai folosesc produse din comerț pentru îngrijirea părului, părul meu și-a recăpătat volumul și strălucirea, ba chiar a devenit un pic cam prea ” rebel “.

Recent , am trecut pe la coafor să mă tund un pic, și cu aceasta ocazie, am întrebat și de calitatea ecologică / bio a produselor vândute la salon. Coafeza a fost sinceră și a recunoscut că, în general, produsele pe care le folosește sunt lipsite de cancerigenii bine cunoscuți din produsele de îngrijire a părului, dar nu sunt total lipsite de alte chimicale, care pot fi foarte toxice pentru corp. Să nu uitam că rădăcina fiecărui fir de păr conține ceea ce se numește foliculul pilos, care are vase de sânge proprii, ceea ce face ca toate chimicalele pe care le folosim când îngrijim/ vopsim / coafăm/tundem părul să ajungă în sângele nostru, ceea ce duce la acumularea lor constantă în celulele grase din corp.

Soțul meu, Victor, m-a încurajat să cumpăr , dacă aveam încredere in ele, dar eu am preferat să mă întorc în bucătărioara mea, care funcționează și ca laborator 😅, și să  îmi prepar singura un balsam de păr, care să mai cumințească firele rebele.

Vă împărtășesc și vouă rețeta pe care am pregătit-o.

Ingrediente

 • 30 g unt de shea
 • 15 g unt de cacao
 • 15 g ulei de cocos
 • 10 g ulei de jojoba
 • 6 g ulei de alune de pădure
 • 11 g ceara de albine
 • 20 picături vitamina E
 • 10 picături ulei esențial de levănțică
 • 10 picături ulei esențial de mentă
 • 10 picături ulei esențial de rozmarin

Da, am toate aceste ingrediente în casăsta, deoarece investesc de ceva timp în diverse soluții naturiste pentru îngrijirea mea.

Mod de preparare

 1. Pregătește o baie de apa.
 2. Topește unturile, împreună cu ceara de albine și celelalte uleiuri pe baia de apa. Omogenizează bine.
 3. Când toate s-au topit și încorporat, dăsta deoparte de pe foc și adaugăsta  vitamina E și uleiurile esențiale.
 4. Pune lichidul obținut în recipientele pentru păstrare , de sticlă fumurie, în nici un caz de plastic, și dă repede la frigider.
 5. Folosește cantități foarte mici, după ce te-ai spălat cu șampon home made. Poți folosi o perie ca să împrăștii uniform balsamul prin păr. Masează ușor. Balsamul ar trebui să se absoarbă instantaneu. Dacă nu se absoarbe, înseamnă ca ai folosit prea mult.

 

Be keto Be happy 😃!

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: