Postul intermitent si autofagia

Postul intermitent si autofagia- tinerete fara batranete si viata fara boli

Un subiect foarte interesant : postul intermitent si autofagia. Si foarte studiat practic in ultimul timp.

Ce este autofagia

                                                                                                                                Subiectul de azi face parte din subiectele mele preferate când e vorba să studiez despre efectele nutriției asupra sănătății noastre fizice și psihice .

Azi voi încerca să vă introduc în lumea  perfecțiunii , a ceea ce se numește autofagia celulară. Știu, sună foarte științific, dar promit că voi descrie lucrurile foarte simplu.

Autofagia este procesul prin corpul reciclează deșeurile celulare, curăță și reînnoiește structurile și proteine corpului, celulele imune, materialul genetic= ADN,  îndepărtând , astfel, orice toxină, proteină defecta sau bătrână. Ce face cu ele ?

Toxinele sunt eliminate din corp, se sintetizează noi proteine, care au structuri normale și , pe deasupra , sunt și tinere, fără defecte, se epureaza corpul de inflamație, și chiar de eventualele celule care s-au transformat canceros. Practic, corpul se vindecă/ însănătoșește și întinerește în același timp.

Autofagie
Celula face curatenie i

Cine a descoperit autofagia

E meritul profesorului de origine japoneză Yoshinori Ohsumi că acest proces a putut fi dovedit stiintific.

Din anii ‘ 60 se tot încerca evidențierea autofagiei în experimente. De altfel, cercetătorul japonez a primit premiul Nobel pentru descoperirea lui în anul 2016.

Autofagia

Autofagia se obține printr-un un post de cel putin 36-72 de ore ( părerile sunt împărțite, sunt unii care susțin că autofagia începe după 16-18 ore de post ) în care se permite consumul de apa cu sare ( chiar se recomandă), cafea și ceaiuri, fără adaos de fructe.

Apa e esenta vietii

Ce se intampla cand intri in post

Când intrăm într-un post de reîntinerire , cum îl numesc eu, un post care are ca țintă autofagia, se întâmplă ca organismul uman să sesizeze rapid că nu mai are de facut digestie ( după fiecare masă sângele este dirijat cu preponderență către intestine, ca să ajute digestia, în detrimentul altor organe, inclusiv a creierului, și de aici senzația de a dori să lenevesti  după masă) și,  atunci, ce zice corpul?!

” Bai, nene, uite că am liber ! Ia sa fac eu puțină curățenie prin casă .”

Postul intermitent autofagia

Atunci identifică proteinele defecte și bătrâne și începe să le digere ( autofagie înseamnă a se mânca pe sine însuși) dând naștere la proteine noi si sănătoase.

Se pare că acest proces are aplicații impresionante și in prevenirea cancerului , chiar sunt studii științifice legate de efectul superbenefic în tratamentul cancerului.

Am vrut să vă prezint autofagia înainte să încep o serie de prezentări legate de postul intermitent și stilul de viață keto .

În prezent, există mulți oameni care au adoptat postul prelungit cu miza  de a curata si reintineri corpul.

Precautii

Documentați-vă foarte bine, informați-vă despre postul intermitent, ce înseamnă, cum se face, recomandări, reacții adverse, dar și cum se iese din post fără a suprasolicita organismul . A ” rupe ” postul într-o manieră greșită poate anula total efectele postului în sine și poate dăuna grav corpului.

Postul intermitent efecte sanatate
Postul intermitent- efecte pentru sanatate

Keto- postul intermitent si autofagia

E mult mai usor să inițiați postul intermitent după ce deja ați inceput o dieta keto. Keto inhiba senzația de foame și poftele, prin echilibrarea balanței hormonilor de foame și sațietate.

În dieta keto se reduce mult pofta de mâncare ( mulți din cei care tin keto mănâncă doar o dată pe zi ) și, astfel, devine mult mai comodă și lejeră trecerea spre postul intermitent. Voi reveni în alte articole cu detalii.

Alții țin post de 3 zile, care induce autofagie, dar și cetoza nutrițională, pentru a intra mai ușor în starea de cetoză , atunci când decid să adopte stilul de viață keto.

Noi experimentăm mereu câte un post intermitent . Și despre asta, cu date concrete, voi scrie în alt articol.

Din experientele mele

Postul intermitent si autofagia
Experienta mea cu postul intermitent

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: