Elixir pentru detoxifierea organismului

Intr-un alt articol  , in urma cu ceva timp, explicam de ce detoxifierea e foarte importanta.

Grăsimile depuse peste tot prin corp conduc la multe procese anormale ( care duc la boli, in cele din urmă ) , cum ar fi :

 1. Excesul de grăsime capătă capacitate proprie, necontrolata de axele hormonale, de a secreta estrogen , cu efecte negative în corp. De aici riscul de cel puțin 2 ori mai mare ca o femeie obeza sa dezvolte cancer de san în comparație cu o persoana cu greutatea normala. Nici bărbații nu sunt scutiți, incidenta cancerului de prostată  care este estrogen- dependent ( sunt mai multe tipuri ) fiind mai ridica la obezi fata de cei cu greutate in limitele considerate normale.
 2. Excesul de grăsime reprezintă o verigă in ciclul vicios al rezistentei la insulina.
 3. Grăsimile au rolul sa stocheze toate substanțele toxice, metalele grele, otrăvurile care ajung in contact cu organismul nostru prin intermediul pielii, respiratorii, alimentației.

Sa ne concentram pe ultima situație. Ce se va întâmpla când începi să arzi grăsimea depusă ? Printre altele, vei elibera în sânge cantități imense din toate chimicale, toxinele  acumulate în celulele grase.

Și, ce fac acum ?

 1. Tine un keto curat . Adică , fara produse procesate, tratate, rafinate. Alege produse bio. Evita salamurile , cârnații, conservele nemarcate bio/ ecologic. Alimentația o poți  controla.
 2. Ia suplimente cu vitamine și minerale.
 3. Ajuta digestia cu enzime pancreatice ( se mai numesc și digestive ).
 4. Folosește produse de îngrijire corporală și a casei care sunt marcate bio. Pielea este un organ cu suprafața imensa, deci, tot ce este în jurul nostru are contact cu pielea. Respiratia…..nu putem evita sa nu mai respiram ce e in aerul din jurul nostru.
 5. Folosește zilnic  metode detoxifiere. Despre  o astfel de metodă o să vă vorbesc astăzi. Dar,  e doar o mica măsură dintr-un întreg protocol de detoxifiere. Posibilitățile sunt infinite.
 6. Ia probiotice și mănâncă alimente care conțin pre- și probiotice ( exemplul cel mai la îndemână : varza murata, iaurt ).

 

Da, așa e, ai dreptate ! E vorba de un ceai.

Nimic nu e mai simplu decât să îți faci o rutină zilnică din a bea ceaiuri cu proprietăți de detoxifiere bine cunoscute și cu efecte miraculoase pentru corp.

Ce va propun e ce folosim și noi. Am ales această combinație ( deși, eu folosesc multe metode de detoxifiere ) deoarece e plina de substanțe care ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar stimulează și sistemul imunitar. Un sistem imunitar bun înseamnă o capacitate optima de a te apăra împotriva  bolilor.

O parte din ingrediente sunt prezente in plicuri de ceai gata preparate. Dar, daca nu le găsești, poți apela la varianta pudra a acestor ingrediente , pe care le pui  într-o cană de ceai și adaugi apa fierbinte, lași un pic la infuzat și….gata.

Noi punem și câte o lămâie tăiată felii, pe care o mâncăm ulterior, dar asta când nu suntem în post. Când postim , bem doar ceaiul simplu, fara lămâie.

Ingrediente 

 • Lemn dulce
 • Fenicul
 • Ghimbir
 • Turmeric
 • Mentă
 • Coriandru
 • Scorțișoară

 

 

Lemnul dulce trebuie , totuși, consumat cu prudență, deoarece consumul cronic poate duce la creșterea tensiunii arteriale prin stimularea unui hormon din glanda suprarenala . Îl poți folosi o săptămână da, o săptămână nu. Dacă știi că ai probleme cu rinichii, e bine sa te sfătuiești cu doctorul tau. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale ( împotriva virusurilor ) .

Feniculul  are o aroma deosebita, scade stressul celular indus de procesele oxidative din corp ( acestea din urma fiind răspunzătoare pentru apariția bolilor și îmbătrânirii ) , diminuează inflamația, ajuta la regenerarea pielii și în combaterea cancerului.

Ghimbirul este o minune a naturii. Este folosit de când lumea și pământul în medicină tradițională și alternativa. Detoxifică, stimulează digestia, transpirația, circulația sângelui, este antiinflamatoriu și antibacterian, reduce stressul oxidative , stimulează sistemul imunitar. Foarte bun in caz de răceală și gripa.

Menta, coriandrul și scorțișoară au aceleași efecte, ca cele descrise mai sus, dar, vor adăuga ceaiului vostru și arome delicate, răcoritoare și calde.

Cum să pregătești ceaiul daca nu ai plicuri ?

Pune cate o linguriță din prafuri într-o cană, adăuga apa fierbinte și  3-5 frunze de menta ( sau o linguriță menta uscata ) și lasă la infuzat cam 5 minute. Nu îl îndulci cu nici un fel de îndulcitor. Bucură-te de savoarea lui în liniște.

 

Ca o poveste la o cana de ceai , la gura sobei.

In urma cu ceva timp cineva mi-a pus o întrebare, pe un grup. I-am spus , printre altele, că e cazul sa apeleze zilnic la rețete de detoxifiere.Raspunsul a fost că a făcut o detoxifiere cu ceva timp in urma , și nu crede că mai e cazul.

Eu cred asa ( și e părerea mea, nu o impun nimănui ) : detoxifierea e un proces continuu atâta timp cât respiri aerul poluat din jur, cât timp ai contact cu diverse substanțe prin intermediul pielii, cât timp mănânci un  keto ” murdar ” , cât timp folosești produse cosmetice create doar din chimicale, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: