Sunt sigure studiile stiintifice?

Sunt sigure studiile stiintifice ?

Va invit sa va faceti singuri o parere daca studiile stiintifice medicale sunt intotdeauna sigure .

Marturisiri din culisele studiilor stiintifice

                                                                                                                         Ce mai urmează ?! O intrebare retorica.

Sunt din ce în ce mai multe mărturisiri și declarații care arată  că studiile științifice nu au servit interesului public, politicilor de sănătate publică, ci buzunarului super burdușit al industriei alimentare și farmaceutice, al cercetătorilor și profesorilor/doctorilor/chimiștilor,  etc care au putut  fi cumpărați si, în mod sigur, comportamentul continuă și va mai continua.

Am găsit acest articol care m-a pus mult pe gânduri. Adica nu mai sunt sigure studiile stiintifice ?

Să vă prezint un pic lucrurile.

Revista Lancet este una dintre cele mai de prestigiu publicații medicale, cu o credibilitate imensă si cu rezistență peste timp, fiind înființată  în 1823. Orice medic, cercetător, profesor universitar aspiră să fie acceptat spre publicare în această revistă.

Recent , redactorul revistei , Richard Horton , a declarat ( citez )

‘ Cercetarea medicală este de puțina incredere, dacă nu cumva afectată complet de fraudă”.

Dumnezeule mare ! Și  ce am făcut, oamenilor ?! Le-am dat medicamente insuficient cercetate sau care au studii frauduloase la bază ?

Seria declarațiilor redactorului continuă și spicuiesc:

  • Statele lumii închid ochii la faptul că industria farmaceutică falsifică si manipulează testele legate de efectele asupra sănătății , siguranței și eficienței diverselor medicamente pe care le produc.

  • Industria farmaceutică publică rezultate  care sunt prea nesemnificative, statistic nesemnificative , așadar, date insuficient studiate  sunt publicate ca date sigure.

  • Industria farmaceutică închiriază laboratoare sau cercetatori (adica îi plătește,  îi cumpără ), ceea ce duce la conflicte de interese când vine vorba de rezultatele publicate.

Redactorul unei alte publicațiimedicale de mare succes și renume, New England Medical Journal (NEMJ), Dr. Marcia Angell , afirmă că :

” Pur și simplu nu mai este posibil să credem în ceea ce se publică în multe studii clinice de cercetare, sau să ne bazăm pe judecata și raționamentul unor doctori de încredere sau autori de guidelines”- directive de urmat in medicina ( nota mea ) .

Articolul original

Ca să vă strângă bine de piele și să vă îngrozească, vă las să citiți singuri articolul original.

Ce să mai întreb sau să mă mai întreb ?

Share daca ti-a placut articolul !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: