Ce este keto cycling

Experienta mea cu keto cycling

Să continuăm.

Mănânc la 9.30 , ceva cu zero carbi , dar cu proteină de calitate ( carne și ouă ). După 30 minute ajung la următoarele valori :

 • glicemie = 5,2 ( 93,6 mg/ dl )
 • cetoză = 0,3

Creșterea modestă a glicemiei este rezultatul ingestiei de proteine ( știm , deja, că ingestia de proteine duce la procese de gluconeogeneză , cu creșterea glicemiei ). Nici un efect pe keto , în ciuda faptului că am mâncat multe grăsimi conform macrozei keto.

Temperatura corpului 34,5 🤣🤣🤣( mi-e și rușine ).

La 2 ore după acest mic dejun , perioadă în care am mai băut o cafea cu MCT și am mai luat o carnitină :

 • glicemie= 4,9 ( 88,2 )
 • cetoză = 0,6

Glicemia a scăzut , cetoza, practic, s-a dublat. Adică, secreția de insulină și-a făcut treaba ( a scăzut glicemia ) și a dispărut ( s-a dublat cetoza ).

Apoi , mă duc iar la o plimbare cu Casper , timp de 30 minute ( exercițiu aerobic ) și mă antrenez 20 minute cu dans aerobic ( cu video de pe YouTube) . Plus 5 minute încălzire și 5 minute stretching.

Duș.

La 40 de minute după aceste eforturi fizice în aerobioză :

 • glicemie =4,7 (84,6 )
 • cetoză = 0,3

Glicemia a scăzut și mai mult, dar s-a prăbușit și cetoza.

Concluzia mea :

 • Sunt foarte bine adaptată la keto, chiar și mușchii consumă corpi cetonici în timpul exercițiului fizic ( de aici scăderea cetozei )
 • Glicemia a scăzut pentru că sunt celule în corp care nu trăiesc decât cu glucoză. Cum sunt globulele roșii. Care transportă oxigenul în corp, inclusiv la mușchi. Antrenamentul meu a fost aerobic= adică a avut nevoie de cantități mari de oxigen. Deci, cerințe mari ale corpului în oxigen= globule roșii care își intensifică funcția de transport a oxigenului. Multă energie necesară pentru asta. Adică, multă glucoză.

Pe urmă mănânc o supă cu usturoi și ciocolată 90%.  Nu mă mai testez. ” Tomorrow is another day ” .

Supa low carb de usturoi-fie ca esti la dieta sau nu, fie ca e cald sau frig
Supa low carb de usturoi

Ultima masă la ora 15.30. Mai beau niște cafea, fără MCT .

Ziua 2

Până în ora 9 , beau 2  cafele cu MCT ( câte o lingură în fiecare cană ) și una fără MCT ( da, suntem mari  consumatori de cafea ) . La ora 9 ( deși știu că pot fi în etapa fiziologică de vârf de secreție de cortizol ) , după 17 ore de post :

 • glicemie = 4,4 ( 79,2 )- foarte bine
 • cetoză = 0,3 ( folosesc la maxim corpi cetonici ? )

Apoi, mai târziu, pe la 10 , mănânc destul de mulți carbi : 150 nuci macademia prăjite și sărate  ( cam vreo 6 g carbi ) plus 125 g mure ( 5 g carbi ), niște sandwich cu pâine low carb , brânză de capră, unt de capră și salamuri bio, 3 roșioare mici și jumătate de ardei capia roșu. Nu calculez nimic, doar aproximez. Ideea e să am mai mulți carbi decât în zilele de keto . Pentru ce am descris mai sus, aproximez că am mâncat cam 20 g carbi . 🙃 Mai încolo face Victor înghețată. 😉

Ulterior am mâncat 3 porții de înghețată și cina.  Total 43 g carbohidrați. Ultima masă : ora 15. 00.

Inghetata keto cu afine
Inghetata keto cu afine

Am făcut rebounding 10 minute și am băut încă o cafea cu MCT .

La  3 ore după ultima masă situația arăta așa :

 • temperatura a crescut la 35,9 ( corpul arde la greu carbohidrații, acest proces eliberând energie , dar și căldură ). Temperatura corpului este mai ridicată după amiază și mai scăzută dimineața.
 • glicemie = 5,4 ( 97,2 mg/ dl )- foarte bine
 • cetoză= 0,4

Sunt într-o stare de cetoză măsurabilă, deși valoarea nu este considerată semnificativă. Dar , cu gândul că am mâncat mulți carbi ( 43 g ) , sunt chiar impresionată că pot detecta corpi cetonici în sânge. Asta îmi arată că organismul a folosit carbii și arde grăsimi în continuare.  A fost foarte interesantă  descoperirea asta cu cetoza măsurabilă în condiții de low-carb moderat ( care permite maxim 50 g carbi pe zi ).

Nu intenționez să descriu fiecare zi cu ce am mâncat și făcut. Am descris mai în amănunt primele zile ca să înțelegeți cum am gândit. Voi testa aleatoriu glicemia și cetoza în următoarele zile. Cum mi-am propus să intru în cetoză bine exprimată ? Simplu ! Voi posti cu apă. Dar, toate la vremea lor.

2 thoughts on “Experienta mea cu keto cycling”

 1. Pingback: Experiența mea cu keto cycling - săptămâna 3 - Eu și stilul de viață keto

 2. Pingback: Experiența mea cu keto cycling- săptămâna 2 - Eu și stilul de viață keto

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: