Despre produsele lactate și relația lor cu bolile-partea a-II- a

Sa continuam sa ne uitam , un pic, prin studiile făcute de-a lungul timpului legate de consumul de produse lactate ( și, aici, nu se face vreo deosebire între cele de capra sau vaca, ba mai degrabă este vorba de produse lactate din lapte de vaca ) și efectele lor asupra sănătății .

Un studiu publicat in revista medicală de specialitate numita “ Nutrients” in iulie 2016 găsește ca “ aportul alimentar crescut de produse lactate ca o parte integrată a unei diete restrictive calorice a dus la o scadere mai accentuată in greutate și a masei de țesut gras , ameliorand pierderea de țesut osos și conjunctiv ( citiți, dacă vreți, țesut muscular sau de susținere ) la adulții cu vârste cuprinse între 18-50 ani. “

Despe acest studiu găsiți date mai amănunțite dând click aici.

Produsele lactate , diabetul zaharat de tip 2 și sindromul metabolic ( de rezistența la insulina )

Obezitatea și diabetul de tip 2, doar o parte din manifestările sindromului metabolic ( care mai include hipertensiunea arterială, ficatul gras, creșterea trigliceridelor din sânge, care sunt niște grăsimi pe care le putem măsura cu analize de sânge ) au atins proporții epidemice in toată lumea. Nu ar fi nimic dacă aceste condiții nu ar veni cu complicații dramatice, cum ar fi, cancerul ( un diabetic are de 2 ori un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cel puțin un tip de cancer in timpul vieții ), infarct de miocard, accident vascular cerebral, insuficienta renală și cardiaca, boli de ochi, Alzheimer ( care mai e numit si diabet de tip 3 ).

Sa vedem ce ne spun studiile.
Un studiu recent, publicat in decembrie 2018, susține ca “ Ultimile date științifice confirma asocierea neutra sau benefică între consumul de produse lactate și riscul de boli cardiometabolice “

Despre studiu, puteți citi mai mult accesând următorul link.
O metaanaliză a cărui rezultate au fost publicate in 2016 susține ca “ Rezultatele noastre indica faptul ca un consum de produse lactate este invers asociat cu incidența și prevalenta sindromului metabolic “. Sa traducem invers asociat, ca poate da naștere la interpretări. Un consum crescut de produse lactate se corelează cu scăderea riscului de apariție a sindromului metabolic, adică, efect benefic.

Accesati acest link pentru a citi mai multe despre aceasta metaanaliză.

Produsele lactate si bolile de inima si vase de sange ( in termeni folositi de medici, boli cardiovasculare )

O metaanaliza din 2018 , care a studiat riscul pentru boli de inima raportat la consumul de produse lactate, in general, nu a gasit nici o influenta asupra riscului de imbolnavire cardiovasculara , dar, cand s-au impartit produsele lactate in diverse categorii, s-a observat ca exista o scadere mica a riscului de imbolnavire ( deci, efect bun, benefic , pozitiv pentru sanatate ) cu consumul de produse lactate fermentate (de ex., iaurt si branza ) comparativ cu o crestere mica a riscului de imbolnavire cardiovasculara ( asadar, efect nedorit, de risc de boala, negativ ) odata cu consumul de lapte.

Cititi despre aceasta aici.

Exista, prin comparatie, o multime de studii care spun ca produsele lactate nu sunt sanatoase. Nu m-am gandit sa prezint aceste lucruri aici, deoarece am invatat sa gandesc pozitiv, sa ma uit la ce poate fi bine. Dar, puteti cauta singuri studii despre cat de periculoase sunt lactatele , deoarece exista si asa ceva. De asta e bine sa vedeti ambele parti ale unei situatii si sa decideti singuri ce e bine pentru voi.

Pentru o biblioteca publica foarte vasta , care contine o multime de informatii despre orice studiu facut si publicat , puteti accesa https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ Aici gasesc si eu o mare parte din datele pe care le supun atentiei voastre.

Daca ti-a placut acest articol, onoreaza-ma cu like si share.

Puteți vizită pagina mea de facebook Be keto Be happy si puteti sa va alăturat grupului meu de prieteni keto pe facebook Living la vida keto.

Imaginile au fost preluate din aplicația gratuită Image search man care pune la dispoziție poze din diverse site-uri. În acest articol s–au folosit imagini de pe :

www.dairyhistory.com

www.pinterest.com

www.blog.thegymlifestyle.com

www.blog.acrosspg.com

www.activebeat.com

www.succesconsiousness.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: