Ce este keto cycling

Experienta mea cu keto cycling

Ziua 5 ( zi de keto ) 

După ziua anterioară cu LCHF și post de 16 ore :

  • glicemie = 4,3 ( 77, 4 mg/dl)= foarte bine
  • cetoză = 0,7= sunt impresionată pentru că pot măsura corpi cetonici peste 0,5 după o zi cu low-carb. Traducere: sunt bine adaptată la keto. Insulina și-a făcut rapid treaba și a scăzut glicemia, iar corpul a continuat să consume grăsimi .
  • temperatură 35,4 ( 🙂😉 începe să crească , am reușit, cred, să scot corpul din starea de economie metabolică ; voi mai vedea și zilele următoare ).

Ziua 6 ( zi de post, deci va fi LCHF )

Înainte să încep keto, mă dureau mai toate articulațiile, mai ales dimineața. De ce ? De inflamație indusă de rezistența la insulină datorată obezității. Apoi, aceste dureri au dispărut ca prin farmec.

De vreo câteva luni au reapărut, nu cu aceeași intensitate, și destul de inconstant, dar sunt zile în care mă dor articulațiile mici ale degetelor de la mâini, fără semne de inflamație, adică nu se umflă, nu se înroșesc și pot folosi la capacitate maximă mâinile ( de exemplu, să îmi fac exercițiile cu greutățile ). Asta nu este gută, pentru cei care se gândesc la asta. În plus, mi-am controlat în urmă cu vreo 2 luni acidul uric care a fost perfect  normal.

După aceste zile cu mai mulți carbi, durerile au dispărut ca prin miracol. Ieri, însă, cred că am mâncat maxim 12 g carbohidrați. Ghici ! Azi dimineață iar m-am trezit cu dureri. Nu am o explicație clară și cred că nimeni nu are. Mi-ar place să vorbesc cu cineva care ține keto corect de cel puțin 2 ani, să văd cum se simte.In schimb am găsit niște forumuri în care oamenii care erau pe keto de ceva timp se plângeau la fel ca mine. Dar nu aveau explicații Eu cred că am găsit una ( o voi dezbate mai jos).

Azi e ziua de cântar. Am luat în greutate 1,1 kg. Nu mă sperii, știu că nu e grăsime , ci multă apă. Vă spuneam că eu mă aflu în perioada în care hormonii sexuali se joacă cu retenția de apă și sare. Victor a dat jos 100 g ( și el mergea doar în plus de ceva timp ) , deci, ceva funcționează cu cyclingul meu.

M-am simțit foarte bine în această primă perioadă cu keto cycling. Am avut energie bună, am dormit bine, m-am simțit odihnită . Dar, am fost în concediu. De săptămâna viitoare începem munca. O să vedem cum va mai fi.

Mâine și poimâine ( ziua 7 și 8 ) sunt zile pe care noi le numim ” lăsata secului “. Adică, nu prea ne uitam ce și cum , pentru că urmează un post cu apă de 5 zile. Nu ne e frică de carbohidrați în lăsata secului, ci de proteinele din carne 🤣🤣🤣. Săptămâna 2 incepe de mâine.

Nu mă mai testez zilele astea. Prima testare va fi după 36 -48 de ore și înainte să rup postul cu apă ( când planific și un experiment live ) . De ce așa ? Pentru a vedea câtă apă dau jos în primele 2 zile și pentru a marca momentul când fac hipoglicemie, ceea ce înseamnă că nu mai există nici un gram de glicogen ( zahăr de rezervă ) în ficat. O să mă cântăresc zilnic, doar pentru a surprinde greutatea mea ” uscată”🤣🤣🤣🤣🤣 , fără excesul de apă pe care îl tot rețin.

2 thoughts on “Experienta mea cu keto cycling”

  1. Pingback: Experiența mea cu keto cycling - săptămâna 3 - Eu și stilul de viață keto

  2. Pingback: Experiența mea cu keto cycling- săptămâna 2 - Eu și stilul de viață keto

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: