Keto obezitatea si colesterolul

Keto-obezitatea si colesterolul

Care este relatia dintre dieta ketogenica-obezitate -colesterol ? Ce se va intampla cu greutatea ta si , mai ales, cu colesterolul tau dupa ce incepi sa mananci grasimi ?

Va prezint un studiu

Studiul se numește ( traducerea mea ) : Dieta keto versus dieta clasică cu conținut redus de grăsimi ( și conținut mare de carbohidrați , dacă îmi permiți completarea ) – studiu randomizat .

Puteți accesa https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15148063 pentru o lectură aprofundată. Eu voi încerca să descriu, pe scurt, ce e relevant pentru cel ce dorește să adopte stilul de viață keto, dar se teme de faptul că trebuie să mănânce cantități impresionante de grasimi.

Studiul a urmărit să compare efectele dietei keto și ale dietei clasice recomandate în prezent, adică cu cantități cât  mai reduse de grăsimi, săracă în calorii , asupra unui grup de 120 de voluntari , care au avut în comun obezitatea si colesterolul crescut.

Participanții au fost împărțiți în 2 grupuri : un grup a adoptat dieta keto ( care permite consumul a maxim 20 g carbohidrați/ glucide pe zi ), alături de consumul de suplimente nutriționale si recomandarea de a efectua activitate fizica , iar celălalt grup a adoptat o dietă săracă în grăsimi și calorii ( sub 30% energie din grăsimi ), sub 300 mg colesterol pe zi , scăderea aportului caloric cu 500- 1000 kcal pe zi, alături de recomandarea de efectuare de activitate fizică.

Studiul s-a desfășurat pe o perioada a 24 de săptămâni.

Pacienții au fost urmăriți cu măsurarea greutății, compoziția corpului în grăsime, analiza pe nemâncate a grăsimilor din sânge și toleranța la dieta adoptată.

Rezultate :

Scăderea în greutate pe parcursul celor 24 de săptămâni a fost , în medie, de 9,4 kg în grupul keto , si de 4,8 kg în celălalt grup.

Traducere: Dieta keto este de aproape 2 ori mai eficientă în obținerea scăderii în greutate decât dieta clasic recomandată, raportându-ne la același interval de timp.

Alimente keto
ALIMENTE KETO

Cu toate că grupul aflat pe dieta clasică a redus mult cantitatea de grăsimi alimentare, scăderea trigliceridelor ( o formă de grăsimi din sângele nostru) și cresterea colesterolului așa zis bun a fost mult mai mare în grupul aflat pe dieta keto.

Traducere: consumul de cantități mari de grăsimi ( specific dietei ketogenice) nu duce la creșterea grăsimilor/colesterolului din sânge, ba , din contra, provoacă scăderea acestora, cu creșterea proporției de colesterol bun. E ușor de dedus că altcineva e vinovat de colesterolul mare . Cine ? Zahărul, îndrăznesc eu să spun. Carbohidrații , deoarece dietele clasice implică reducerea cantităților de grăsimi în favoarea  carbohidratilor, cantitățile de proteină  recomandate fiind , în general, fixe, clar stabilite.

Colesterolul, testosteronul si dieta keto

Testosteronul si dieta keto
Tu, testosteronul tau si keto/LCHF

Mananc grasimi, deci, slabesc

Slabesc daca mananc grasimi
Mananc grasimi, deci, slabesc

Dieta ketogenica si bolile

Keto/LCHF
Dieta ketogenica -aplicatii practice

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: