Cum poți scădea rezistența la insulină?-partea a doua

În prima parte a acestui articol, v-am prezentat câteva informații legate de rezistența la insulină și cum poți afla dacă ai o asemenea condiție. Poți citi articolul mai jos.

https://lacra.blog/2019/11/04/cum-poti-scadea-rezistenta-la-insulina-partea-intai/

Astăzi o să vă  povestesc despre câteva măsuri care te pot ajuta să îți îmbunătățești sensibilitatea la insulină. Deoarece sunt mai multe metode , vor urma și alte părți , ca să nu devină un articol prea lung și plictisitor.

Se vorbește peste tot că schimbarea  stilului de viață te poate ajuta să eviți bolile grave. Dar, ce înseamnă această schimbare. Despre asta o să încerc să îți povestesc un pic în acest articol.

 

Abordarea unui stil de viață keto

Keto este o dietă care reduce mult inflamația din corp. Inflamația este primul proces care stă la baza oricărei boli.Induce modificări care se perpetuează constant, ducând, în final la apariția bolii.Iflamatia induce și mult stress în corp. De ce ?  Pentru că organismul uman încearcă să vindece această inflamație cronică, nu este obișnuit să trăiască bolnav, vrea că toate sistemele și celulele să funcționeze optim. Rezistența la insulină provoacă inflamație oriunde in corp, la orice nivel. Stressul duce la secreția de cortizol , din glandele suprarenale, precum și adrenalină , tot din suprarenale. Acești 2 hormoni provoacă creșterea tensiunii arteriale, dar și a frecvenței cardiace, creșterea glicemiei ( ceea ce agravează rezistența la insulină ), somn neodihnitor, demineralizarea oaselor, etc. Practic, intrii într-un cerc vicios. Stress- inflamatie-rezistență la insulină -inflamatie-stress-rezistență la insulină.

https://ahajournals.org/doi/full/10.1161/01.cir.0000052939.59093.45

 

Schimbarea stilului de viață alimentare prin intermediul dietei keto este o armă puternică . Dieta keto reduce rezistența la insulină, reducând, astfel inflamația, dar și stressul asupra celulelor și țesuturilor.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24224694

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24176230

 

O dietă keto echilibrată îți va asigura o balanță optimă între grăsimile bune, proteine și carbohidrați, în același timp aprovizionând organismul cu fibre, minerale, vitamine , apă și sare. Alimentele cu densitate nutrițională mare sunt bogate în antioxidanți . Oxidarea , cu eliberarea de radicali liberi acizi, este procesul care induce inflamația, boala, îmbătrânirea, aciditatea în mediile corpului. Deci, făcând o corelație, acest tip de alimente te ajută în lupta contra inflamației.

 

Ca să scazi inflamația trebuie să începi să scoți total din alimentație zaharul, îndulcitorii cunoscuți că toxici și cancerigeni, alcoolul, alimentele modificate genetic, grăsimile trans și hidrogenate, ingredientele artificiale ( codate ca E-uri ) , fructoza și alimentele procesate.

 

Alimentele dense nutrițional sunt avocado, uleiul de cocos și măsline, untul de cocos, laptele de cocos, ouăle obținute de la găini crescute în libertate și cu hrană laturală , unt bio. Obții un efect antioxidant prin consumul de verdețuri fără amidon și fructe cu indice glicemia foarte mic ( fructe de pădure unde, lamai, lime ).

 

Consuma alimente de calitate, bio, fără adaosuri de chimicale. Gătește totul proaspăt. Nu fa rabat de la calitate, chiar dacă te costă mai mult. Bolile te vor costa și mai mult, plus suferință.

 

 

În relație cu cele prezentate mai sus , am să fac trecerea către descrierea celei de a doua posibilități de a-ți ameliora sensibilitatea la insulină.

 

Redu stressul !

Stressul cronic duce , printre altele, și la un comportament alimentar aberant , cu mâncat compulsiv, fără să îți fie foame, precum și pofta permanentă de dulce, de a ronțăi ceva, de a manca mâncare ” junk ” , nesănătoasă. Pentru a reduce toate astea, trebuie să reduci stressul.

Meditează, dansează, plimbă-te, citește ce îți place, pictează, desenează, fă băi de relaxare, joacă fotbal, tenis sau ce îți place, petrece timpul cu cei dragi, bea cafeaua alaturi de familie, la lumina unei lumânări și cu o muzică de relaxare in fundal. Folosește uleiuri esențiale, au puteri miraculoase. Fă orișice îți place, doar pentru sufletul tău.Apreciază lucrurile mici. În ele stă fericirea. Fii fericit/ă.

 

https://spectrum.diabetesjournals.org/content/18/2/121

 

Așadar, rezolvările stau în lucruri simple. Și, chiar dacă îți place mult de doamna doctor sau domnul doctor, poți evita vizitele dese la ea/el deoarece nu te simți bine. In schimb, poți să îți programezi o vizită ca să spui că te simți foarte bine, că ții ketosi și nu prea mai ai nevoie de micamente. Dar, nu evita contactul cu personalul medical.

 

Be keto Be happy !

4 thoughts on “Cum poți scădea rezistența la insulină?-partea a doua”

  1. Îmi plac articolele tale ca sunt scrise pe înțelesul tuturor, indiferent de pregătirea academica. Ce as mai adaugă eu, care am o rezistenta la insulina foarte mare, este sa ne acordam încredere și răbdare. Eu sunt de aproape 1 luna pe Keto și încă ma mai trezesc cu inflamatie, chiar dacă aceste stări sunt muuult mai rare ca la început și nu mai sunt asa violente. Probabil ca va mai dura pana sa fiu bine. Asa ca vorba unei prietene dragi: răbdare, credința, răbdare și iar răbdare. 🙂 Sănătate multa, draga Lacra!

    1. Mulțumesc frumos pentru aprecieri și feedback ! Keto face minuni, dar cere timp, disciplină și perseverență. Ce am făcut noi rău în ani nu se poate șterge în câteva săptămâni. Așa că…..

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: