Judecând keto în afara beneficiului de scădere în greutate-partea a treia

                                                                                                                                                                                                  Voi continua azi șirul prezentărilor legate de alte efecte benefice ale dietei keto , în afara celor de scădere în greutate, și voi dezbate puțin despre efectele pozitive ale dietei asupra acneei, cancerului și ovarului polichistic.

Informatii mai detaliate față de ceea ce sistematizez eu în acest articol găsiți accesând linkul de mai jos :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3826507

ACNEEA este o boală foarte frecventă și nu este doar apanajul vârstelor foarte tinere, asa cum se crede, datorită modificărilor hormonale, existând foarte mulți adulți care suferă de acnee, deși modificările hormonale specifice prepubertății și adolescenței au trecut de mult.

  • Date obiective : o mulțime de studii au dovedit că există o legătură între dezvoltarea acneei și anumite alimente. Adică , spus invers : acneea s-a ameliorat sau dispărut atunci când anumite grupuri de alimente au fost evitate. Aici este vorba despre alimente care au capacitatea să intensifice procesele de proliferare ( adică, înmulțire, multiplicare) care se desfășoară în mod normal în corp. Asemenea alimente sunt cele care au un indice glicemic mare ( adică, cresc mult glicemia ), precum și laptele / produsele derivate din lapte.

Laptele este un subiect mult dezbătut. Pe de o parte este industria alimentară,  care susține cât de sănătos este să bem lapte și să mâncăm produse lactate, deși studiile au dovedit clar total inversul ( dar, asta nu face subiectul prezentării mele de azi ), și lumea științifică. Aceasta din urmă susține cu dovezi că laptele este un factor de agravare a unor boli.

Si, să o luam metodic:

  • Laptele este creat de natură pentru a asigura creșterea și dezvoltarea normala a unui descendent din specia mamiferelor, deci, în mod evident, va conține factori de creștere de natură hormomalaă, care vor influența și hormonii noștiri.
  • Laptele normal, netratat, conține cam tot ce e nutritiv pentru puiul de mamifer . Așa că,  în ferme, animalele sunt tratate cu hormoni, antibiotice, mănâncă cereale tratate cu tot felul de pesticide, ierbicide și alte ” cide ” , care se vor regăsi, în concentratii mari , și în laptele final, deci și în derivate, precum și în corpul nostru.

Am ascultat o prelegere în care se spunea că suntem singura specie de animale care mănâncă laptele altui animal. M-a izbit atunci că nu m-am gândit niciodată la asta.

Keto înseamnă, totuși, cantități mari de lactate grase. Eu am renunțat parțial la ele   datorită faptului că am sesizat că dupa fiecare masa cu produse lactate imi creștea glicemia foarte mult, nu valori compatibile cu diabetul, dar mult mai mari față de cele testate după mesele care nu au inclus produse lactate. De asemenea , am mai avut si o peripeție care mi-a dovedit clar că trebuie să termin orice relație de prietenie cu produsele lactate.

M-am decis într-o zi ( după o perioadă în care nu mai mancasem brânză sau cașcaval) săsta gătesc o plăcintă cu brânză. Zis si facut ! Foarte gustoasă, bineînțeles!

La vreo 4-5 ore după masă am început să am crampe abdominale și diaree. A doua zi m-am trezit cu acnee , care dispăruse de ceva timp sub keto. Am decis clar că produsele lactate nu sunt pentru mine !

Un alt pont pe care pot să vi-l ofer ( l-am oferit unor persoane care mi-au cerut ajutorul/ sfatul și a funcționat foarte bine, după cum am aflat ulterior ) este că, în caz că stagnati să scădeți în greutate, faceți o probă și renunțați la produsele lactate timp de o săptămână. Cântăriți-vă înainte și după. Apoi, reintroduceți produsele lactate în alimentație timp de o săptămână și cântăriți-vă iar. Dacă ați luat în greutate, e un semn că ar trebui să evitați lactatele, deoarece vă cresc glicemia, ceea ce duce la frânarea arderilor de grasimi, datorită creșterii secreției de insulină ( care trebuie să aiba grija de scăderea glicemiei) , cu frânarea scăderii în greutate, sau, mai rău,  cu creștere în greutate.

CANCERUL este o boala care a explodat în ultimii 50 de ani, de când s-au tot făcut recomandări alimentare care au condus și la creșterea obezitatii, diabetului și a complicațiile acestora.

 Există acum dovezi clare ca rezistența la insulina, glicemia crescută și inflamația cronică stau la baza cauzelor multor boli, inclusiv a cancerului.

Conform articolului citat ( vedeți linkul de mai sus ), un cercetător ruso-german cu numele de Dr. A. Braunstein a observat că un pacient cu diabet, care a dezvoltat cancer, a început să nu mai urineze glucoză,  ceea ce înseamnă că boala canceroasa a început să consume glucoza aflată în exces . Era în anul 1920 , același an în care un alt cercetător german , WARBURG, primea premiul Nobel pentru că a demonstrat că o celula canceroasa are un metabolism defect și depinde foarte mult de prezența glucozei pentru a putea trăi.

Există studii care au dovedit efecte pozitive asupra unor cancere , studii desfășurate în laborator, care susțin că dieta keto reprezintă o modalitate de tratament adjuvant, nu care vindecă, alături de tratamentul convențional , în ceea ce privește boala secolului, cancerul.

BOALA POLICHISTICĂ OVARIANĂ este o boala endocrină specifică sexului feminin, care are ca și trăsături creșterea nivelului de androgeni ( hormoni sexuali masculini – testosteron  ) , cu apariția părului pe față, în barbă, infertilitate ( incapacitatea de a rămâne gravidă) , obezitate și rezistență la insulină.

Atunci când astfel de paciente au ales stilul de viață keto, s-a observat că boala s-a ameliorat semnificativ. Acum, stilul de viață keto este prima metoda de tratament a tinerelor care suferă de această boală in unele zone medicale ale lumii.

Puteți citi mai multe în articolul pe care l-am am dedicat special acestui subiect , urmând linkul :

 

https://lacra.blog/2019/08/28/ovarul-polichistic-pcos-si-keto-lchf/

Be keto Be happy 😀 !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: