M-am virusat

                                                                                                                                                                        Iată că a sosit și acest moment . Sunt de 13 luni pe keto și nu am știut ce înseamnă boală în acest timp dar, acum, m-a prins pe picior greșit.

Săptămâna  trecută a fost săptămâna cu post prelungit ( doar apă) timp de 5 zile, plus că am călătorit 2 zile în scop profesional, deci am fost în avion, tren, diverse săli pline cu oameni, hotel.

Am rupt postul cu bine, dar a doua zi nu prea m-am simțit keto. În general, simt că îmi scade nivelul cetozei dacă mă supără ceva, dacă îmi scade nivelul de energie, dacă nu sunt fericită și veselă, dacă ceva mă irită. Am semne clare . Mi-am testat ketoza și aveam 4,5 , adică foarte bine. Apoi am început să mă simt amețită, mi-am luat tensiunea , care era foarte mica ( 106/65 ). Am sărit peste asta, am bănuit că am băut prea multă cafea, care a biciuit suprarenala.

A doua zi, adică ieri, am fost de-a dreptul o leșinată. Am dormit toată ziua, a început să mă doară în gât, să stranut, să imi picure un pic nasul. Nu am facut nimic toată ziua.

Acum știți cum e când prinzi o viroza fără să fii în keto : șervețele peste șervețele, nas roșu, gemete, plânsete, văicăreli, toate țin 7 zile cu tratament, și o săptămână fără tratament.🤣

Să  vă spun evoluția în keto.

Azi dimineață m-am trezit perfect. Parcă am un pic de secreție nazală,dar, în rest, sunt ca nouă. Viroza a ținut cam 36 de ore și nu s-a manifestat absolut deloc la fel de violent ca în vremurile neketo.

Trăiască keto !

Interpretarea personală a faptelor : în timpul postului prelungit s-au activat celulele stem , cu producerea unei mari populații de celule imune care, în momentul întâlnirii cu virușii, și- au făcut treaba imediat, adică au inactivat microbii. În alte condiții, trebuie să treacă vreo 36-48 de ore până sistemul imun începe să producă celule imune care să neutralizeze virușii, și încă vreo 24-36 de ore până procesul atinge apogeul. Așadar, autofagia m-a ajutat. Părerea este pur personală, nu am citit nici un studiu despre asta, nu pot da nici un exemplu științific. Nu faceți cum fac eu ! Consultați-vă cu un medic dacă vă îmbolnăviți și dacă vreți să postiți !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: