Cum diluezi uleiurile esențiale ?

Cum diluezi uleiurile esențiale? Și ce aplicații practice au aceste diluții, in funcție de vârstă, starea fiziologică ( sarcină, naștere, alăptare) ?

Uleiurile esențiale ( UE ) sunt foarte puternice. Nu trebuie folosite în stare nediluată . Se diluează în diverse uleiuri de transport ( UT )- cocos, măsline, sâmburi de piersică, jojoba, etc .

Diluțiile sunt diferite , in funcție de numeroși factori .

Înainte de a citi articolul, te rog să iei în considerație avertizările legale :

https://lacra.blog/2018/07/11/blog-disclaimer-declaratie/

 

Informațiile pe care vi le pun la dispoziție sunt preluate din diverse site-uri de specialitate ale unor profesioniști în domeniul folosirii uleiurilor esențiale.

 

Să pornim la drum.

 

Bine de știut : 1 linguriță = 5 ml

 

Diluția 1% – se folosește la copiii cu vârsta sub 6 ani, gravide, persoane în vârstă , persoane cu sensibilitate la nivelul pielii, persoane cu imunitate scăzută sau alte boli grave , sau când vrei să aplici pe o suprafață întinsă a corpului.

 

Diluția 2% – se folosește la adulți, pentru majoritatea situațiilor. 

 

Diluțiile 3-10 % – se folosesc pe termen scurt. Depinde mult de vârsta și starea medicală a persoanei.

 

Diluția 25% – se folosește pe termen foarte scurt, sub îndrumarea unui aromaterapeut , în caz de crampe musculare intense, dureri severe, contuzii grave .

 

Precauții

  • Nu folosi niciodată un ulei esențial nediluat direct pe piele!
  • Înainte să folosești un ulei esențial diluat pe pielea ta sau a altcuiva, fă un test de toleranță: aplică o cantitate mică, pe o suprafață redusă de piele , pe antebraț. Dacă pielea se înroșește, se umflă, simți înțepături sau amorțeli, începe să te mănânce, înseamnă că ești alergică/ alergic la uleiul respectiv ( sau la uleiul de transport ).
  • Nu bea uleiuri esențiale !

Sănătate !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: