Dieta keto si parodontoza

Dieta keto si inflamatia-cum am scapat de parodontoza

Dieta keto si parodontoza mea. Despre asta o sa iti povestesc azi.

Eu si parodontoza

De ceva ani buni mă lupt cu o parodontoză, care înseamnă inflamația gingiilor.

Aceasta boala duce, in timp, la pierderea danturii.

A ajutat și fumatul la asta ( la care am renunțat de circa 2 luni după ce am început keto ). Dar fumatul nu este singura cauză.

Principalul simptom al parodontozei este sangerarea, cand te speli pe dinti.

Se spune că nu e vindecabilă , dar cu tratament periodic la stomatolog, igiena corectă a gurii , precum și abandonarea fumatului , evoluția spre căderea dinților poate fi încetinită.

În imagine se vede clar gingia inflamată  și sângerândă , aspect specific parodontozei. Nu, nu este o poză personală. Nu a fost chiar așa grav ca în poză, dar, aveam o problemă.

Dieta keto este antiinflamatorie – de aici legatura dintre dieta keto si parodontoza

Despre dieta keto se spune că este o dieta antiinflamatorie si sunt multe dovezi în acest sens. O dovadă sunt eu.

De mai mulți ani merg la fiecare 6 luni pentru tratament de specialitate împotriva parodontozei la specialist. Nu a fost niciodată o îmbunătățire. Îmi spunea ba că arată mai binișor , ba mai grav.

Azi a fost prima dată când am fost chemată la control de când am început dieta keto. I-am povestit eu că urmez  o dietă antiinflamatorie și că am mari așteptări ca situația gingiilor mele să fie mult mai puțin inflamată. 😅😅😅

Nu a fost deloc curios de tipul dietei,  ceea ce m- a dezamăgit un pic 🤣🤣.

În timp ce îmi înțepa gingiile cu instrumentul ala de seamănă cu o croșeta, nu zicea nimic ( altfel, era un tip destul de vorbăreț 😂😂😂 ).

La sfârșitul examinării, oftează un pic și imi zice așa :

” Arată mult mai bine, nu sângerează deloc. Și la o persoană cu gingiile sănătoase acestea sângereaza în timpul acestei examinari. Pot să spun că gingiile tale sunt sănătoase acum “.

Fie vorba între noi , mi s-a parut puțin nemulțumit că a trebuit să recunoască asta .

Concluzii

Cred ca o mare parte a lumii medicale nu e pregătită să recunoască un adevăr evident: omul poate preveni sau ameliora multe boli grave doar prin intermediul unui anumit stil de viață și alimentar, evitând total diverse medicamente care au reacții adverse și conțin si alte substanțe decât medicamentul în sine ( stabilizatori, conservanți, etc ).

Așa că am părăsit cabinetul cu un zâmbet larg și , cel mai important , oficial declarat sănătos, pe buze.

Dupa 3 ani cu keto

Reactualizare 2021:

  • după 3 ani cu keto/ LCHF și post intermitent, fără paste de dinți cu fluor și fără ape de gură din comerț , gingiile mele se mențin în continuare  cu aspect sănătos, fără inflamație, nu sângerează la periajul dentar.
  • Nu am mai fost deloc pe la stomatolog.
  • Am folosit mult timp o pasta de dinți făcută de mine, cu ulei de cocos, ulei esențial de frankincense ( tămâie) și arbore de ceai, alături de cărbune medicinal. Ca apă de gură: argint coloidal 99,9% 10 ppm și câteva picături de ulei de tămâie. Nu am mai reluat fumatul.

Sunt keto ( cetoza mea de azi 1,1 ) și happy !

De ce apare inflamatia, asa, in general ?

De ce apare inflamatia
De ce apare inflamatia?

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: