Noi date științifice despre postul prelungit/autofagie

                                                                                                                                                            Rezultatele unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul de știință și tehnologie de pe lângă Universitatea Okinawa au fost publicate recent ( 29 ianuarie 2019 ).

 

Efectele postului prelungit, și  mă refer aici la postul cu apă, nu cu sucuri, supe de oase sau alte lichide care pot stimula secreția de insulină și anula  efectul de aur  al postului, perfecțiunea, autofagia , iau prin surprindere chiar și pe cei care studiază mereu miracolele care se întâmplă în corpul nostru.

 

În urma acestui studiu , cercetătorii sugerează  că ” postul, care induce modul de înfometare în corp ,  conduce la conversia către alt combustibil ( grăsimi ), antioxidare , creșterea activării mitocondriilor  și alte efecte ce țin de reacții  pozitive la nivel genetic și molecular. Toate acestea au ca rezultat stimularea proceselor metabolice, scăderea ponderală și, se pare, efect (dovedit acum) de antiîmbătrânire.

Cu ocazia acestui studiu s-au descoperit 30 de substanțe care , anterior, nu erau cunoscute. Aceste substanțe au o concentrație crescută în sânge în timpul postului și studiile arată că efectele asupra stării  de sănătate metabolică a organismului uman sunt pozitive.

Cercetarile s-au axat pe studiul  sângelui integral, plasmei și celulelor roșii în timpul unui post cu durata de 58 de ore.

S-au pus în evidență 44 de substanțe metabolice, din care 30 anterior neidentificate, a căror concentrație a  crescut de până la 60 de ori în timpul acestui post de 58 de ore, stimulând valorile metabolice ale corpului.

Într-un studiu anterior s-au putut identifica 3 substanțe a căror concentrație scade odată cu înaintarea în vârstă : leucina, izoleucina și acidul oflamic. În timpul postului, concentrațiile sangvine ale acestor substanțe cresc, ceea ce a condus la concluzia că postul poate contribui la creșterea longevității, adica, efect antiîmbătrânire, printre altele.

Cercetările au relevat, de asemenea, că în timpul postului cresc nivelurile sangvine ale purinei și pirimidinei, substanțe extrem de importante în sănătatea genetică umană, care, așa, ca o traducere simplă, ajută la sinteza de proteine sănătoase în corp, proteinele fiind un material nobil pentru fiecare structură celulară din organismul uman.

Când aceste substanțe, purina și pirimidina , sunt metabolizate , se stimuleaza producția de antioxidanți în  corp. Ca o paranteză- procesele de oxidare sunt cele care ne îmbolnăvesc și îmbătrânesc, așadar, urăm oricând bun venit antioxidanților.

 

Postești ? Vei fi mai tanar, mai puțin oxidat🙃,  mai fericit, mai vesel, mai activ metabolic, mai organizat, mai slab, mai puțin inflamat,mai sănătos.

Mai multe informații găsiți accesând urmatorul link

 

Be keto Be happy !

 

 

 

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: