Unguent contra insomniei

Unguent impotriva insomniei

Acest unguent natural impotriva insomniei este foarte eficient in caz ca numeri oi noaptea. Contine uleiuri naturale eficiente impotriva tulburarilor de somn, usor sedative.

Nu folosii niciodata uleiuri esentiale nediluate. Consulta articolul de mai jos legat de dilutiile uleiurilor esentiale.

Cum diluezi uleiurile esentiale ?

Cum diluezi uleiurile esentiale

Nu aplica pe pielea ranita uleiuri esentiale sau alte produse pe care le faci in casa.

Unguent contra insomniei
Print Recipe Add to Collection
5 from 2 votes

Unguent impotriva insomniei

Nu am avut niciodată probleme cu somnul. Nici acum, în keto. Totuși ,am folosit un supliment care este un aminoacid (L-triptofan) care intră în structura melatoninei ( hormonul somnului, care se secretă când este întuneric) și serotoninei ( hormonul fericirii, antidepresiei ). Amândoi hormonii inițiază procese foarte benefice pentru corp în timp ce noi dormim. Organismul nostru este cel mai bun prieten al nostru dacă noi știm să avem grijă de el !
Un keto reușit înseamnă și un somn de calitate , de cel puțin 8 ore pe noapte. În timpul somnului se petrec lucruri minunate în corp : corpul are timp pentru el însușiși, începe un proces de autovindecare ( care se prelungește cu atât mai mult cu cât de mult prelungești tu momentul primei mese a zilei ), scade secreția de insulină ( nici un aport alimentar= nici o nevoie de insulină ), ceea ce duce la scăderea glicemiei, dar, corpul sintetizează glucagon și hormon de creștere , care asigură glicemia pentru celulele care nu pot consuma corpi cetonici . Glandele suprarenale își diminuează secreția de cortizol ( hormon foarte important pentru supraviețuire, cunoscut ca medicament sub forma de Prednison, dar cu o groaza de reacții adverse, inclusiv de crestere a tensiunii arteriale, glicemiei, risc pentru osteoporoză, ulcer gastro-duodenal ). Un somn bun, de calitate, scade secreția de ghrelina ( hormonul foamei ) si o crește pe cea de leptină ( hormonul sațietății ). De aceea e foarte posibil ca după o perioadă bună în keto să nu mai simțiți nevoia să mâncați micul dejun.
Dar, de vreo 3 săptămâni am început să am probleme cu somnul, în ciuda suplimentului. Îmi e foarte ciudă când nu pot să mă odihnesc cum trebuie. Glicemia de dimineata începe să fie cam măricică ( nu de valori de diabet, dar nu valorile care îmi arată că organismul meu a avut timp de el ) , iar cetoza cam mică. A fost un semnal de alarmă pentru mine. Nu stiu de ce se întâmplă asta, nu sunt stressata de vreun fel, dar nu am stat mult pe gânduri și am pus la punct un REMEDIU NATURAL. Nu pastile. Știți bine că marea majoritate a pastilelor contra insomniei au multe reacții adverse, dar , mai ales, provoaca dependență. Iar eu cred că singura stare de dependență pe care ar trebui să o acceptăm este cea de fericire.
Remediul poate fi folosit și de către cei care au probleme cu sinusurile nazale, sindromul de apnee in somn, deviație de sept, toate acestea ducând la sforait și separarea partenerilor in timpul somnului. Pentru o viață de cuplu liniștită, folosiți acest remediu !
Despre fiecare ulei esențial voi scrie în articole separate. Au o putere uimitoare , fără reactii adverse majore, daca faci diluțiile cum trebuie și respecti principiile de bază când vine vorba de folosirea lor. Iubesc, ador uleiurile esențiale!
Așa că , să vă explic ce am pus la cale. Am folosit deja prima oara remediul aseara și am dormit absolut perfect. M-am trezit azi dimineață un pic somnolentă ( cred că am folosit prea mult ) . M-am uns cu crema pe care urmează să v-o prezint în spatele urechilor bilateral și la încheieturile mâinilor bilateral. Diseară voi folosi doar în spatele urechilor.
Keyword: DIY
Author: Lăcră

Ingredients

 • 2 linguri ceară de albine masurate in stare solida
 • 60 g ulei de cocos masurat in stare solida
 • 60 ml ulei de măsline extra virgin
 • 30 picături ulei esențial de levănțică
 • 20 picături ulei esențial de ylang ylang
 • 20 picături ulei esențial de bergamot
 • 15 picături ulei esențial de geranium (mușcată )

Instructions

 • Într-un vas vas rezistent la temperaturi înalte, pune ceara de albine, pe baie de apă. Lasă să se topească bine și amestecă cu o baghetă din sticlă, din când în când.
 • Adaugă, ulterior, uleiul de cocos și de măsline , și continuă să amesteci.
 • Lasă totul pe baie de apă până amestecul devine perfect lichid.
 • Acum e momentul să îndepărtezi recipientul din baia de apă și să pui uleiurile esențiale.
  Păstrează înrecipiente de sticlă, fumurii dacă ai, dacă nu merg și cele transparente. Dar uleiurile esențiale sunt sensibile la lumină, își pierd calitățile terapeutice pe care te bazezi. Nu folosi recipiente din plastic, foarte periculoase pentru sănătate( nu mă apuc sădezbat despre asta acum ) , plus că plasticul absoarbe uleiurile esențiale.

Te dori muschii, articulatiile? Atunci, uita-te si pe reteta de mai jos :

Unguent contra durerilor musculare
Unguent contra durerilor musculare

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: