Dieta keto, caloriile și îngrijorările tale

Despre teoria caloriilor se dezbate mult, foarte mult in ultimul timp. Multi demonstrează clar că teoria caloriilor nu sta in picioare, alții continua sa fie apărători înfocați ai acesteia. Eu spun doar atât : nu cred in teoria caloriilor. Eu si Victor suntem exemple in viata ca teoria caloriilor nu tine. Am mancat , literalmente, grasimi cu lingura, am stat in canapea , uitandu-ne la filme, si, cu toate astea, am scazut saptamanal in greutate si in cm  taliei. Voi dezbate despre asta, dar  acum va supun atenției un experiment făcut de un tânăr  pe nume Sam Feltham. Voi puteți trage concluziile sau căuta  explicațiile.

Teoria caloriilor susține că 1 calorie din spanac este egală cu o calorie din  bacon. Spanacul conține carbohidrați, baconul proteine și grăsimi.

Prin ardere, in corp , 1 g proteina eliberează 4 kcal,  1 g de carbohidrați se transforma in 4 kcal,  iar 1 g de grăsime, eliberează 9 kcal.

Faceți și voi calculele in exemplul meu.

Dar, pentru că pur și simplu îmi pierd interesul pentru multi care scriu pe net fara a argumenta, nu cer niciodată să fiu crezută pe cuvânt. Sunt multi ” guru ” , cum ii numesc eu, care fac diverse afirmații și cer sa fie crezuți pe cuvânt, pentru că, cred ei, că dețin adevăruri absolute. Eu incerc sa aduc dovezi în sprijinul a ceea ce scriu.

Sa revenim la Sam. In momentul experimentului, Sam avea o greutate normala , de 85,6 kg  și o talie de 79,5 cm ( in raport cu înălțimea lui ). El a decis că va mânca 5 794 de calorii pe zi , timp de 21  de zile. A adoptat stilul low carb high fat / LCHF , deoarece grăsimile îi aduceau cantități mari de calorii. Exact ca și în cazul nostru, ketogenistilor.

Făcând el un calcul , la sfârșitul experimentului ar fi trebuit să fi luat în greutate 7,3 kg.

Dar, la sfârșitul experimentului :

1. Creșterea în greutate a fost de doar 1,3 kg.

2. A pierdut 3 cm in talie .

Așadar, pe lângă exemplul meu personal, și al soțului meu, iată încă un exemplu că în keto nu trebuie sa te uiți la calorii.

Nu știu ce argumente au susținătorii teoriei caloriilor. Cineva îmi spunea că sa incerc să mănânc 3000 de calorii pe zi și să îi demonstrez că nu mă îngras. Degeaba am incercat sa îi explic că în tot timpul in care eu și soțul meu am ținut keto nu ne-am uitat  la calorii, ci doar la macroza keto, și că am slăbit in mod constant. Susținătorul respectiv îmi spunea că nu este elocvent exemplul meu. Acum, vin cu alt exemplu, mai bine justificat.

Nu dezbat mai mult. Il las pe Sam sa isi prezinte cauza. El explica de mii de  ori mai bine decat as putea eu sa o fac.

http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/

Be kto Be happy !

Scroll to Top
%d bloggers like this: