Ceai elixir detoxifiere

Elixir pentru detoxifierea organismului

 Ceai de detoxifiere . Exista o multime de abordari. Astazi iti propun un elixir, l-am numit eu.                                                                                                                                                                    

Într-un alt articol  , în urmă cu ceva timp, explicam de ce detoxifierea e foarte importantă.

Grăsimile depuse peste tot prin corp conduc la multe procese anormale ( care duc la boli, în cele din urmă ) , cum ar fi :

 1. Excesul de grăsime capătă capacitate proprie, necontrolată de axele hormonale, de a secreta estrogen , cu efecte negative în corp. De aici riscul de cel puțin 2 ori mai mare ca o femeie obeză să dezvolte cancer de sân,  prin comparație cu o persoană cu greutatea normală. Nici bărbații nu sunt scutiți, incidența cancerului de prostată  , care poate fi estrogen- dependent ( sunt mai multe tipuri ),  fiind mai ridicată la obezi față de cei cu greutate în limitele considerate normale.
 2. Excesul de grăsime reprezintă o verigă în ciclul vicios al rezistenței la insulină.
 3. Grăsimile au rolul să stocheze toate substanțele toxice, metalele grele, otrăvurile care ajung în contact cu organismul nostru prin intermediul pielii, respirației,  alimentației.
Toxine cancer boli
Ai grija ce aplici pe pielea ta

Să ne concentrăm pe ultima situație. Ce se va întâmpla când începi să arzi grăsimea depusă ? Printre altele, vei elibera în sânge cantități imense din toate chimicale, toxinele  acumulate în celulele grase.

Și, ce fac acum ?

 1. Ține un keto curat . Adică , fără produse procesate, tratate chimic, rafinate. Alege produse bio. Evită salamurile , cârnații, conservele nemarcate bio/ ecologic. Alimentația o poți  controla.Ce respiri, nu.
 2. Ia suplimente cu vitamine și minerale.
 3. Ajută digestia cu enzime pancreatice ( se mai numesc și digestive ).
 4. Folosește produse de îngrijire corporală și a casei care sunt marcate bio. Pielea este un organ cu suprafață imensă, deci, tot ce este în jurul nostru are contact cu pielea. Respirația….nu putem evita să nu mai respirăm ce e în aerul din jurul nostru.
 5. Folosește zilnic  metode de detoxifiere. Despre  o astfel de metodă o să vă vorbesc astăzi. Dar,  e doar o mica măsură dintr-un întreg protocol de detoxifiere. Posibilitățile sunt infinite.
 6. Ia probiotice și mănâncă alimente care conțin pre- și probiotice ( exemplul cel mai la îndemână : varza murată, alte murături, kefir, iaurt ).
Ceai lamaie
Ceaiul are proprietati de detoxifiere

Da, așa e, ai dreptate ! E vorba de un ceai.

Nimic nu e mai simplu decât să îți faci o rutină zilnică din a bea ceaiuri cu proprietăți de detoxifiere bine cunoscute și cu efecte miraculoase pentru corp.

Ce vă propun e ce folosim și noi. Am ales această combinație ( deși, eu folosesc multe metode de detoxifiere ) deoarece e plină de substanțe care ajută la eliminarea toxinelor din corp, dar stimulează și sistemul imunitar. Un sistem imunitar bun înseamnă o capacitate optimă de a te apăra împotriva  bolilor.

O parte din ingrediente sunt prezente în plicuri de ceai gata preparate. Dar, daca nu le găsești, poți apela la varianta pudra a acestor ingrediente , pe care le pui  într-o cană de ceai și adaugi apa fierbinte, lași un pic la infuzat și….gata.

Noi punem și câte o lămâie tăiată felii, pe care o mâncăm ulterior, dar asta când nu suntem în post. Când postim , bem doar ceaiul simplu, fără lămâie.

Ingrediente 

 • Lemn dulce
 • Fenicul
 • Ghimbir
 • Turmeric
 • Mentă
 • Coriandru
 • Scorțișoară

Lemnul dulce trebuie , totuși, consumat cu prudență, deoarece consumul cronic poate duce la creșterea tensiunii arteriale prin stimularea unui hormon din glanda suprarenală.Îl poți folosi o săptămână da, o săptămână nu. Dacă știi că ai probleme cu rinichii, e bine sa te sfătuiești cu doctorul tău. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale ( împotriva virusurilor ) .

Feniculul  are o aroma deosebită, scade stressul celular indus de procesele oxidative din corp ( acestea din urma fiind răspunzătoare pentru apariția bolilor și îmbătrânirii ) , diminuează inflamația, ajuta la regenerarea pielii și în combaterea cancerului.

Ghimbirul este o minune a naturii. Este folosit de când lumea și pământul în medicină alternativă.  Detoxifică, stimulează digestia, transpirația, circulația sângelui, este antiinflamator și antibacterian, reduce stressul oxidativ, stimulează sistemul imunitar. Foarte bun în caz de răceală și gripă.

Menta, coriandrul și scorțișoara au aceleași efecte, ca cele descrise mai sus, dar, vor adăuga ceaiului vostru și arome delicate, răcoritoare și calde.

Cum să pregătești ceaiul dacă nu ai plicuri ?

Pune câte o linguriță din prafuri într-o cană, adăugă apa fierbinte și  3-5 frunze de mentă ( sau o linguriță mentă uscată ) și lasă la infuzat cam 5 minute. Nu îl îndulci cu nici un fel de îndulcitor. Bucură-te de savoarea lui în liniște.

Ceai detoxifiere
Postesc, să beau un ceai !

Ca o poveste la o cană de ceai , la gura sobei.

În urma cu ceva timp cineva mi-a pus o întrebare, pe un grup. I-am spus , printre altele, că e cazul să apeleze zilnic la rețete de detoxifiere. Raspunsul a fost că a făcut o detoxifiere cu ceva timp în urmă  și nu crede că mai e cazul.

Eu cred așa ( și e părerea mea, nu o impun nimănui ) : detoxifierea e un proces continuu atâta timp cât respiri aerul poluat din jur, cât timp ai contact cu diverse substanțe prin intermediul pielii, cât timp mănânci un  keto ” murdar ” , cât timp folosești produse cosmetice create doar din chimicale, etc.

Aveți grijă de voi și cei dragi ! Sănătate !

Ce este beta glucanul - imunitatea si beta glucanul
Imunitatea ta si beta glucanul

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: