Post

Experiența mea cu keto cycling – săptămâna 3

Am ales să sistematizez ultimile mele 2 săptămâni de experiență personală  cu keto cycling , pentru că nu vor fi atât de multe de povestit. Dar, până la capăt nu am mai continuat cu săptămâna 4 datorită efectelor dezastruoase ale experimentului asupra mea.

Primele 2 săptămâni sunt descrise în articolele de mai jos :

Am ales ca primele 5 zile din săptămâna 3 să fie LCHF moderat  ( pentru noi asta înseamnă 30-40 g carbi/ zi ). Dar nu putem atinge prea ușor acest nivel. Ceea ce ne  ajută este câte o cutie cu 500 g căpșuni și niște afine ( cam 125 g pentru amândoi ).

După 3 zile de LCHF mă testez. Așa, aleatoriu. De ce ? Mă simțeam foarte obosită, aveam dureri musculare ( e adevărat că era și după un antrenament aerobic super intens cu o zi înainte ). Nu îmi vine să cred ochilor ! 

 • glicemie 4,4 ( 79,2 mg/ dl ) = foarte bine ( mâncasem 100 g nuci macademia cu vreo 3 ore înainte ).
 • cetoză 1,8 !!!!! Aici nu mi-a venit să cred. Sunt în cetoză , deși am crescut carbii . Foarte interesant !

Îmi iau și temperatura : 35,1 grade ( sună mult mai bine decât 34,5 ) . Oare am reușit să îmi stimulez un pic tiroida/ metabolismul cu ajutorul lui carb cycling ? Nu știu. E prea devreme să trag vreo concluzie persoanală. Trebuie să văd și acul la cântar și ce se mai întâmplă în următoarea perioadă .

Ultima zi din zilele LCHF ale săptămânii 3 aduce cu ea un aport de 50 g carbohidrați. Preponderent din fructe de pădure. A fost și zi de post religios, așa că am mâncat o tocăniță cu legume ( praz și ciuperci ).

A doua zi dimineață, după un post de 12 ore și ceva , mă testez. Mai mult așa, să văd că am cetoză zero….Na, surpriză!

 • glicemie , din nou , 4,4
 • cetoză 0,5 !!!!! Nu îmi vine să cred ! Și când mă gândesc că am susținut mereu că cei care spun că există persoane care pot mânca până la 50 g carbohidrați pe zi și mențin starea de cetoză ( e un nivel mic, dar e cetoză) nu au dreptate. Poftim acum ! Am cifrele în fața ochilor .Ca o paranteză – cifrele cetozei nu indică intensitatea cu care slăbești. Că ai cetoză 1 sau 4  înseamnă aceleași avantaje.
 • M-am și cântărit de curiozitate, să văd câtă apă a adus cu sine un aport așa de mare de carbohidrați . Vreți să știți ? 2 kg în 24 de ore. Se merită experimentul ăsta. Am învățat multe.

Urmează 2 zile keto, maxim 20 g carbi / zi.

După cele 3 săptămâni de experiment cu keto cycling , am in plusat 3,8 kg la cântar, am picioarele umflate, sunt extrem de balonată și intestinul nu mai funcționează așa cum obișnuia.

Decid să pun punct experimentului cu concluzia că keto cycling nu funcționează  pentru mine ( nici pentru Victor, dar el a luat foarte puțin în greutate ).

Nu știu cât din excesul de greutate e apă, cât grăsime. Și, uite  așa am ajuns să comand un cântar care face și analiza conținutului de apă al corpului, a masei de grăsime neesențială, etc.

Apoi mi-am dat seama că am tot fost atentă la aportul alimentar de carbohidrați și de proteine, dar nu am limitat deloc grăsimile. Mi-am dat seama că tot ne tot permitem indulgențe cu nuci ( pecan, macademia ) , fără a le cântări, fără a ține cont de conținutul în grăsimi. Atunci m-am luminat : trebuie să scad și aportul de grăsimi , care sunt foarte energetice.

Deci aștept cântarul și iar experimentez. Până atunci urmează 10 zile în care nu vom mai mânca nuci de nici un fel, nici dulciuri, oricât de keto ar fi, vom fi OMAD cu keto strict, dar vom fi foarte atenți la aportul de grăsimi. Să vedem, ce o să fie.

Ce concluzii personale am tras din experiența mea :

 • corpul se adaptează extrem de rapid la modificările stilului alimentar, dacă nu îi mai dai cantități mari de nutrienți, își scade metabolismul, nevoile energetice
 • keto cycling a venit cu o retenție mare de apă în corpul meu
 • pot rămâne în cetoză ( nu cu valori mari ) chiar și când cresc carbii la peste 30 g/zi
 • pot menține o cetoză detectabilă când trec spre low-carb moderat deoarece sunt bine adaptată la keto
 • nu am rezistență la insulină indusă de keto ( valorile mele de glicemie sunt perfecte )
 • cetoza e o stare extrem de fragilă, o pierd sau o am atunci când nu mă aștept

https://lacra.blog/2018/07/11/blog-disclaimer-declaratie/

Be keto Be happy !

1 thought on “Experiența mea cu keto cycling – săptămâna 3”

 1. Pingback: M-am îngrășat cu dieta keto - de ce, ce să fac, cum să actionez

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: