Lapte condensat de cocos

Lapte condensat de cocos

In loc de produsul clasic, poti prepara lapte condensat de cocos. Bun si pentru zilele cand vrei sa postesti religios. Sau daca traiesti vegan.

Lapte condensat iaurt de cocos

Lapte condensat de cocos

Lăcră
Victor obișnuia să facă înghețată de casă folosind lapte condensat , dar, de când cu dieta keto, acest ingredient a disparut din rafturile noastre.. Iată alternativa !
Valorile nutriționale sunt indicate pentru întreaga cantitate. In funcție de cum o să îl împărți tu, vei afla și valorile nutriționale pentru o porție.
5 from 1 vote
Numar portii 1 porție
Calorii 680 kcal

Ingrediente
  

  • 400 g lapte de cocos adus la temperatura camerei
  • 50 g eritritol
  • 1 linguriță esență de vanilie optional
  • 2 batoane scortisoara optional

Mod de preparare
 

  • Laptele de cocos trebuie să fie temperatura camerei, ca să fie lichid. Pune-l într-o crăticioară și adu-l pe flacără de putere medie.Daca folosești batoane de scorțișoară, pune-le și pe ele în lichid. Când dă în clocot, micșorează intensitatea flăcării și lasă să fiarba domol timp de 40-50 minute sau pana își înjumătățește volumul.
  • Adaugă îndulcitorul și dă deoparte de pe flacără. Amesteca bine. Adaugă și esența. Pune-l  într-un borcanel si lasa-l la racit. La frigider rezistă cam o săptămână. Îl poți pune în forme de cuburi de gheață la congelator și, astfel, rezistă mai mult.

Note

Practic, ies circa 200 g produs final .
Macroza= 7-2-91% ( LCHF )
Be keto  Be happy !

Valori nutritionale /portie

Serving: 1portieCalories: 680kcalCarbohydrates: 12gProtein: 3gFat: 68gFiber: 1gSugar: 1g
Keyword dieta keto, dulciuri keto, sosuri dulci keto, lapte condensat keto
Ai încercat această rețetă?Mentioneaza @beketobehappy26
Lapte condensat de cocos cu unt de cocos
Lapte condensat de cocos (cu unt de cocos)

2 thoughts on “Lapte condensat de cocos”

  1. Lăcră,draga mea ,care este laptele de cocos folosit,eu inca nu am găsit unul curata,fac în casă dar valorile nutriționale diferă de la nuca la nuca mă gândesc. Mulțumesc mult,răspunsul e ok atunci când se poate,dacă se poate…gânduri de bine

    1. Eu folosesc un lapte de cocos pe care îl găsesc aici , unde stau, în Suedia.Diferentele nu sunt semnificative când faci din fulgi de cocos.E cam același lucru. Deci, daca nu ai altă soluție, prepară laptele in casa. După ce ai înmuiat bine fulgii in apă, timp de cel puțin 4 ore, pune totul într-un blender și mixează perfect. Cât mai fin. Apoi , treci totul printr-o sită prevăzută cu tifon. La sfârșit, stoarce bine conținutul rămas în tifon. Fulgii rămași îi poți folosi ca decor la prăjituri. Laptele îl poți îngroșa cu puțină gumă xantan.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: