Succese oficiale ale LCHF

                                                                                                                                                                     Dieta keto nu este altceva decât o dieta LCHF foarte strictă,  în care se limitează  aportul de carbohidrați neți ( sau totali ) pe zi.

LCHF nu este o noțiune atât de nouă pe cât ar părea.

În Suedia, țara în care locuiesc eu acum, LCHF a fost recunoscută de către Ministerul Sănătății de aici ,ca metodă de  tratament dietetic a diabetului de tip 2 și obezității , încă din 2008. Credeți că îl recomandă careva? Nu.

Dar, să vă povestesc un pic niște lucruri mai puțin cunoscute. Eu le știu pentru că citesc foarte mult despre keto/LCHF. Și vi le împărtășesc și vouă.

Site-ul  www.dietdoctor .com , dedicat dietei LCHF/keto, care este site-ul cel mai popular din lume , este creația unui medic de familie din Suedia. El nu mai profesează acum, alegând să se dedice promovării acestui stil de viață/ dietă.

Un alt medic de familie de aici, Annika Dahlqvist , care are și ea un blog, mai mult LCHF , este una din victimele luptei cu sistemul în ceea ce privește acceptarea LCHF  ca metodă de tratament dietetic al diabetului de tip 2.

În urmă cu mulți ani , înainte ca autoritățile să recunoască oficial LCHF , Annika a început să recomande pacienților  cu diabet și obezitate  dieta LCHF.

A început să fie hăituită de autorități și, în cele din urmă, și-a pierdut dreptul de a profesa  ca medic, înainte cu câțiva ani de a ieși la pensie.

Dar Annika nu s-a lăsat. A luptat cu autoritățile, a adus în sprijinul afirmațiilor ei studii relevante științifice și, în cele din urmă, LCHF a fost acceptat în Suedia , iar Annika și-a primit legitimația de medic înapoi, a mai profesat câțiva ani ca medic de medicină de familie și s-a retras la pensie. Este în continuare activă pe blogul ei , pe care îl urmăresc și eu.

Sunt foarte mulți care au fost crucificați pentru credința lor că LCHF este metoda cea mai buna de  lupta contra obezității și diabetului de tip 2, sindromului metabolic, și asta se întâmplă în toate colțurile lumii. O sa povestesc in alt articol de un alt doctor  din Australia , dr. Tim Noakes , care a fost chinuit de către autoritățile de acolo mulți ani, dar, în final, a fost declarat nevinovat după lungi procese.

Astăzi am găsit o știre extraordinară.

ADA ( American Diabetes Association ) = Asociația americană de diabet  a  emis un document  oficial prin care se subliniază consensul că LCHF trebuie să fie prima metoda de tratament în cazul prediabetului și diabetului.

Este un mare succes  pentru cei care au dus lupta asta. Industria medicamentelor controlează fiecare asociație medicală și a luptat mult ca LCHF să nu se impună. A trata o boala care aduce așa mulți bani ( cum e diabetul și complicațiile lui ) cu o dieta înseamnă pierderi mari financiare pentru producătorii de medicamente. Tocmai de aceea este un mare succes. Cred că puteți să înțelegeți.

Toată lumea se orientează după americani . Să sperăm că acum există baza ca această recomandare legată de LCHF și diabet să devină o recomandare globală.

Respectul meu pentru toți care nu au putut fi cumpărați, care nu au tăcut, care au luptat pentru un principiu ce va îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea a milioane de oameni.

Mai multe despre articolul oficial, găsiți în linkul de mai jos.

http://care.diabetesjournals.org/content/42/5/731

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: