Social media

” Intoarcerea fiului rătăcitor ” la keto/ LCHF și post intermitent

Ei, după foarte multe experimente ( ultimul cu carnivor ) , ne întoarcem, precum fiul rătăcit din pilda biblică, la keto și post intermitent.

Totul începe cu cântarul și o înțepătură în deget.

La ora 6.00 am o glicemie de 5,2 (93,6 ) . Cam mare după postul de noapte. Dar mă doare un umăr și cred că nu prea am dormit bine din cauza asta. Cortizol mult, din cauza durerii ( plus niste adrenalină și noradrenalină ). Cetoza e ca și inexistentă ( nu mă miră ): 0,1. Deci, pornesc iar de la zero, ca acum aproape 3 ani. Zero la cetoza, dar nu și la cunoștințe.

Mă întorc și la sfântul meu MCT-C8. Și la apa cu lămâie. Mi-a lipsit lămâia în carnivor, recunosc.

 

Sunt pozitivă și mă bucur că am decis să opresc carnivorul , pentru că părea că îmi stresează mult sistemele.

Nu o să vă povestesc iar ce și cum zi cu zi. Doar așa, cate ceva. Și eu sunt curioasă cum va fi după ce am stresat corpul cu tot felul de diete și principii. Victor chiar mă întreabă, mai în glumă, mai în serios, dacă am terminat cu experimentele. Îi zic că da ( deși cine știe ce idei o să îmi vină, dar nu prea cred ).

 

De ceva timp mă tot gândesc la ideea de ” set point ” a greutății corporale. Și m-am apucat să mă uit pe știință înainte să scriu despre acest subiect. Adică, corpul are o greutate spre care tinde atunci când tu te afli la dietă. De asta , la un moment dat, nu mai scazi in greutate, ba chiar poți să iei în greutate până la un anumit nivel care ar fi înscris în codul tău genetic. Din păcate, nu este valabil dacă mănânci conform stilului vestic, high carb . Voi scrie despre această noțiune interesantă după ce voi considera că am ceva date științifice.

 

Să revenim. După 5 zile de keto ( o masă pe zi e sigur keto ) și LCHF  ( a doua masă pe zi nu prea o calculez, e sigur foarte low-carb , dar e posibil să fie un pic mai multă proteină decât permite keto ) am cetoză de 0,8. Am recuperat rapid . Asta dovedește că organismul meu e adaptat și are o bună flexibilitate metabolică.  Mă simt extraordinar de bine ( keto nu mă dezamăgește, din nou ), dar incep din nou să fac naveta la baie noaptea. Asta e ! Nu poți să le ai pe toate. Nu mă mai plâng de asta. Nu ne cântărim până când nu vine timpul. Suntem foarte mulțumiți de cum ne simțim : pozitivi, veseli, energici.

 

Deci, am mâncat 2 mese pe zi ( sărind peste micul dejun, bineînțeles ), vom posti miercuri și joi ( 48 ore cu apă și cafea+ ceai ) , vineri keto vegan ( post religios ). Vom vedea ce rezultate pe cantar ne așteaptă. După care, vom continua cu același stil o perioadă. Un post de 5 zile cu apă planific în postul Crăciunului.

 

După o săptămână cu stilul mai sus descris , am scăzut în greutate 1,7 kg ( Victor 1,3 kg ).

Cât e apă, cât e grăsime , nu știu să spun.

 

Apropos, am dat vreo 60 de euro pe un cantar care evaluează masa de țesut gras, musculară, osoasă, apă din corp, etc. Nu e nimic de capul lui. Am revenit la un cantar obișnuit.

Așadar, keto și LCHF plus post intermitent și prelungit e ceea ce se potrivește pentru noi.

 

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: