Ce este celula canceroasa ?

Ce este celula canceroasa? Ce iti transmite aparitia unui cancer?

Nimeni nu vrea să își audă medicul spunând : ” Ai cancer “.

Totul sună ca o condamnare la moarte. Deja te vezi fără păr, vomitând, doar piele și os, în dureri , fără nici o vlagă, fără să mai poți mânca. Ți-i imaginezi pe toți ai tăi triști, plângând la capul patului și la înmormântarea ta. Îți evaluezi viața și îți dai seama cum ai trecut pe lângă ea. Acum ai vrea ca fiecare clipă să îndemne  ani. Și înțelegi câte lucruri importante și minunate ai pierdut în goana prin viață, după diverse alte lucruri pe care, acum, nu le mai consideri importante. Ai casa cu 5 etaje, mașini de lux fără număr și un  cont barosan in bancă. Ai tot. Dar…..nu mai ai timp. Și tot ce ai devine un amănunt nesemnificativ. Vrei viață, clipe cu familia, sănătate, vindecare.

Parerea mea

Cancerul nu este un dușman. In opinia mea. Este un prieten care apare pentru a-ți semnaliza că tot ce ai făcut e greșit. Trebuie zeci de ani pentru ca o celulă canceroasă să atingă dimensiuni de tumoră vizibilă sau palpabilă. Deci, poate că, daca intervii pe undeva, schimbând ceva în stilul tău de viață, de gândire, emoțional, etc , vei putea remite evoluția. Și nici nu vei știi vreodată că erai pe cale să faci cancer. Dar, pentru a știi ce nu faci bine, trebuie să înveți să îți cunoști corpul. Să faci cunoștință cu celulă canceroasă. Fără frica ! Și să înveți să te percepi dintr-o perspectivă holistică, nu doar la un singur nivel.

Cancerul de san -timp de aparitie
Cancerul de san- in cat timp se dezvolta pana la stadiul cand il simți ?

Ce este celula canceroasa?

Toți dezvoltăm celule canceroase, in fiecare zi. Ele provin din celulele noastre proprii, supuse presiunii diverșilor factori de mediu, metabolici, hormonali, toxici, psihologici, nutriționali, etc. Aceste celule devin defecte și au caracteristici de celule canceroase.

Dar, o persoană fără prea multe probleme de sănătate ( o să tot vorbesc despre asta, că e un subiect larg ) , care are un sistem imunitar vigilent, funcțional, va reuși să anihileze aceste celule canceroase, deci, nu va dezvolta cancer.

Rețineți asta : in fiecare din noi, în fiecare zi, exista celule canceroase ( car se pot cuantifica cu o analiză de sânge : numărul celulelor canceroase circulante, care are și o valoare considerată normală, de referință . Până la urmă există și așa numiții markeri tumorali care au valori normale, nealarmante. Ce înseamnă asta ? Că există celule canceroase circulante, fără să ai cancer .)

După ce scapă de sistemul imun, celula canceroasă, numită celulă canceroasă stem, se fixează pe undeva și capătă o viață independentă. Fiecare celulă din corpul nostru are ca scop să supraviețuiescă. Asta vrea și celula canceroasă. Dar, celula canceroasă e foarte specială, foarte inteligentă, extrem de abilă , adaptabilă, potentă și inovativă. Totul pentru a supraviețui și multiplica.

Cu ce se hranește cancerul – calea glucozei

Cum se hraneste cancerul de poate fi asa de agresiv? Dacă știi cu ce se hrănește cancerul, vei știi cum să blochezi accesul nutrienților către celulele canceroase. Și aici mă refer la abordarea unui anumit stil alimentar ( dietă) , precum și la utilizarea de remedii naturale care blochează accesul celulei canceroase către diverșii nutrienți…

Ma pot vindeca de cancer ?

Ai auzit despre abordarea holistica a cancerului ? Este o modalitate prin care se considera ca te vindeci la nivel de celula, emotional, metabolic, hormonal, intestinal, etc. Adica, esti un om. Cu un organism, dar si cu emotii, gandire, care are nevoi primare de somn si liniste, de hrana sanatoasa, de miscare, de contact cu…

Ce este o celula stem canceroasa?

Ce înseamnă o celulă stem ? Este o celulă care, la originea ei, nu are o funcție determinată în corp. Dar, se poate diferenția în orice alt tip de celulă de care corpul are nevoie ( mecanisme complexe sunt implicate aici ). Deci, dintr-o celulă stem se pot diferenția globule roșii, albe, celule musculare, conjunctive, orice.

Așa e și în cazul cancerului. Există o celulă stem. Și , în prezent, nu există nici un tratament care să poată inhiba această celulă. De asta, după fiecare cură de tratamente convenționale, cancerul se întoarce și mai agresiv. Încă nu avem tratamente care să poată ataca celula canceroasă in orice moment al dezvoltării ei, la orice nivel al căilor  ei de multiplicare și supraviețuire ( multe la număr, voi vorbi despre asta ).

Ce este celula canceroasa

Suplimente puternice impotriva celulei canceroase

Dar, mai multe măsuri, mai multe șanse de a remite situația, de a o ține sub control, cu o buna calitate a vieții. Pentru că, până la urmă, contează calitatea și nu cantitatea, în opinia mea.

Nu as vrea să trăiesc vomitând, suferind, simțindu-ma mizerabil in fiecare zi, de dimineața până seara, nedormind, stând izolată în spital, pentru că nu mai am imunitate, și nimeni din familia mea să nu mă poată vizita. Dar, astea sunt decizii individuale. Suntem maturi, putem decide pentru noi. Și putem sa ne asumăm răspunderea pentru ceea ce decidem.

Acum știi un pic mai mult despre celulele canceroase. Ce părere ai acum ? Crezi că ele sunt extraterestre ? !

2 thoughts on “Ce este celula canceroasa ?”

  1. Pingback: Cancerul de sân-care este timpul de aparitie a unui nodul în sân

  2. Pingback: Ce este cancerul- chiar este ghinion sau un defect metabolic ?

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d