Primer pentru ten home made

Am facut-o si pe asta : primer pentru ten home made.

Ce este un primer ?

În arta machiajului, primerul este primul folosit după procesul de demachiere. Apoi urmează fondul de ten, corecturile, pudrele, etc. Nu despre asta este vorba acum.

Înainte să încep să trăiesc keto, cumpăram  produse cosmetice din comerț, ” de firmă ” . Nu m-am gândit niciodată să studiez lista de ingrediente ( când era specificată ) sau să mă întreb de ce nu sunt specificate ingredientele . Pentru că nu există o lege care să oblige producătorii de produse cosmetice să scrie ingredientele. De ce, mă întreb eu ?

De ce poate fi periculos ce aplici pe pielea ta ?

Pielea este organul cu cea mai mare suprafață , cu o vascularizație extrem de bogată. Tot ce are contact cu pielea intră și în sângele nostru, prin absorbție. Deci fiecare chimical toxic cu care ai tu de a face ( din produsele cu care, chipurile, îți îngrijești fața și corpul, părul )  intră în corpul tău și îți otrăvește sistemul. De aici și până la boli foarte grave nu e decât un pas ( voi scrie un articol despre ingredientele toxice, declarate cancerigene , dar acum am să dezbată despre altceva ).

Când am început keto ( și , ulterior, până în zilele noastre ) am început să mă documentez despre o mulțime de alte chestii care îmi pot influența sănătatea. Despre xenoestrogeni, despre ” disruptors ” ai balanțelor hormonale ( adică, factori perturbatori ai hormonilor ) , despre pericolul pregătirii mâncării în teflon sau la microunde, etc. Astfel am ajuns să arunc cu sacoșele o mulțime de produse și am început să îmi produc singură multe din cosmetice sau alte remedii naturiste. Chiar și produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea și curățenia casei sunt certificate ecologic.

Primerul pentru ten ( pentru că există și pentru buze, mascara primer, pleaoape ) este o cremă sau o loțiune cosmetică. Se aplică pe ten, după demachiere, pentru  a catifela și netezi pielea, pentru a acoperi imperfecțiunile, dar și pentru a ajuta la fixarea de lungă durată a machiajului ulterior primerului.

Primer ten home made - produse cosmetice facute in casa
Ai grija ce aplici pe tenul tau

Am inceput să îmi cumpăr primer bio, cu certificat de produs ecologic, cu ingrediente curate și selectate, de pe internet. Mă costa ceva ( era un site din Finlanda, care importă produsul din Marea Britanie; o groază de costuri suplimentare și pentru transport ; nu am găsit posibilitatea să îl cumpăr direct de la producător ).

Apoi, într-o  zi m-am gândit să răsfoiesc puțin internetul și să cercetez dacă nu cumva există posibilitatea de a-mi produce singură un primer. Am o mulțime de ingrediente și uleiuri esențiale, de transport în casă. Îmi trebuiau doar idei cum să ” asamblez ” ingredientele.

În final, după ce am citit și eu diverse rețete, am pus la punct rețeta finală pentru primer. Azi am și testat-o.

Eu am ales o pudră minerală cu un ton alb ( îmi place mie așa ). De fapt, asta e și culoarea primerului pe care îl cumpăram ( și de care eram foarte mulțumită ) , de aici m-am inspirat legat de culoare. Pudrele minerale organice au și un factor de protecție solară ( cea aleasă de mine are un factor de aproximativ 30% ).

Am folosit proteină de mătase ( e un ulei ), dar, dacă nu ai acces la ea, o poți înlocui cu ulei de jojoba în cantități echivalente.

Am folosit ulei din semințe de brocoli . Poate fi, de asemenea, înlocuit cu ulei din semințe de struguri sau de avocado, măsline, etc.

Vitamina E ….ce aș putea spune ca să nu știi despre cât E de bună pentru piele. Plus că funcționează și ca un conservant.

Ca uleiuri esențiale am ales uleiul de tămâie ( frankincense) și de măceș. Am apucat să scriu un articol despre uleiul de tămâie, pe care îl puteți citi accesând linkul pus la dispoziție. Despre cel de măceș, urmează

Reteta primer pentru ten home made

Primer pentru ten home made
Print Recipe Add to Collection
5 from 1 vote

DIY- prime pentru ten

Poti alege alte uleiuri esențiale. Atenție, însă, la uleiurile esențial obținute din citrice. După ce folosești un produs cosmetic cu astfel de ingrediente, evită expunerea la soare pentru o perioadă ( se produce o hiperpigmentație tranzitorie a pielii ).
Keyword: produse cosmetice home made, produse de ingrijire a feței home made
Author: Lacra

Equipment

  • Cântar electronic devices mare precizie ( nu de bucătărie )

Ingredients

  • 10 g pudră minerală
  • 10 g proteină de mătase sau ulei de jojoba
  • 10 g ulei din semințe de brocoli
  • 2 picături vitamina E
  • 7 picături ulei esențial de tămâie
  • 10 picături ulei esențial de măceș
  • recipient pentru păstrarea produsului

Instructions

  • Într-un vas de porțelan pune pudra.
  • Începe să adaugi treptat proteina de mătase ( sau uleiul de jojoba ) , amestecând cu o baghetă de sticla ( sau o linguriță foarte curată ).
  • Ulterior adaugi uleiul de brocoli și vitamina E.
    La sfârșit , uleiurile esențiale.
  • Poți păstra într-un recipient de sticlă ( de culoare închisă ) prevăzut cu pompă .
    Eu am ales un recipient de metal( care se poate înegri dacă folosești ulei de levănțică ).
  • În momentul folosirii se ia doar cu vârful degetelor din compoziție și se întinde în strat subțire pe tot tenul, prin masaj delicat.
    Apoi, continui cu restul pașilor pentru machiaj.

Si sa nu uitam de ingrijirea parului :

Balsam de casa pentru par
Balsam de casa pentru par

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: