Unt

Reteta foarte simpla de ghee

Nu-i asa ca vrei si tu sa ai la dispozitie o reteta foarte simpla de ghee preparat in casa ? De aceea te invit sa tragi o privire pe reteta de mai jos .

Unt

Cum să prepari ghee în modul cel mai simplu

Este cea mai simplă rețetă simplă de ghee din toate timpurile! Rețeta o am de la Căpșuna Buzoianu, saru-mâna! Maeștri artizani vor protesta, spunând că această rețetă nu dă aroma și culoarea specială (alună). Dar eu spun că este o rețetă cu rezultate constante, foarte greu de ratat, nu necesită multe vase, site, filtre de cafea etc-uri.
Lacra are si o alta reteta, tot simpla, doar ca cere un pic mai mult timp. O sa gasesti linkul mai jos si catre aceasta reteta.
5 from 1 vote
Print Pin Rate Add to Collection
Author: Victor Stoica

Ingredients

  • unt ecologic

Instructions

  • Scoate untul din frigider și bagă-l ( cubulețe, rondele)într-un borcan cu capac ermetic. Contează doar ca untul să intre în borcan și capacul să fie ermetic.
  • Pune borcanul într-o crăticioară cu apă și dă la foc. Va fierbe la foc scăzut 30 de minute după ce untul s-a topit.
  • După fierbere, desfă capacul cât să se elibereze presiunea și Închide capacul la loc. Răstoarnă borcanul cu capacul în jos și pune-l într-o farfurie (în caz că nu este perfect ermetic. Lasă la răcit cam o oră, apoi la frigider până mâine (răsturnat, în continuare).
  • Mâine îl scoți de la frigider, este întărit. Desfă capacul deasupra chiuvetei. Toată proteina, apa și etc se scurge la chiuvetă. Se clătește ghee la un jet scurt de apă, se șterge cu un șervețel. Pune capacul și este gata! Se păstrează la întuneric. La temperatura camerei rezistă 1 săptămână, la frigider o lună.

4 thoughts on “Reteta foarte simpla de ghee”

  1. Pingback: Prăjitură franțuzească keto cu cocos- deliciul tău care te alintă în stil keto

  2. Pingback: Prăjitură franțuzească keto cu cocos - lacra.blog

  3. Pingback: Ce este ghee și cum îl prepari în casă -

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: