Experienta proprie- postul de 7 zile ( partea întâi)

Înainte de sărbători ( si ma refer aici la Crăciun si Anul nou ) , am avut ocazia să testez un senzor care măsoară în fiecare secundă glicemia. Se folosește pentru a ajuta pacienții cu diabet de tip 1 , este cuplat cu o aplicatie de android care începe să emita un semnal sonor când glicemia scade sau creste sub un anumit prag stabilit de către cel care utilizează senzorul . Un asemenea sistem se numeste glucometru cu măsurarea continuă a glucozei si e o chestie foarte scumpa, ca pret, dar ușurează foarte mult viața celor care au diabet, ei beneficiind de alta calitate a vietii.

Spuneam intr-un articol anterior ca am fost diagnosticata cu cancer. De fapt, ca să nu supărăm pe Dumnezeu, un precancer, asa numit cancer în situ, ceea ce înseamnă că celulele canceroase nu si-au parasit locul de formare, nu au invadat ganglionii si nu au străpuns vasele de sânge, ca să poată conduce la metastaze. Dar, acest lucru nu m-a linistit. După o intervenție chirurgicală, am ales să refuz iradierea propusă ca si tratament, si am studiat foarte mult despre tratamentul alternativ, naturist si holistic , al cancerului. De ce ? Pentru ca exista o celula stem canceroasa, care oricand se poate multiplica si da nastere la un cancer invaziv, deci, lupta mea e împotriva acestei celule canceroase stem.

O sa va întrebati ce legătură are cancerul cu subiectul de azi. O sa explic de-a lungul articolului meu.

În luna noiembrie am decis să previn mai agresiv posibilitatea de recidiva a cancerului. Asa ca , pe lângă o lungă lista de suplimente pe care le înghit în fiecare zi, am inițiat si un protocol naturist anticancer. Lucrurile nu sunt asa de simple cum par la prima vedere. Trebuie să fi foarte organizat si concentrat . Fiecare protocol are reguli, suplimentele trebuiesc luate la anumite intervale de timp,asa ca, în fiecare zi , la anumite intervale de timp , trebuie sa înghit ceva. Am mereu aproape o lista cu intervalele orare si tin si un jurnal despre ce se întâmplă în cursul zilei. Postesc cu apă, ceai si cafea în fiecare zi, timp de 24 de ore. Dar, imi iau suplimentele, ceea ce nu poate pune în repaus corpul, care e obligat să le metabolizeze, proceseze.

Datorită suplimentelor am testat glicemia constant, cu senzorul, timp de 10 zile. Am observat clar ca nici un supliment nu imi creste glicemia si ca, după aproximativ 20 de ore de post , glicemia imi scădea sub valorile normale ( fără ca eu să fiu fizic si psihic influențată în vreun fel, asa cum am mai scris în multe articole ). În rest, glicemia mea stătea constant în jur de 75 mg/ dl, cu un vârf în jur de 97 mg/dl la circa 2 ore după ce mâncam. Așadar, absolut perfect.

In timpul perioadei de sărbători, nu am mai beneficiat de senzor. Am mâncat destul de haotic, multe deserturi keto si proteine. Nu am iesit din ketoza ( cea mai mică valoare a corpilor cetonici din sânge a fost 1,2 – ketoza nutritionala- si cea mai mare a fost 2,5 ), dar nu am controlat glicemia. Cert e ca se poate spune că sunt ” keto adapted “, adică celulele corpului meu aleg să folosească ketonele ca si sursă de energie, refuzând glucoza. Asta poate duce la cresterea glicemiei , care, la rândul ei, stimulează secretia de insulina care, la rândul ei vine cu factori de creștere hormonali clar dovediți că stimulează dezvoltarea si propagarea cancerului.

Într-o bună zi de când am început un protocol anticancer , am facut palpitatii. Pulsul era 135 bătăi pe minut. Mi-a fost total neclar de ce. Am început să controlez glicemia care, constant era peste 100 și creștea la 110, ba o dată chiar la 120 , după ce mâncam. Corpii cetonici erau în limite caracteristice cetozei nutritionale , între 2 și 2,5 mmol/mol.

Am bănuit, inițial, ca mi-am dat tiroida peste cap , datorită iodului pe care il iau ca supliment. Am primit sfaturi de pe un grup Facebook de tratamente alternative ( unde am scris ce bănuiesc) sa fac un asa numit test cutanat la iod, care mi-a arătat clar ca am lipsa mare de iod. Asa am exclus iodul ca si cauza a pulsului accelerat, glicemiei mari, iritabilitatii, problemelor de somn. De când am început keto ( acuși se împlinește un an ) , nu am avut nici o problemă cu tensiunea ( ba chiar am fost nevoită să termin cu tratamentele pentru hipertensiune ), pulsul, somnul, iar starea mea de bine fizic si psihic a fost maximala. Nu eram irascibila, iritabila, doar veselă, fericită, concentrată, asa ca, toate aceste stări care au năvălit peste mine m-au deranjat major si m-au pus pe gânduri. Am concluzionat că am clar o secretia majora de hormoni de stress ( cortizol si adrenalina , hormon de crestere si glucagon ) care declanșează toate cataclismele metabolice . Pe de altă parte, este clar ca sunt adaptată keto, celulele corpului nu mai recunosc glucoza ca sursă de energie, ceea ce duce la un nivel mai mare al glicemiei față de cum eram eu obisnuita. Asta mă îngrijorează, deoarece vreau sa tin secretia de insulina cat mai jos posibil , iar glicemie mai mare= secretia de insulina mai mare.( O paranteza importantă- toate valorile de glicemie pe care le-am prezentat mai sus se încadrează în valori considerate normale, nediabetice ).

Dar, eram keto adapted si înainte, când luam suplimente. Deci, ce stress a intervenit ? Asta m-am tot intrebat. Eu ma simt perfect, nu am nici un simptom, nu ma simt stresata absolut deloc, dar corpul este stresat de ceva.

M-am gândit mult la asta si am ajuns la concluzia ca ritmul nebun impus de timpii protocolului anticancer si suplimente, care nu ma lăsau să iau vreo pauza , sa fiu mereu alertă si sa imi controlez ceasul, ca să nu ratez vreun pas, reprezintă pentru creier si corp un factor important de stress. Aseară am decis – post cu apă, ceai si cafea timp de 7 zile. Voi monitoriza tensiunea, pulsul, glicemia si corpii cetonici. Doar asa voi putea, palbabil , sa demonstrez ca am dreptate.

Continuarea peste o săptămână.

Be keto Be happy 😃 !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.