Creste dieta keto colesterolul - grasimi sanatoase keto intrebari frecvente in keto

Tipuri de dieta ketogenica

Exista mai multe tipuri de dieta ketogenica? Da, pentru ca suntem diferiti.

                                                                                                                                Ca orice ce are succes pe pământul ăsta, și dieta ketogenica este adânc disecată,  împărțită, clasificată,  fiecare are o părere.

De ex. , unii spun că poți mânca 50 g carbohidrați neti pe zi și să fii în keto ( nu prea cred asta și nici nu am de gând să experimentez, dar nici nu contrazic fără să am argumente ), că exista keto “leneș” și keto strict, keto murdar și keto  curat ( sună mai bine în engleză ).

Noi am ținut keto strict, cu maxim 20 g carbohidrați neti pe zi. Când am început să stagnam, am trecut la calcularea a 20 g carbohidrați totali pe zi ( fibre plus net ) si am depasit impasul.

La început a fost keto “murdar”. Ulterior, pe măsură ce m-am tot documentat , am trecut la keto curat.

Lazy keto=keto “lenes”

Lazy keto înseamnă să crezi că mănânci keto, adică să nu îți calculezi macroza. Riscul e ca vei ajunge repede la platou și vei fi foarte dezamăgit. KETO înseamnă să cântărești, să calculezi. Nu insist pe subiect. Pentru interesați există multe pe net de citit.

Keto murdar=dirty keto

Înseamnă să nu dai atenție calităților nutriționale ale produselor pe care le mănânci, să consumi produse neecologice, modificate genetic, tratate hormonal sau cu diverse substanțe chimice, să nu ții cont de ingestia de fibre, să folosesti produse zise low-carb, dar care conțin carbohidrați ascunși, să mănânci fructe pe care tu le consideri low-carb.

Keto curat= clean keto

Înseamnă exact invers față mai sus.

Principiile stilului de viață curat keto sunt simple și cred că deja le anticipați.

  • Mănâncă mâncare curată, neprocesată, care conține doar ingrediente pe care le poți pronunța, și nu o mulțime de substanțe chimice, care nu e împachetată în ambalaj de plastic.
  • Asta înseamnă că nu poți mânca bacon în fiecare zi. Carnea de porc are un conținut mare de nitrați , care declanșează inflamație. Iar tu vrei să ții keto ca să devii mai sănătos, nu mai bolnav. Apoi, porcii sunt crescuți în ferme, unde sunt tratați cu antibiotice, sunt stresați că nu au loc, acces la hrană, iar tu mănânci tot stresul lor. Găsești carne curată de porc la țărani. Întreabă-i de câte ori veterinarul i-a tratat animalele cu antibiotice.

2. Mănâncă vegetale proaspete, luate de pe tarabă (nici atunci nu ești foarte sigur că nu sunt stropite cu diverse substanțe chimice ) , care iti aduc un aport de fibre alimentare , vitamine și minerale ( numiți micronutrienți ).

3.Consumă surse de grăsimi curate. Optează pentru variantele ecologice de avocado, ulei de avocado și cocos, pește gras, cu marcaj de siguranță ecologică pe ambalaj ( MSC sau ASC) ,  nu crescut în ferme, nuci și semințe în stare naturală, eventual prăjite de tine acasă, nu cumpărate prăjite.

5. Respectă-ți intestinul!

Grăsimile sănătoase amintite mai sus conțin omega 3, cu efecte puternice împotriva inflamației intestinale, dar și inflamatiei în general. Mulți recomandă consumul de bone broth =supă de oase, murături, alimente probiotice, suplimente probiotice și enzime digestive pentru a ajuta pancreasul și intestinul .

6. Mulți specialiști în nutriție și keto recomandă introducerea postului intermitent odată cu keto. De ex, cea mai frecventă metoda practicată este postul pe o perioadă de 14-18 ore,care înseamnă că nu se mănâncă nimic în acest interval de timp, dar se bea apă, ceai verde sau din alte ierburi și cafea neagră, fără nici un alt adaos, în afară de sare. Postul intermitent ajută la procesele de detoxifiere ale corpului.

7. Evită alimentele care provoacă inflamatie, procesate, uleiurile din semințe, laptele . Unii evită în totalitate produsele lactate. Vedeți cum reacționați la produsele lactate ca să decideți dacă le puteți mânca sau nu. Optați pentru variantele ecologice.

8. Hidratează-te corespunzător!

Corpul tău este constituit din cel putin 60% apă. Apa ajuta toate procesele corpului: de digestie, menține tensiunea arterială, contribuie la menținerea masei musculare, la sănătatea intestinului și ajuta în procesele de detoxifiere.

Există studii care au dovedit că o scădere doar cu 1% în nivelul de hidratare al corpului determină efecte negative pe starea de bine psiho-emoțională, atenție, coordonare, memorie, concentrare. E bine să se consume apă filtrată, fără adaos de fluor.

Apa e esenta vietii
Apa e esentiala pentru noi

9. Fă mișcare ! Există o relație cu impact pozitiv între sport – chiar și o simplă plimbare zilnică, timp de 30 minute , poate face minuni pentru corp – și scăderea inflamației, precum și îmbunătățirea funcției imune.

Miscarea te mentine sanatos-lacra.blog
O plimbare zilnica te tine sanatos

10. Încearcă să reduci nivelul de stress. Keto ajută la detoxifiere și vindecare. Dar, vindecarea are loc doar daca organismul se afla în starea de relaxare. Stresul cronic însemnă supraproducția de hormoni de stress, cum ar fi cortizolul, adrenalina , care mențin corpul în stare de alertă constantă și mențin inflamația.

Fă yoga, meditații, respiră adânc, din când în când, plimba-te prin natura, fii recunoscător pentru ceea ce ai. Totul te va destressa.

11. Ascultă-ți corpul !

Esti unic pe pământ, nu e nevoie să te compari cu alții. Trebuie să te compari doar cu tine însuți. Întreabă-te mereu : mă simt bine azi, fizic,psihic, emoțional, mental? Am mai multă energie acum , în keto, decât înainte?Sunt mai concentrat ?

Keto vine cu o stare de bine general. Când ceva nu e cum te-ai obișnuit, nu te simți bine, corpul îți semnalizează că faci ceva gresit. Analizează și ia măsuri !

Mulți spun că keto nu este o dietă, ci un stil de viață. Gândește pe termen lung !

Multi consideră ca keto este, de fapt, o cale de vindecare a corpului, iar scăderea în greutate este doar un bonus. Keto poate fi folosit și pentru corectarea unui deficit ponderal, și pentru menținerea greutății. Deci, nu e doar pentru slăbire. E o cale de vindecare , așa  cum arată multe studii ( o parte le-am prezentat și le voi prezenta șieu în articolele mele ).

Nu te aștepta ca efectele keto să fie miraculoase, în 2 zile. Ce ai făcut greșit în ani de zile nu se va corecta într-oo perioadă scurtă de timp.

Dacă atingi un platou, înseamnă că e ceva greșit . Sau poate corpul e ocupat să vindece ceva în corpul tau,ceva ce tu nu simți că e greșit,  că nu funcționează, dar organismul tău știe că trebuie să facă ceva. Lasa timp corpului să își facă treaba, nu îl stresa cu cerințe prea mari. Va răspunde cu hormoni de stress , care nu aduc nimic bun. Răbdarea e cea mai bună atitudine. Si analiza personală !

Mult succes tuturor !

Cum poti depasi un platou?

Be keto Be happy

Articole bonus

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: