Dieta keto și autismul – date științifice și povești adevărate

                                                                                                                                                                        Am avut recent onoarea să fiu invitată să devin membru pe un grup care se ocupă de alimentația sănătoasă pentru copiii cu epilepsie și autism.

 

Am fost un pic șocată să văd că rețetele postate conțin o groază de carbohidrați și că sunt folosite uleiuri cunoscute că induc inflamație  și că sunt obținute din ingrediente modificate genetic , stropite din belsug cu insecticide, pesticide, ierbicide, care , îmi pare rău să o zic de-a dreptul, nu pot fi îndepărtate în totalitate prin spălare. Gândește-te doar: daca omoară insecte, în tine ce provoacă? În fine, alt subiect .

Am decis să scriu un articol despre efectele dietei keto asupra autismului. Există date științifice care să susțină că are vreun efect ? Povești adevărate?

Să pornim la drum !

Pentru început, vă recomand să vedeți în totalitate filmul de pe Youtube ” The magic pill “. Sunt povești adevărate și , printre altele , este vorba și despre un copil cu autism. Vă las un link aici. Filmul are subtitrare spaniolă , dar se vorbește în engleza.

http://www.youtube.com/watch?v=6duhSjYyj0k

Keto este peste tot acum. A aprins mintea cercetătorilor și studiile despre keto și autism sunt extraordinar de multe. Eu am gasit 490 de studii. Mergeți pe

http://www.ncbi.nlm.gov/pmc/?termKETOGENIC+AUTISM și citiți cât mai mult pentru cea mai bună documentare. Eu nu pot citi toate studiile, dar pot sistematizat câteva informații. Ca întotdeauna,  o să las câteva linkuri către studiile citate în articol, pentru cei care doresc informații mai amănunțite.

Un studiu publicat în2013 în ” Front Public Health ” , care evaluează mai multe tipuri de tratamente, convenționale și alternative ,împotriva epilepsiei și autismului rezistente la terapia cu medicamentele clasice, concluzionează că dieta keto și dieta Atkins modificată ( eu consider dieta Atkins ca mama lui keto ) pot fi instrumente extrem de utile și puternice în tratamentul câtorva simptome  din sfera autismului, în special al autismului asociat cu convulsii. S-a acordat foarte mult interes studiilor care arată efectele super benefice ale dietei keto asupra autismului asociat sau nu cu epilepsie, sau cu defecte ale mitocondriei. De fapt, keto se folosește încă din 1920 împotriva epilepsiei grave și există numeroase centre neurologice în lume care folosesc această dietă ca o parte integrantă a tratamentului și controlului asupra crizelor convulsive subintrante, a stării de rău epileptic sau a epilepsiei rezistente la tratament.

Studiul la care fac referire mai sus îl puteti citi în totalitate aici.

RECOMAND CELOR INTERESAȚI SĂ CITEASCA CEL PUȚIN CONCLUZIILE ACESTUI STUDIU , CARE INDICĂ ȘI ALTE POSIBILE MODALITĂȚI DE TRATAMENT CARE SĂ SPRIJINE MĂSURILE CONVENȚIONALE.

Un studiu de data mai recentă, publicat în 2017 în”  Physiol Behav.” demonstrează că efectele a două tipuri de diete keto asupra tulburărilor comportamentale din autism au fost pozitive, iar comportamentul social s-a îmbunătățit. Foarte important este și faptul că dieta keto nu a înrăutățit absolut deloc autismul, ba chiar a restabilit echilibrul fiziologiei corpului.

2 tipuri de dietăsta keto se refera la un indice keto de 3:1 si 6.6:1 ( despre cât de usor se calculează indicele keto, care e mereu prezent și în rețetele mele) am scris aici.

Studiul poate fi consultat accesand linkul aici.

Pe http://www.dietdoctor.com există povești reale despre cum keto ajută autismul.

Fac o traducere adaptată a unei povesti de succes. Puteți citi mai mult accesând site-ul și căutând poveștile . Eu am găsit scriind pe Google ” keto and autism “.

O mamă povestește despre fiul ei Ellis , în vârstă de 11 ani. Mama a crezut, inițial, că fiul ei e puțin mai special, că e înzestrat și talentat ,deși el nu a vorbit până la vârsta de 3 ani , când, dintr-o dată a putut să și citească.

Ulterior , copilul a început să arate semne de suferință, de stress, de anxietate, de neadaptare la lumea din jur.

Mama l-a mutat la școli diferite, dar situația nu se imbunatățea. L-au testat pentru ADHD. Dar Ellis nu suferea de asta. Era Asperger, o formă de autism.

Ca reper de timp, mama a trimis scrisoarea la redacția Diet doctor în 2018.

După ce a aflat diagnosticul, mama a decis să testeze dieta keto. Era în urma cu 3 ani.

În 3 luni copilul, care era și obez, deci avea rezistență la insulină, datorită obezitatii, a scăzut în greutate, iar comportamentul lui , inclusiv social, s-a îmbunătățit semnificativ. Dacă cumva mănâncă carbohidrați, simptomele reapar.

Povestea de mai sus spune multe . Carbohidrații, sub toate formele , glucoză, fructoză, zaharoză, galactoză, lactoză , etc sunt otrava pentru corp, ne îmbolnăvesc.

* Nu sunt vreun specialist în boli neurologice sau psihiatrice.Vă recomand cu tărie să văsta documentați, să studiați și să vă consultați cu nutritionistul si doctorii înainte să aplicați dieta keto pe voi însășivă sau pe alții, cum ar fi copiii voștri sau altcineva din familie.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: