Cum incep dieta ketogenica

Cum incep dieta ketogenica – ghid video

Cum sa incep keto ? O sa iti pun la dispozitie un ghid video . L-am creat cu gandul la cei care vor sa acorde o sansa dietei keto. Dar nu stiu de unde sa inceapa.

Ce mancau stramosii nostri ?

 Să ne gândim puțin  la începuturile omenirii , când omul primitiv era un vânător.

Nu găsea mereu de mâncare, iar ceea ce găsea sau vâna nu conținea zahăr sau carbohidrați cu absorbție digestivă rapidă.  Mânca și el cam ce apuca , niște ierburi , fructe si vânat, pește, niste boabe.

E sigur sa ma antrenez cand postesc?-lacra.blog
Oare ce fac azi : mănânc sau postesc ?

Cum ne-au invadat carbohidratii

Dar, nenorocirea e că, în urmă cu vreo 10 000 de ani în urmă, am descoperit cerealele , iar orezul , cartofii și pastele devin o bună marfă  de transportat între diverse continente.

Apoi , se descoperă zahărul care, la început era un aliment prețios, la care doar cei bogați aveau acces.

Odată cu industrializarea se dezvoltă puternic industria zahărului și a  cerealelor procesate, rafinate ,  care conțin numai carbohidrați  cu absorbție extrem de rapidă și, de aici, cu răspuns prompt din partea insulinei .

Suntem adaptati la carbohidrati ?

Corpul nostru este adaptat genetic să digere proteine și grăsimi , pentru că strămoșii nostrii asta mâncau, si, știți și voi că noi toți  conținem un ADN ancestral , care e comun cu al lui Homo Sapiens.

Pentru ca organismul uman să se adapteze unor schimbări este nevoie ca niște modificări genetice să survina, care să ducă la crearea de proteine și enzime noi .

Corpul nostru nu s-a adaptat la digestia și metabolizarea acestor  carbohidrați apăruți odată cu industrializarea. De aici răspunsul patologic al corpului la ingestia de zahăr și derivate .

Pe urmă au venit unii și au zis că grăsimile sunt vinovate pentru toate relele pământului. Așa au apărut produsele degresate.

Dacă nu mai aduci grăsimi în corp , ceva trebuie să aduci ca să menții balanța energetică normală. Și, atunci , mănânci mai mulți carbohidrați.

Așa a început marea epidemie de obezitate și diabet. Amândouă bolile sunt factori de risc pentru cancer ( un om bolnav de diabet are risc dublu să faca un cancer în timpul vieții lui față de o persoană fără diabet ) , infarct de miocard și accident vascular, demență etc.

Cum sa incep keto ?

Te invit la film . Poate e mai usor sa absorbi informatiile in acest format.

Mult succes și sănătate !

Be keto Be happy !

Si un plan saptamanal keto doar pentru tine

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: