Ce keto alegi ?

Ca orișice ce are succes pe pământul ăsta, si dieta keto este adânc disecata, împărțită, clasificata, fiecare are o părere.

De ex. , unii spun ca poti mânca 50 g carbohidrati neti pe zi si sa fii în keto ( nu prea cred asta si nici nu am de gand sa experimentez ), ca exista keto lenes si keto strict, keto murdar si keto curat.

Noi am tinut keto strict, cu maxim 20 g carbohidrati neti pe zi. Cand am început să stagnam, am trecut la calcularea a 20 g carbohidrati totali pe zi ( fibre plus neti ) si am depasit impasul.

La inceput a fost keto murdar. Ulterior, pe masura ce m-am tot documentat ,am trecut la keto curat.

Keto lenes# lazy keto înseamnă să crezi că mănânci keto, adică să nu îți calculezi macroza. Riscul e ca vei ajunge repede la platou si vei fi foarte dezamăgit. KETO înseamnă să cântărești, sa calculezi. Nu insist pe subiect. Pentru interesati, există multe pe net de citit.

Keto murdar # dirty keto

Înseamnă să nu dai atenție calităților nutritionale ale produselor pe care le mănânci, sa consumi produse neecologice, modificate genetic, tratate hormonal sau cu diverse substanțe chimice, sa nu tii cont de ingestia de fibre, sa folosesti produse zise low-carb, dar care conțin carbohidrati ascunși, sa mănânci fructe pe care tu le consideri low-carb.

Keto curat= clean keto

Inseamna exact invers decât mai sus.

Principiile stilului de viață curat keto sunt simple și, cred, ca deja le anticipati.

  1. Mănâncă mâncare curata, neprocesata, care conține doar ingrediente pe care le poti pronunța, si nu o multime de substanțe chimice, care nu e împachetata în ambalaj de plastic. Asta înseamnă că nu poti mânca bacon în fiecare zi. Carnea de porc are un continut mare de nitrati, care declanșează inflamatie. Iar tu vrei sa tii keto ca să devii mai sănătos, nu mai bolnav. Apoi, porcii sunt crescuți în ferme, unde sunt tratati cu antibiotice, sunt stresați ca nu au loc, acces la hrana, iar tu mănânci tot stresul lor.Gasesti carne curata de porc la țărani. Intreaba-i de câte ori veterinarul i-a tratat animalele cu antibiotice.

2. Mănâncă vegetale proaspete, luate de pe taraba (nici atunci nu esti foarte sigur ca nu sunt stropite cu diverse substante chimice ) , care iti aduc un aport de fibre alimentare , vitamine si minerale ( numiti micronutrienti).

3.Consuma surse de grăsimi curate. Optează pentru variantele ecologice de avocado, ulei de avocado si cocos, peste gras, cu marcaj de siguranță ecologică pe ambalaj, nu crescut în ferme, nuci si seminte în stare naturală, eventual prajite de tine acasa, nu cumpărate prăjite.

5. Respecta-ti intestinul

Grăsimile sănătoase amintite mai sus conțin omega 3, cu efecte puternice împotriva inflamatiei intestinale, dar si inflamatiei în general. Mulți recomandă consumul de bone broth =supa de oase, murături, alimente probiotice, suplimente probiotice si enzime digestive pentru a ajuta pancreasul si intestinul .

6. Mulți specialiști în nutritie si keto recomandă introducerea postului intermitent odată cu keto. De ex, cea mai frecventa metoda practicată este postul pe 14-18 ore,care înseamnă că nu se mănâncă nimic în acest interval de timp, dar se bea apa, ceai verde sau din alte ierburi si cafea neagră, fără nici un alt adaos, în afară de sare. Postul intermitent ajuta la procesele de detoxifiere ale corpului.

7. Evita alimentele care provoacă inflamatie, procesate, uleiurile din semințe, laptele . Unii evita în totalitate produsele lactate. Vedeți cum reacționati la produsele lactate ca să decideți dacă le puteti mânca sau nu. Optati pentru variante ecologice.

8. Hidrateaza-te corespunzător!

Corpul tau este constituit din cel putin 60% apă. Apa ajuta toate procesele corpului: de digestie, menține tensiunea arterială, contribuie la mentinerea masei musculare, la sănătatea intestinului si ajuta în procesele de detoxifiere.

Există studii care au dovedit că o scădere doar cu 1% in nivelul de hidratare a corpului determina efecte negative pe starea de bine psiho-emoțională, atenție, coordonare, memorie, concentrare. E bine sa se consume apă filtrată, fără adaos de fluor.

9. Fa mișcare ! Există o relație cu impact pozitiv între sport – chiar si o simplă plimbare zilnică, timp de 30 minute poate face minuni pentru corp – si scăderea inflamatiei, precum și îmbunătățirea funcției imune.

10. Încearcă să reduci nivelul de stress. Keto ajuta la detoxifiere si vindecare. Dar, vindecarea are loc doar daca organismul se afla in starea de relaxare. Stresul cronic însemna supraproductia de hormoni de stress, cum ar fi cortizolul, adrenalina , care mențin corpul în stare de alertă constantă si mențin inflamatia.

Fa yoga, meditații, respira adânc, din când în când, plimba-te prin natura, fii recunoscător pentru ceea ce ai. Totul te va destressa.

11. Asculta-ti corpul !

Esti unic pe pământ, nu e nevoie sa te compari cu altii. Trebuie să te compari doar cu tine însuți. Intreaba-ma mereu : ma simt bine azi, fizic,psihic, emotional, mental? Am mai multă energie acum , în keto, decât înainte?Sunt mai concentrat ?

Keto vine cu o stare de bine general. Cand ceva nu e cum te-ai obisnuit, nu te simti bine, corpul iti semnalizează ca faci ceva gresit. Analizează si ia masuri !

Mulți spun că keto nu este o dieta, ci un stil de viață. Gândește pe termen lung !

Multi considera ca keto este, de fapt, o cale de vindecare a corpului, iar scăderea în greutate este doar un bonus. Keto poate fi folosit si pentru corectarea unui deficit ponderal, si pentru menținerea greutății. Deci, nu e doar pentru slăbire. E o cale de vindecare , asa cum arata multe studii ( o parte le-am prezentat si eu în articolele mele ).

Nu te astepta ca efectele keto sa fie miraculoase, în 2 zile. Ce ai facut gresit în ani de zile, nu se va corecta intr-o perioadă scurta de timp.

Dacă atingi un platou, înseamnă că e ceva gresit . Sau poate corpul e ocupat sa vindece ceva în corpul tau,ceva ce tu nu simti ca e gresit, ca nu functioneaza, dar organismul tau stie ca trebuie sa faca ceva. Lasa timp corpului sa isi faca treaba, nu il stresa cu cerințe prea mari. Va răspunde cu hormoni de stress , care nu aduc nimic bun. Răbdarea e cea mai buna atitudine. Si analiza personală !

Mult succes tuturor !

Be keto Be happy!

Imaginile sunt preluate din aplicația gratuită Image search man ,care pune la dispoziție imagini de pe diverse site-uri. Pentru acest articol :

www.thetruthaboutcancer.com

www.cleaneating.com

www.nueskes.com

www.allnaturalideas.com

www.blog.thryveinside.com

www.popsugar.com.au

www.dailyhealthpost.com

www.livescience.com

www.news.standford.edu

www.women-info.com

www.bradaronson.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: