Alcoolul, sucurile si apetitul. Consumul lor te poate face mai flamand ?
O sa amintesc si despre alte principii alimentare care iti pot influenta foamea sau satietatea.
Voi continua astăzi să îți prezint câteva date despre efectul diverșilor constituenți alimentari, dar și băuturi , alcoolice sau nu , asupra poftei tale de mâncare= apetit.
Prima parte a acestui subiect o poți citi accesând linkul de mai jos:
Fibrele alimentare
Sunt considerate factori care stimulează sațietatea ( adică, inhibă apetitul , dorința de a mânca ). Totuși, specialiștii în domeniul nutriției afirmă că acest efect este redus în comparație cu efectul proteinelor.
Dacă menții un stil de viață keto curat, cu produse proaspete, neprocesate, netestate, bio sau ecologice, adică o dietă densă ( bogată ) în nutrienți , nu ai de ce să te îngrijorezi foarte mult că nu ai un aport corespunzător de fibre . Se consideră că nimeni nu poate mânca o cantitate de fibre astfel încât doar aceasta să îi asigure sațietatea. Important este să știi să asociezi totul în meniurile tale.

Zaharul ( din fructe, vegetale, adăugat în diversele procese de procesare a alimentelor, etc )
Datele existente arată că o dietă care conține mai mult de 20% zahar ( natural sau adăugat ) duce la stimularea apetitului. În traducere : cu cât ai mai mult zahar în farfurie, cu atât vei stimula mai mult apetitul, adică, vei mânca mai mult .
Poate ai văzut de multe transformarea unei cantități de produs în echivalentul în lingurițe de zahăr. Și te-ai întrebat cum se face ?
Simplu ! Te uiți cât zahăr / carbohidrați neți ai pe 100 g produs și împărți acea cantitate la 4 ( pentru că o linguriță de zahăr înseamnă 4 g zahăr ). Așa afli câte lingurițe de zahăr ai tu în farfurie. Deci, practic, keto permite 20 g carbi neți pe zi, adică – 20:4 = 5 lingurițe de zahăr pe zi.
A evita produsele procesate, care au zahăr adăugat, însemnă să consumi alimente cu densitate nutritivă mare, care stimulează sațietatea ( despre densitatea nutritivă a alimentelor voi scrie în alt articol ).
Amidonul
Alimentele care conțin cantități mici de amidon stimulează apetitul. Totuși, nutriționiștii cred că este foarte dificil să ajungi să mănânci cantități prea mari de alimente care conțin mai mult amidon , dacă aceste alimente nu au și grăsime sau carbohidrați supraadăugați. Poți mânca o farfurie cu cereale integrale fără lapte sau zahar / miere ? Chipsurile din cartofi au amidon , dar au și grăsime. De asta nu te mai poți opri din mâncat. Poți să mănânci cantități mari de cartofi fierți, fără să le adaugi niște grăsime ?
Să traducem : dacă ai mânca alimente care conțin cantități mari de amidon, fără să adaugi grăsimi, te-ai sătura repede și ai mânca puțin, fără să devii flămând după o oră. Dar, când pui și grăsimi, se stimulează apetitul și mănânci așa, până uiți de ce mai continui să mănânci.

Ingestia de alcool și apetitul
Datele actuale arată că un consum minim de alcool stimulează apetitul. Dar, cu cât alcoolul este mai ” tare ” , cu atât apetitul este diminuat. Nu este încă foarte clar dacă asta se datorează priorității alcoolului către oxidare sau datorită faptului că ești atât de amețit încât nu nimerești mâncarea din farfurie sau îți este foarte rău.
În traducere : bei puțin și alcool slab, ți se face foame.Bei puțin și alcool tare, uiți de foame. Bei mult…..din amândouă categoriile….probabil că uiți că îți mai e foame.Si primești și multă energie, deoarece alcoolul este ars imediat de către corp, cu furnizarea de energie. Asta nu ajuta creierul prea mult, pentru că e intoxicat cu produsului de metabolism ai alcoolului, deci, nu mai ești așa de vigilent când e vorba de mâncare.

Citeste si :
Apa și sucurile
A menține corpul hidratat este foarte important. Dar, nu îți bea caloriile, ci mănâncă-le ! Adică, nu bea sucuri îndulcite, ci apă simplă, poate cu adaos de sare sau săruri minerale, daca e nevoie.
Cu cât bei mai dulce, cu atât apetitul tau e stimulat, deci, vei doua să și mănânci ceva. Sau vei continua să mai bei un suc.
Am citit despre o recomandare a nutriționiștilor cu care închei acest articol :
” Mestecă -ți mâncarea și bea-ți apa ! ” . Simplu și adevărat.
Be keto Be happy !