Pasta de dinti home made cu carbune activ

Pasta de dinti cu carbune activ

 Ce zici de o pasta de dinti home made? Cu carbune activ. Foarte bun pentru igiena bucala.                                                                                                                                                                        

Eu sunt adepta produselor home made, DIY ( do it yourself ) deoarece, de când cu keto, am citit și citesc multe, printre altele că fluorul  este clasificat de Organizația Mondiala a Sănătății ca și agent care  poate duce la apariția cancerului.

Puteti citi puțin despre acest aspect  aici .

Așa că am ales variantele de produse cosmetice, îngrijire corporală și dentară , făcute cu mânuța mea, cu ingrediente pe care le cumpăr eu, le aleg eu, să fie cât mai ecologice/ bio.

Toate rețetele mele sunt ușor de preparat, nu necesită studii avansate de biochimie, doar puțină documentare, ca sa știi ce sa folosești în diverse situații. A devenit un  hobby și , să știți că tot ce postez aici este încercat pe pielea mea.

Stomatologul care avea grijă de parodontoza mea a rămas mut anul trecut când a văzut că nu mai am semne de inflamație a gingiilor. Paradontoza  este considerată o boală care nu se vindecă .  E drept ca în parte ameliorarea / vindecarea se datorează și dietei keto, care are un puternic efect antiinflamator , dar și datorită faptului că am scos toate produsele pline de chimicale toxice din produsele mele de igiena corporală ( între noi fie vorba, nici pentru curățenia casei nu mai folosesc produse chimice, doar variante eco ).

Astazi am ales să vă prezint rețeta mea de pastă de dinți cu ulei de cocos , cărbune activ și uleiuri esențiale.

Important

Nu scuipa pasta de dinți/ uleiul de cocos în chiuveta. Folosește un șervețel pentru asta. Uleiul de cocos se poate solidifica pe țevile de evacuare și e belea  atunci. Clătește-te cu apă fierbinte. Spală periuța de dinți,  după ce ai șters-o cu un prosop de hârtie, cu apă fierbinte. Sună periculos, dar, se merită efortul. La mine a devenit o rutină.

Cocosul

Este o minune lăsată de Dumnezeu pe Pământ . Îl iubesc, pur și simplu. Nu exista nici o parte dintr-o nuca de cocos care să nu fie folosită în vreun fel.

Uleiul de cocos  este unic printre grăsimile keto, deoarece contine MCT ( trigliceride cu lanț mediu = medium chain trigliceride) . Uleiul de cocos este cea mai bogată sursă de grăsimi saturate, constituite din aceste MCT .

Acidul lauric este un MCT care reprezintă 50% din compoziția uleiului de cocos. Acidul lauric este metabolizat în corp până la nivelul unei substanțe numită monolaurin. De ce vă plictisesc  eu cu toate astea ?!

Atât acidul lauric , cât și monolaurinul , ucid bacterii, virusuri și fungi / ciuperci  care se găsesc în corpul nostru, deci, au un efect ca antibioticele. 

În gură exista o mulțime de microbi, uleiul de cocos omoară microbii , așadar, de asta uleiul de cocos este folosit ca bază in pastele de dinți home made.

Microbii sunt o parte din cauzele cariilor dentare , plăcii de tartru, și  bolilor inflamatorii ale gingiilor. Pare extrem de logic pentru mine să folosesc ulei de cocos în pasta mea de dinți. Pe deasupra, este și un bun agent de înălbire a dinților. Parol ! A făcut și face minuni cu dantura mea îngălbenită de fumat timp  de 30 de ani ( m- am lăsat de fumat cam la 2 luni după ce am început keto. A venit așa, de la sine ).

Cărbunele activ

E negru. Și te murdărește. Și îți murdărește și chiuveta. Și te enervează asta. Dar, ce știi despre avantajele folosirii cărbunelui activ ?

Pai, parcă ai auzit tu ceva , că se folosește în urgentele medicale în caz de intoxicații acute. Ce îți transmite asta ? Că are un puternic efect împotriva substanțelor nocive,otrăvurilör, de detoxifiere . Pe deasupra ,  ajută și la albirea dinților.

Cărbunele activ este o substanță care are capacitați foarte intense de absorbție , îndepărtează toxinele din corp. Trece prin intestin , fără a influența glicemia, și leagă chimicale, toxine, metale grele, eliminându-le din corp. De aceea , nu se recomanda să iei capsule cu cărbune activ imediat după ce  ți-ai luat luat suplimentele cu vitamine și minerale, sau alte medicamente. Acestea nu vor avea nici o șansă să se absoarbă prin mucoasa intestinală în prezența cărbunelui activ. Deci, lasă să treacă un interval de cel puțin 2-3 ore între administrarea cărbunelui activ ( ma refer la capsule sau tablete , nu la pasta de dinți cu cărbune activ , ca pe aia nu o înghițim ) și administrarea altor medicamente / suplimente. De asemenea, bea multă apă după ce iei cărbune activ. Te poate constipa, altfel.

Carbune activ pentru cosmetice home made
Carbune activ

În pasta mea de dinți folosesc cărbune activ pudră, deoarece menține un pH sănătos în mediul bucal, previne formarea cariilor, omoară bacteriile, absoarbe toxinele cu care, fără sa vreau, am contact când respir.

Bicarbonatul de sodiu 

Nu o sa disec subiectul , deoarece este foarte cunoscut și se știu multe despre folosirea bicarbonatului de sodiu în pastele de dinți.

Bicarbonat de sodiu pentru produse home made
Bicarbonat de sodiu

Uleiurile esențiale

Sunt nelipsite din toate produsele mele cosmetice. Le ador, pur și simplu. Le consider mici picături cu efecte miraculoase.

Uleiuri esentiale pentru cosmetice home made
Uleiurile esentiale=picaturi miraculoase

Iată și rețeta !

Print Recipe Add to Collection
4.34 from 3 votes

Pasta de dinti cu carbune activ

Vrei să anulezi total contactul cu substanțele chimice, toxice, din produsele destinate îngrijirii cavității bucale ( dinti, gingii, limbă ) ? Atunci , soluția este reprezentata de  produsele DIY / home made.
Astăzi vă aduc în atenție rețeta pentru pasta de dinți pe care o folosesc eu de vreun an.
Author: Lăcră

Ingredients

 • 1 linguriță cărbune activ pudră
 • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
 • 4 linguri ulei de cocos topit
 • 4 picături ulei esențial

Instructions

 • Amestecă totul într-un recipient de sticlă ( nu plastic, deoarece plasticul e cancerigen și absoarbe și inactiveaza uleiurile esențiale ) de culoare închisă.

Ca uleiuri esențiale am folosit 2 picături ulei esențial din arbore de ceai ( puternic dezinfectant , un antibiotic natural ) și 2 picături ulei esențial de tămâie ( regele uleiurilor esențiale, cu o mulțime de beneficii ).

  Notes

  Nu te clătii in chiuvetă ! Nu spala periuța de dinti direct in chiuvetă !
  Scuipă în prosop de hârtie, șterge și periuța de dinți cu prosop de hârtie.
  Apoi , clătește-te și spală periuța de dinți cu apă fierbinte.
  Uleiul de cocos îți poate înfunda țevile , dacă  nu îți iei aceste măsuri de precauție. 
  Apa de gura home made
  Apa de gura home made

  Bonus

  Apa de fata home made
  Apa de fata cu trandafiri home made

  Comentariile sunt apreciate

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Scroll to Top
  %d bloggers like this: