Cart

Tu, sistemul tău imunitar și pandemia cu Covid -19

Panică și haos . Așa văd eu acum situația creată și susținută și de mass-media.

Nu neg pericolul. Toți suntem vulnerabili în fața acestei infecții, deoarece nu avem nici un gram de imunitate.  Dar ne dorim să stimulăm sistemul imun, astfel încât, când acesta va depista infecția, să producă cât mai rapid și în cantități cât mai mari anticorpi specifici , care să limiteze infecția într-un timp cât mai scurt, asigurându-ne o vindecare rapidă, fără complicații.

Lumea științifică și medicală e luată prin surprindere. Nu sunt studii, e un virus nou.

Să vedem împreună ce putem face pentru a ajuta sistemul imun.

Un articol recent , publicat de ” Orthomolecular .org ”  în marie 2020, are că titlu : 

” SHANGHAI GEVERNMENT OFFICIALLY RECOMMENDS VITAMIN C FOR COVID-19 “.

 

Puteți citi mai multe accesând linkul de mai jos :

 

http://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=a8baa56554f96369ab93e4f3bb068c22.146&s=0a0cd61f03eb37f54761dda5337c92ba&fbclid=IwAR3rdb2aLaBkrUNTd15chKUJR6U3cS93h6a46DYCZfxCPrrZzXM9qFHjGoU

 

Despre tratamentele cu vitamină C administrate intravenos se știe de mult timp, dar nu sunt folosite în medicina clasică. În medicina alternativă se folosesc foarte frecvent în terapia cancerului. Studii exista, precum și multe clinici care folosesc această terapie alternativă. Dar să vedem ce au anunțat oficialii chinezi legat de COVID 19.

 

Diverși doctori au recomandat că infecția cu COVID 19 să fie tratată cu doze mari de vitamina C administrate intravenos ( doze cuprinse intre 4- 16 g / zi ). Vitamina C can atare, sub formă de pastile de tot felul , este absorbită poate într-un procent de maxim 30 % , restul pierzându-se prin urină. Formulele liposomale de vitamina C asigură o biodisponibilitate ( adică, absorbție în celule, acolo unde trebuie să ajungă ca să își exercite efectele sale benefice ) mai mare, dar vine și cu alte preturi, mai mari. Dar, ce e mai important decât sănătatea ?

 

Am să citez un fragment din articol , unde se face referire la afirmațiile unui doctor chinez, care lucrează la un spital universitar din China :

” În după-amiaza zilei de 20 februarie 2020 , alți 4 pacienți cu pneumonie severă cu coronavirus s-au recuperat în spitalul…..Dozele mari de vitamina C au obținut rezultate bune în experiența clinică .Tratamentul cu vitamină C trebuie instituit cât mai rapid de la internarea în spital. Tratamentul are efecte  antioxidante extrem de puternice, scade răspunsul inflamator și ameliorează funcția endotelială ( adică, a membranei celulei, acolo unde se produc complicațiile = nota mea ) . Dozele mari de vitamină C îmbunătățesc nu numai  concentrația de antivirale, dar, și mai important, pot preveni și trata boala pulmonară acută și insuficiența respiratorie acută “.

Un alt articol publicat în aceleași pagini în ianuarie 2020 citează o serie de doctori care fac recomandări privind suplimentarea dietei cu vitamine și minerale care sunt eficiente în lupta cu infecțiile virale .

 

Puteți citi articolul urmând linkul următor :

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n04.shtml

 

Recomandările sunt :

  • Vitamina C 3 g pe zi ( sau mai mult ) , în doze repetate
  • Vitamina D3 2000 UI  pe zi ( începe  cu 5000 IU pe zi , apoi redu la 2000 )
  • Magneziu 400 mg pe zi ( în formă de citrat, malat ,chelat sau clorid )
  • Zinc 20 mg pe zi
  • Seleniu 100 micrograme pe zi  ( eu mănânc 2 nuci braziliene zilnic , așa mai scap de pastile )

Veți găsi în aceste articole o sumedenie de linkuri către studii științifice legate de efectele benefice ale fiecărui micronutrient în parte ( micronutrienți = vitamine și minerale ).

 

Pentru copii se recomandă doze pe kg/ corp. Nu le știu, dar cred că puteți întreba un pediatru sau un medic de familie despre ele.

 

Iau și eu vitamina C liposomală, dar folosesc și ascorbat de sodiu ( nu acid ascorbic )  câte o linguriță ( aproximativ 5 g ) pe oră până când intestinele se revoltă ( adică, faci puțină diaree ). Atunci, se spune, ai găsit doza pe care o tolerează corpul tău. Nu am studii științifice aici 🤣, dar ascorbatul de sodiu nu atacă dinții și stomacul , este alcalin, are un gust neutru. Se găsește sub formă de pudră și este folosit și în industria alimentară, ca un E.

 

Sper să îți fie de ajutor informațiile din acest articol . Keto este un stil de viață care este antiinflamator și scade mult stresul pe corp. Atenție însă la lactate ! Multi spun că sunt inflamatorii.

Dar keto singur nu poate să te ajute cu toate. Deci, poate, puțină suplimentare poate fi de ajutor în aceste vremuri tulburi.

Bea ceaiuri calde cu multă lămâie ( dacă îți place ). Fă salate și prăjituri keto cu zeama de lămâie.

Sper că toată lumea să treacă cu bine prin infecție și vă doresc sănătate !

 

Noua mea urare : ” Să respiri bine !” .

 

Be keto Be happy !

1 thought on “Tu, sistemul tău imunitar și pandemia cu Covid -19

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: